Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2585
EURO
37,6793
IMKB
9.032,000
ALTIN
2.910,620
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ERDOĞAN'A ŞEHİTLERE "KELLE" DEME CEZASI VERİLDİ.
ERDOĞAN A  ŞEHİTLERE  KELLE  DEME CEZASI VERİLDİ.
 
Avustralya’da katıldığı radyo programında, teröristbaşından “sayın”, şehitlerden de “kelle” olarak bahseden Erdoğan, hakkında açılan “3 kuruşluk” tazminat davasından mahkum oldu.
 
13.12.2007 - 10:05

İstanbul Kartal Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmadan çıkan kararı sevinçle karşılayan şehit aileleri, Erdoğan’dan milyarlarca lira tazminat talep etmek için “dava aç” kampanyası başlattı.

Teröristlere, “Ananızın yanına dönün” çağrısı yapan Tayyip Erdoğan’ın şehitler için kullandığı “kelle” ifadesi “hakaret” olarak kabul edildi...

Kerinçsiz’in büyük zaferi
Davacı Vekili Büyük Hukukçular Birliği Başkanı Avukat Kemal Kerinçsiz, “Karar kesin olup temyizi mümkün değildir” dedi.

Erdoğan ‘kelle’den mahkûm oldu
Teröristbaşı Abdullah Öcalan’dan “sayın”, şehitlerden de “kelle” olarak bahseden Başbakan Erdoğan hakkında açılan “3 kuruşluk” tazminat davası sonuçlandı.


Şehit ailelerinin Başbakan hakkında açtıkları davada mahkeme, Erdoğan’ı suçlu buldu. Avustralya’da katıldığı bir radyo programında, teröristbaşı Abdullah Öcalan’dan “sayın”,  şehitlerden de “kelle” olarak bahseden Başbakan Tayyip Erdoğan, hakkında açılan “3 kuruşluk” tazminat davasından mahkum oldu. İstanbul Kartal Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmadan çıkan kararı sevinçle karşılayan şehit aileleri, Erdoğan’dan milyarlarca lira tazminat talep etmek için yurt genelinde “dava aç” kampanyası başlattı.  Şehit Aileleri Ve Anneleri Dernekleri adına davacı Vekili Büyük Hukukçular Birliği Başkanı Avukat Kemal Kerinçsiz, “Mahkemenin kararı kesin olup temyizi mümkün değildir” dedi. Kerinç, yaptığı yazılı açıklamada davaya ilişkin süreçle ilgili olarak şunları kaydetti: 

Onbinlerce şehit ailesi dava açacak
“PKK’ya siyasi affı gündeme getiren Başbakan’a  karşı, şehit ailelerinin şehitlere kelle demesinden ötürü açmış oldukları 3 kuruşluk davalar kabul edilerek Başbakan’ın mahkumiyetine karar verildi. Onbinlerce şehit ailesi, Başbakan Erdoğan aleyhine milyarlarca tutarında tazminat davalarını açma hazırlığına girdi. Başbakan Erdoğan 2000 yılında Avustralya’da yapmış olduğu radyo konuşmasında; terörist başı Abdullah Öcalan için üç defa ‘sayın’ sözcüğünü, şehitlerimiz için de  ‘kelle’ sözcüğünü kullanmıştır. ‘Sayın’ sözcüğünü kullanmasından ötürü, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na yapılan  şikayetler hakkında kovuşturmaya yer olmadığına ilişkin kararların verilmesi üzerine, Sincan Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı’na itiraz edilmiş, mahkeme itirazı kabul ederek kovuşturmaya yer olmadığına ilişkin kararı kaldırmış, ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan  hakkında dokunulmazlığın kaldırılmasına ilişkin  fezlekeyi düzenleyerek Meclis’e göndermiştir.

