Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2555
EURO
37,8294
IMKB
8.904,000
ALTIN
2.929,350
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ERDOĞAN'DA SOSYAL GÜVENLİK ÇIKIŞI
ERDOĞAN DA SOSYAL GÜVENLİK ÇIKIŞI
 
Grup toplantısında konuşan Başbakan Erdoğan, Sosyal Güvenlik Reformu ile ilgili eleştirilere yanıt verdi. Erdoğan, "hiç kimse bizimle görüşülmedi diyemez" dedi ve ekledi:
 
11.3.2008 - 13:24

Başbakan Erdoğan AK Parti Grup toplantısında konuştu. Sosyal  güvenlik  Reformu'nun Meclis'e geldiğini söyleyen Erdoğan, " Türkiye Sosyal güvenlik  Reformu'nu daha fazla erteleyemez. Hiç kimse bu konuda bizimle görüşülmedi diyemez" dedi.

Erdoğan'ın açıklamaları şöyleydi:

Türkiye Sosyal güvenlik Reformu'nu daha fazla erteleyemez. Uznun yıllardır süren bu çarpık düzen sona erdirilmelidir. Sosyal güvenlik sistemi sürdürülebilirlik vasfını yitirmiştir. Eski siyasetçiler oy kaygısıyla sistemi tahrip ettiler. geçmişte 33 yaşındaki kadın 40 yaşındaki erkek emekli olur hale geldi.

Sosyal güvenlikte önceliğimiz popülizm değil rasyonel hesaplardır. Kısavadeli siyasi kazanımlar için milletin geleceğini belirsizliğe bırakamayız. Temennilerle devlet yönetilmez. Rasyonel olmak zorundayız. Bu devlet bizim için önem arzediyor. Demokratik diyeceğiz laik diyeceğiz sosyal devlet diyeceğiz. Sonra bunun semtine uğramayacağız. Bu olmaz. Millet imtiyaz değil adalet istiyor. Bugüne kadar ihmal edilen sorunları çözüyoruz.

Televizyon başında bizi izleyenlere söylüyorum. Çarpıtılan bazı konular var. ben sendikalara soruyorum. Bu işi siz yürütseniz bu tabloyu devam ettirebilir misiniz? Öyle sendikalra var. Bir ay grev ilan ediyorlar. ikinci ay işçilerin maaşını ödeyemiyorlar. Bizdeki sendika kültürü gelişmiş değildir. Sosyal güvenlik açıkları artarak bu günlere gelmiştir. Bu açık katlanarak bu günlere geldi. Türkiye bu yükü daha fazla yaşayamaz. Sosyal güvenlik sisteminin finansal açığının kapatılması gerekmektedir. Burayı özellikle milletime duyurmak istiyorum. Kimse oluşan güzel tabloyu anlatmıyor. Getirdiğimiz yeni düzenleme ile geliri askeri ücretin 3'te birinden az olanların geliri hazine tarafından ödenecek. her doğan siğortalı doğacak. 18 yaşına kadar herkesin sağlık hizmetini devlet karşılayacak.

Bazıları yasa taslağının tek bir cümlesini bile okumadan eleştiri yapıyor. Dürüst davranmıyorlar yalan söylüyorlar. Kazanılmış haklar aynen devam edecek. Hiç bir şey kimseden alınmayacak. yaşlı bir amca geliyor. Bizim emekli maaşımızı geri alacakmışsınız diyor. Nerden duydun dedim televizyonda söylüyorlar diyor. Yok böyle bir şey.

Bizim gözümüzde emekten helal kazançtan daha değerli bir şey yoktur. şu an emekli olduğu halde 2 milyon 100 bin vatandaşımız çalışmak zorunda değil midir? Bu sosyal güvenlik açısından bir çelişki değil midir? Bu reform toplumun tüm kesiminin katılımını zorunlu kılıyor. Hangi kurumun olmazsa olmazı neyse bunu bildirin. Çözümsüzlüğü çözüm gibi gösterenler ucuz  popülistliği çözüm olarak göstermesinler. Bu ülke hepimizin. Bu çözümü hepimiz bulacağız. kanun çıksın göreceğiz. nasıl her şey oturacak. Biz bu konuda kendimize güveniyoruz. çünkü bunun için çok çalıştık. Eşitsizlikleri mümkün olduğu kadar gidermeyi hedefliyoruz..

Emeklilik koşulları işçi memur ve eşnaf için eşitleniyor. Geçmişte yapılan bu büyük hata bugün düzeltiliyor. Çalışanlarımızı sistemin içinde tutmaya yönelik bir çalışma yapılıyoruz. Bu düzenleme 2028 yılında ilk defa işe gidenler için geçerlidir. Prim ödeme gün sayısının 9 bin güne yükselmesi 2028'de geçerli olacak.

Bağ-Kur'da basamak sistemi kalkıyor. Bağ-Kur'lulara SSK'lılar gibi iş göremeyeceği günlerle ilgili düzenleme yapıyoruz. Prim oranları yüzde 40'dan yüzde 35.5 düşüyor.

30 günden aşağı prim borcu olan Bağ-Kur'lu sağlık hizmeti alacak. İlk kez tarımda çalışanlar ve köy muhtarlarına asgari ücretin yarısı kadar gelir belirtme imkanı tanıyoruz. Sendikalar niye konuş muyorsunuz. Yıllar yılı sizin eleştirdiğiniz konular değil miydi bunlar? hem emeği hem alın terini dikate alıyoruz.

