Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2670
EURO
37,6801
IMKB
9.065,000
ALTIN
2.911,210
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
EMEKLİ SUBAYLARA MHP ÖNÜNDE DAYAK
EMEKLİ SUBAYLARA MHP ÖNÜNDE DAYAK
 
Emekli subay derneklerinin yöneticileri, türban düzenlemesinde AKP'ye verdiği destek nedeniyle MHP'yi protesto etmek için genel merkez binasına siyah çelenk bıraktı. Çelengin bırakılması sırasında gerginlik yaşandı. Bir grup MHP'li, genel merkezin önünde polis barikatını aşarak çelengi parçaladı, emekli subaylara saldırdı.
 
5.2.2008 - 14:05
Türkiye Emekli Subaylar Derneği, Muharip Gaziler Derneği, Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği ile Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği başkan ve yöneticileri MHP'yi protesto etmek için saat 11.30 da genel merkez binasının önüne geldiler. Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı MHP genel merkez binasına üzerinde "Tarifsiz Düş Kırıklığımızla" yazılı siyah çelenk bırakan emekli subaylara bu sırada MHP'liler önce sözle sataşmada bulundu. MHP’li grup tekbir getirerek subaylara yönelik, “Biz cumhuriyeti de devleti de sizden iyi koruruz, yanlış yerdesiniz DTP’nin önüne koyun çelengi” diye sözlü sataşmalarını sürdürdüler. Bu sırada genel merkezin önündeki tansiyon yükseldi.

Emekli subaylar çelengin bırakılmasının ardından hazırladıkları yazılı bir bildiriyi okumak istediler. Tam bu sırada, polis barikatını aşan bir grup MHP'li tekbir getirerek emekli subaylara saldırdı. Genel merkezin önüne bırakılan siyah çelengi parçalayan MHP'liler, çelengin parçalarını emekli subaylara fırlattılar. Polisin müdahale etmesi üzerine olay büyümeden yatıştı. Ancak emekli subaylar MHP genel merkezinin önünden hazırladıkları bildiriyi okuyamadan hızla ayrılmak zorunda kaldılar.

Türkiye Emekli Subaylar Derneği 2. Başkanı (E) Tuğgeneral Nuri Güneş, okuyamadıkları açıklamayı gazetecilere yazılı olarak verdi.

-SİZ DE Mİ SAYIN MİLLETVEKİLLERİ -
Türkiye Emekli Subaylar Derneği Başkanı (E) Tümgeneral Rıza Küçükoğlu, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Başkanı (E) Albay Feridun Çelenk, Türkiye Emekli Astsubaylar derneği Başkanı E.Kdm.Bşçvş. Mustafa Erol ile Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı E.Gazi Üsteğmen Taner Uran'ın imzasını taşıyan bildiri, MHP'li milletvekillerine hitaben yazıldı. Bildiri de,
türbanın anayasada yer almasının, laikliği zedeleyeceğine ve cumhuriyet kazanımlarını yıpratacağının ifade edilerek şöyle denildi :
“Bu girişimin üniversitelerden başlayarak toplumun diğer kesimlerinde de gerginlik yaratacağı, ayrımcılığa ve kutuplaşmalara yol açacağına inanmaktayız. Atatürkçü, halkımızın onaylamadığı bir tutumu uygulamanın gelecekte mevcut hukuk düzenini sarsan ve toplumsal yapıyı değiştiren sonuçlar yaratacağı kanaatindeyiz. Sizleri geniş halk kesimlerinin sesine kulak vermeye, yargının devrim yasalarına ait kararlarına uymaya, halkla mutabakata ve bunun gereği olarak söz konusu anayasa ve yasa değişiklik düzenlemelerinden vazgeçilmesine davet ediyoruz. Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağına ant içen ve ulusun tümünü temsil eden siz milletvekillerine ‘siz de mi’ diye soruyoruz.”(ANKA)



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ALMANYA'DA YİNE YANGIN, BU KEZ ÖLEN OLMADI

KATAR'A UÇAN GÜL'DEN ÇİFTE UYARI

"LAİKLİK KİMSENİN TASARRUFUNDA DEĞİL"
»  "ALMANYA YANGINI SOLİNGEN'İ HATIRLATIYOR"
»  ERDOĞAN'IN BAYKAL'A AÇTIĞI TAZMİNAT DAVASI REDDEDİLDİ
»  MECLİS'TE TÜRBAN ÖNLEMİ
»  ÇANKAYA SOFRASI TARTIŞMASI
»  "ÖZGÜRLÜK KARŞITLARININ RUH SAĞLIĞI BOZUK"
»  BAHÇELİ, TÜRBAN KARŞITLARINA SERT ÇIKTI
»  YARGITAY: " EŞİNE ÖLDÜREN KADINA MAAŞ BAĞLANIR"
»  PKK'NIN İNANILMAZ KONTÖR VURGUNU
»  AKP'NİN SOLCU BAKANI KONUŞTU
»  POLİS AİR GELİYOR
»  "TÜRBAN REFERANDUMU DOĞRU OLMAZ"
»  NİHAT ÖZDEMİR'E ŞOK SUÇLAMA
»  "TÜRBANLI KIZLAR TABURU"
»  UZLAŞMA KAPIDAN ÇEVRİLDİ
»  100 BİN KİŞİ İLE İSTİKLAL MARŞI REKORU BU YIL DA DENENECEK
»  ABDULLAH GÜL DE PKK'LIYI AFFETTİ
»  POLİS ARAMASI DTP'Lİ VEKİL TUNCEL'İ KIZDIRDI
»  DTP'NİN TAHRİK OTOBÜSLERİ POLİSE TAKILDI
»  "BABA VE PİÇ" ÇANKAYA'DA
»  BAHÇELİ'DEN "KOLTUK DEĞNEĞİ DEĞİLİZ" GENELGESİ..
»  DTP'Lİ TUĞLUK KEMALİST GÜÇLERDEN YARDIM İSTEDİ..
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.