Kararın temyizi mümkün değil
Başbakan’ın  ‘kelle’ sözcüğünü kullanmasından ötürü  şehit aileleri toplu olarak Başbakan Erdoğan hakkında İstanbul Kartal Adliyesi’nde üç kuruşluk tazminat davası açmıştır.  Mahkeme, açılan davalarda  Başbakan’ın malvarlığını soruşturmuş ve 12.12.2007 tarihli celsede yapılan yargılama sonucunda, Başbakan’ın şehitlere  “Kelle “ diyerek şehit ailelerine  hakaret ettiğini kabul ederek, Başbakan’ı tazminat ödemeye mahkum etmiştir. Verilen mahkeme kararı kesin olup, tem-yizi kabil değildir. Bu kararla yargı; siyasi af söylentilerinin Başbakan tarafından dillendirildiği bu dönemde, tavrını şehit ailelerinden ve şehitlerden yana koyarak siyasi af beklentilerine karşı da net tavrını almış bulunmaktadır. Genelkurmay Başkanlığı’nın, terör konusunun siyasallaştırılmak istenmesine ilişkin dün basına yansıyan beyanlarından sonra, yargının şehitlerden ve şehit ailelerinden yana tavır alması son derece anlamlı olmuş ve Başbakan’ın şehitlere hakaret ettiği ve saygısız davrandığı hususları yargı kararı ile tescil edilmiş bulunmaktadır. Bu karar ile bütün şehit ailelerinin, Başbakan aleyhine yurdun dört tarafından milyarlanca YTL tutarında tazminat davası açma ve mahkum ettirme hakkı doğmuştur. Onbinlerce şehit ailesi, Başbakan aleyhine dava açma hazırlığına başlamış bulunmaktadır.” 
 
Affı doğruladı
Başbakan Erdoğan, Sheraton Oteli’ndeki bir toplantıda gazetecilerin sorularını cevapladı.  Bir gazetecinin, “Eve Dönüş Yasası’yla ilgili bir hazırlık olup olmadığına” ilişkin sorusu üzerine Erdoğan, şunları söyledi: “(Böyle bir çalışma yapılıyor) diye benim bir açıklamam yok. Sadece (TCK) 211 ile ilgili, ‘Eve Dönüş Yasası’yla alakalı olarak bu madde üzerinde bazı çalışmalar yapılabilir’ dedim.”


3 kuruş tahsil edilecek
Vatandaşların, ‘sayın Öcalan’ ve  ‘kelle’ ifadesi için talep ettikleri bedeli, gazetemizin 24 Mart 2007 tarihli nüshasından böyle duyurmuştuk. Avukat Kemal Kerinçsiz, “Büyük Hukukçular Birliği olarak vatandaşlarımızı Anayasa’nın 36. maddesinde belirlenen hak arama özgürlüğünü mutlaka kullanmaya davet ediyoruz” çağrısına da gazetemizde yer vermiştik. Davayı sonuçlandıran İstanbul 2. İdare Mahkemesi ise, 12.12.2007 tarihli kararında şöyle dedi: Davacının davasının kabulüne, 3 yeni kuruş manevi tazminatın davalıdan tahsiline, davacıya verilmesine, dair kesin olmak üzere verilen gerekçeli karar davacı vekili ile davalı vekilinin yüzüne karşı açıkça okunup usülen anlatıldı. 


Başbakan Avustralya radyosuna konuşmuştu
“Sayın Öcalan, şu an almış olduğu kellelerin hesabını
veriyor. Bense düşüncelerimden dolayı 4 ay hapis yattım”

Yeniçağ Gazetesi 27 Mart 2007 tarihli nüshasında Erdoğan hakkında başlatılan incelemeyi böyle duyurmuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 14 Ocak 200’de Avustralya’nın Melbourne kentinde yayın yapan SBS Radyosu’na verdiği mülakatta şunları söylemişti: Siz köpeklerin çektiği kazıkların üstünde hamile kadınların taşındığı bir Doğu’da, Güneydoğu’da o insanları inandıramazsınız. Kaldı ki ben şunu da söyleyim, arkadaşımız Suudi Arabistan’dan şurdan burdan ifadeler kullanıyor. Benim 4.5 yıllık, 5 yıllık belediye yönetimimi takip etmiş olsaydı, böyle bir korkunun izlerinin bile olmadığını görürdü. Bir diğeri de, sayın Öcalan düşüncelerinin değil, şu an almış olduğu kellelerin hesabını veriyor. Bense düşüncelerimden dolayı 4 ay hapis yattım, aramızdaki fark çok büyüktür.