Emzirme ödeneğini 50 ytl 'den 203 YTL'ye çıkarıyoruz. Tamamlayıcı sigortaları teşvik edici düzenlemeler getiriyoruz. İlk defa memuriyete girecekler bu yasanın kapsamına alınıyor.

Bütün vatandaşlar genel sağlık sigortasına alınıyor. Koruyucu sağlık hizmetleri ilk defa koruyucu sağlık hizmeti altına alınıyor. Prim ödeme gücü olmayan vatandaşın primi devlet tarafından karşılanacak.

Yatarak tedavi gören vatandaşlardan katkı payını tamamen kaldırıyoruz. Değerli kardeşlerim sosyal devlet budur.

Türkiye'de tedavisi yapılamadığını kara verilen hastaların tedavilerinin yurt dışında yapılmasına olanak tanıyoruz.

İtfaiyeci ve yangın söndüren vatandaşlar için fiili hizmet zammı getiriyoruz. Türkiye'de ilk kez sosyal devlet olmanın gereği olarak toplanan primizn 4'te biri kadar miktarı

Benim vatandaşlarımdan tek bir ricam var. Asla yolsuzluklar prim vermeyiniz.

Yeni düzenleme için hayırlı olsun diyorum. Bundan sonrası bakan arkadaşımın olayı anlatmasına bağlı. Bizim söylediğimize inanın. gerisi yalandır. Aksi çıkarsa gittiğimiz yerlerde yalkamıza yapışın.

MİLLİ GELİR KONUSUNDA MEDYADA YANLIŞ BİLGİLENDİRME

Milli Gelir'in yeniden güncellenmesi konusunda basında çıkan haberlere yanıt verdi. Bizim şu an kullandığımız hesaplama 1987 yılına göre yapılmıştı. AB ile uyum sağlamak için hesaplama kapsamı değiştirildi. 1973 ve 1993 yılında da güncellemeler yapılmıştır. 1993 yılında yapılan güncellemede Türkiye'nin milli geliri yüzde 38 oranında artmıştır.

1987 yılındaki verilerle bugünkü veriler arasında ciddi farklar var. mesala konut sayıları... İnternet hizmet sağlayıcıları, kiralama servisleri gibi.

yeni hesaplama serisi AB normlarına uyumlu bir seridir.  Bu hesaplamalar yüzlerce uzamanın çabası sonucu uznun hesaplamalar sonucu ortaya çıkmıştır. Bu konuda görüş açıklayacak kişlilkerin de belli bir donanıma sahip olması gerekmektedir. Bunlar sadece AK Parti için hesaplanmış rakamlar değildir.

Bundan sonra bu hesaplama milli gelire göre yapılmayacak. GSMH'ya göre yapılacak. AB normlarına geçiyoruz. Milli gelir 5 yılda yüzde 100'e yakın bir artış sağlamıştır. Türkiye ekonomisi tarihinde ilk kez 23 çeyrek üst üsrte büyüme başarısı gösterdi.

Ben bu düşüncelerle gerek görsel gerek yazılı medyamızda daha sağlıklı verilmesi konusunda TÜİK gerekli desteği vermektedir. Bu konularda yorumda bulunurkenz daha hassas davranmalarını istiyorum.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


BAHÇELİ'DEN AKP'YE BÜYÜK SUÇLAMA

ANAVATAN PARTİSİ'NE KAYSERİ'DE HACİZ

TBMM RDİLEKÇE KOMİSYONU DERT BABASI OLDU
»  BAHÇELİ'DEN ERDOĞAN VE AKP'YE BOMBARDIMAN
»  İKİNCİ EL'DE FIRSAT DÖNEMİ
»  FETULLAH GÜLEN'DEN ERTUĞRUL ÖZKÖK'E YANIT
»  KÖPRÜLERDEN İNDİRİMLİ GEÇİŞ HAFTA SONU BAŞLIYOR
»  "SUSURLUK'T A AĞAR DA ÖLECEKTİ"
»  SSK'NIN BALLI MAAŞ ALAN EMEKLİLERİ!
»  TALABANİ'NİN ARKASINDAKİ KADIN
»  ZANA'NIN GİZLİ ZİYARETİ
»  "EVET, ÖZKÖK'Ü İSTEMEDİM"
»  KANDİL'DE GİZLİ ABD ÜSSÜ BULUNDU İDDİASI!
»  GAZETECİLİK YALAKALIK OLDU "DON" HABERDEN ÇIKARTILDI
»  BAVULLA GİDEN 2 TRİLYON'UN AKİBETİ NE OLDU?
»  DTP'Lİ TUNCEL'DEN TEHDİT GİBİ SÖZLER
»  BAKANI ÇELİK’TEN TÜRK-İŞ’E “YENİ YAKLAŞIM” ÖNERİSİ
»  DTP'LİLERİN DOKUNULMAZLIK KAYGISI
»  BÜYÜKANIT, SABAH KIZDI AKŞAM"MUTSUZ'UM"DEDİ
»  ATATÜRK KÖŞESİNİ Mİ! TÜRK DEVLETİNİ Mİ TASFİYE EDİYORLAR?
»  OPERASYONUN PERDE ARKASINI ERHAN GÖKSEL ANLATTI
»  ABD KRUVAZÖRÜ "USS SAN JACİNTO"İSTANBUL'DA
»  BÜYÜKANIT BEKLENEN AÇIKLAMASINI YAPTI!
»  TÜRBANLILAR NEDEN ZEVKSİZ..!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.