Kerinçsiz peşini bırakmadı

Davacı vekili Avukat Kemal Kerinçsiz, 26 Mart 2006 tarihinde savcılığın Erdoğan hakkında inceleme başlatması üzerine, “Başbakan mutlaka mahkum olacaktır” demişti. Savcılığın inceleme kararını olumlu karşılayan Kerinçsiz şunları söylemişti: “Bu gelişmeyi vicdanın sesi olarak görüyorum. Çünkü bu ‘sayın Öcalan’ kelimesi ve arkasından şehitlerimize ‘kelle’ tabiri bizleri milletçe üzmüştür. Bu saldırıyı gerçekleştirenin Başbakan veya başka bir sıfata sahip olması neticeyi değiştirmez. Bir noktada soruşturmayı, önü tıkanmadığı taktirde, Türkiye’de hukuk kurallarının er veya geç işleyeceğinin bir göstergesi olarak görüyorum.” Erdoğan’ın inceleme ve soruşturma sonucunda mutlaka mahkum olacağının altını çizen Kerinçsiz, şöyle devam etmişti: “Çünkü bir ülkede hukuk düzeni tektir. ‘Birine işleyen kural, diğerine işlememelidir’ diye bir şey yoktur. ‘Sayın Öcalan’ ifadesinden dolayı DTP yetkililerine verilen cezalar Yargıtayca onaylanmıştır.”

YeniÇağ


 



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


EMNİYET'TE YENİ ATAMALAR

ABD'DEN K.IRAK'I İSTEDİK VERMEDİLER

BÜYÜKANIT'A MHP'DEN İSTİFA ÇAĞRISI
»  ÖRTÜLÜ ÖCALAN POSTERİ ALTINDA ÖZERKLİK İSTEĞİ
»  BABACAN 100 GÜNÜNÜN ÇOĞUNU YURT DIŞINDA GEÇİRDİ
»  ATA'NIN GİZLİ VASİYETİ DAVASI AİHM'DE
»  TÜRBANLIYA ÖDÜL ÇELİK'İ KIZDIRDI
»  DAĞDA UNUTULAN ÜSTEĞMEN'DEN HABER YOK
»  FENERBAHÇE KADIKÖY'DE YİNE YIKILMADI
»  METROBÜSTEN SONRA HAREMBÜS
»  ÖLÜM ORGANİZATÖRLERİ!
»  ERDOĞAN: “FRANSA YÜZÜMÜZE FARKLI SIRTIMIZI DÖNDÜĞÜMÜZDE FARKLI"
»  ESKİ BAKAN ŞENER'DEN SİYASİ ETİK DERSİ
»  ANKARA'NIN 110 GÜNLÜK SUYU KALDI
»  UNAKITAN ÇOCUKLARININ İŞİNİ SAVUNDU
»  ERDOĞAN, TÜSİAD RESEPSİYONUNDA KONUŞTU
»  "İRAN'A SALDIRI DÜNYA SAVAŞI GİBİ OLUR"
»  KANADALI UÇAK UZMANI:PİLOT HATASI MANTIKLI DEĞİL
»  
»  DP'DE CİNDORUK'A İKİ RAKİP VAR
»  MECLİS'TEKİ TELEFON KESİCİ, CİNSEL İSTEKSİZLİK YAPIYOR
»  "PARDON, TÜRKİYE'YE ŞERİAT MI GELDİ?"
»  SARIGÜL'E ATARSIN-ATAMAZSIN !
»  KENAN PAŞA'NIN SAÇLARINI DİMDİK EDEN HABER
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.