Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2480
EURO
37,6597
IMKB
9.032,000
ALTIN
2.914,370
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ERDOĞAN'DAN FAZIL SAY'A: SANATÇI TERK EDEMEZ
ERDOĞAN DAN FAZIL SAY A: SANATÇI TERK EDEMEZ
 
Erdoğan, “Güçlü bir Türkiye olacağız muhakkak. Bu ülkenin sanatçısı bu ülkeyi terk etmez. Bu ülkenin topraklarında doğan, bu ülkenin topraklarında kalır” dedi.
 
17.12.2007 - 10:55

Başbakan Tayyip Erdoğan, “İslamcılar güç kazandı, Türkiye’yi terkedebilirim” diyen sanatçı Fazıl Say’a çıkıştı. Partisinin Sosyal İşler Başkanlığı Yaşlılar Koordinasyon Merkezi’nce ikincisi İzmir Tepekule Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen “Nesiller Buluşuyor” etkinliğine katılan Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, Say’a adını anmadan yanıt verdi.

Etkinlik, AKP Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar Göksel ve AKP İstanbul Milletvekili Osman Yağmurdereli’nin açılış konuşmalarının ardından Yeşilyurt Huzurevi “Yaşlılar Korosu”nun konseri ile başladı. Koroya konserinde, İstanbul milletvekili Osman Yağmurdereli de eşlik etti.

Erdoğan, koroyu konserin ardından ayakta alkışladı ve eşi Emine Erdoğan ile sahneye çıkarak tebrik etti. Erdoğan, koro şefi Aziz Gündüz’e günün anısına plaket ile koro üyelerine birer karanfil verdi. Emine Erdoğan da koronun “Altın Kızlar” olarak anılan kadın üyelerine çiçek buketi vererek, teşekkür etti.

Erdoğan, daha sonra yaptığı konuşmada, parti olarak “Nesiller Buluşuyor” adıyla düzenlenen etkinliğe toplumsal yapı ve insani hassasiyetler bakımından son derece önem verdiklerini ifade etti. Nesillerin birbirini anlamasına imkan verecek ortamlara ihtiyaç olduğu düşüncesinden hareketle doğan bu buluşmaların geleneksel olarak devam edeceğini ifade eden Erdoğan, değerlerin az ya da çok erozyona uğradığı bu dönemde bireyleri birbirine daha fazla yakınlaştıracak bu tür etkinliklere ihtiyaç olduğunu söyledi.

TÜRK MİLLETİ BİR KUBBENİN TUĞLALARI
Erdoğan, Türk milletinin adeta bir kubbenin tuğlaları, bir temelin taşları gibi bir birine dayandıkça daha fazla sağlamlaşan bir yapıya sahip olduğunu dile getirerek, “İş, bilim, sanat camiamızda yıllarca emek veren, iş üreten büyüklerimiz her zaman baş tacımız olmuş, olmaya da devam edeceklerdir. Onların edindiği tecrübelerden, birikimlerden, olgun fikirlerden her zaman azami seviyede yararlanmaya mecburuz. Çünkü bu fikirler paha biçilemeyecek, satın alınamayacak değerdedir” dedi.

Başbakan Erdoğan, lise çağlarında okuduğu “Kültür Değişimleri” kitabında kültür kavramının “Ecdattan devralınan maddi ve manevi mirasın tümü” olarak tanımlandığını belirterek, salondaki gençlere “İşte bu maddi ve manevi mirasın tümüne sahip çıkmak gençliğin görevidir. Bugün belki eleştirdiğiniz büyüklerin yerinde belki ileride siz olacaksınız. Bugün tasavvurunuz ne kadar gelişmişse, dağarcığınıza ne yüklemişseniz yarın onu gerçekleştireceksiniz” diye seslendi.

Büyüklerden de öz güvenlerinin zedelenmesine asla izin vermemelerini isteyen Erdoğan, ülke olarak son yıllarda yaşanan sıkıntıların tümünün bugün artık aşılmış olduğunu ve bu başarıda 7’den 70’e her kesin katkısı olduğunu ifade etti.

MAHALLE BASKISI YOK, MAHALLE DAYANIŞMASI VARDI
Manevi değerlerin, Türk toplumuna kattığı önemli zenginlikler olduğunun bilinmesi gerektiğini vurgulayan Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:

“Bugün dünyada bir çok toplum sosyal yaralarını çözecek hassasiyetlerini ayakta tutmakta güçlük çekiyor. Bu sorunları parayla çözemezsiniz. İşte bu manevi değerlerimizi kaybetmeyelim gençler. Sizden bunu özellikle rica ediyorum. Biz asırlardır canlılığını yitirmeyen, insani kültürel değerlere sahibiz. Yani millet olarak kökü mazide olan geleceğiz. Birkaç gün sonra manevi değeri çok yüksek Kurban Bayramı kutlayacağız. Bunun ruhunu anlamamız çok çok önemli. Küçükler büyüklerinin elini öpecekler. Ama bunu da değiştirdiler artık bayram günleri tatil günleri olmaya başladı. Biz bayram günlerini tatil günü olarak değil, büyüklerin ellerini öpmeye gittiğimiz günler olarak öğrendik. Mahalle vardı. Mahalle baskısı yok, mahalle dayanışması vardı. Çünkü bizim kültürümüz mahalle baskısını değil, mahalle dayanışmasını getirir. İşte onun için biz o günlerin arayışındayız ve biz sizlere güveniyoruz. İşte sizler onun güzel bir numunesini oluşturuyorsunuz.”

ÜLKENİN SANATÇISI ÜLKEYİ TERK EDEMEZ
Erdoğan, bilge sanatçılarla gençleri, nesilleri buluşturan bu toplantının yürekleri daha da zenginleştirmeye vesile olması temennisinde bulundu. Erdoğan, isim vermeden dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say’ın bir Alman dergisine yaptığı açıklamalara ilişkin de şu değerlendirmede bulundu:

“Güçlü bir Türkiye olacağız muhakkak. Bu ülkenin sanatçısı bu ülkeyi terk etmez. Bu ülkenin topraklarında doğan, bu ülkenin topraklarında kalır. Türkiye Cumhuriyeti bugünlere çok zorlu yolculuklardan, yollardan gelerek gelmiştir. Nice nesiller, bu ülkeyi mağrur hale getirmek için büyük zorluklara göğüs germiştir. Gençlerimizde ileriye taşıyacaktır. Ben size inanıyorum gençler.”

Başbakan Erdoğan’ın konuşmasının ardından AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar Göksel’in yönetiminde, Topkapı Sarayı Müzesi Müdürü Prof. Dr. İlber Ortaylı, Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Rüveyde Bayraktar, ilahiyatçı Doç. Dr. Nihat Hatipoğlu, sanatçı Mahsun Kırmızıgül ve Tomris Oğuzalp’in konuşmacı olarak katıldığı panel gerçekleştirildi.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


AHMET HAKAN'DAN FAZIL SAY'A DESTEK

İŞTE KANDİL'DEN İLK FOTOĞRAFLAR

TÜRKİYE ONURLU BİR DEVLETSE PEKİ BU NE?
»  ''HAVA HAREKATI YETMEZ''
»  HEDEF 9 KAMPTA 3 BİN 500 TERÖRİST
»  KIRMIZI PLAKA İLE APO MİTİNGİ
»  PETROLÜMÜZÜ YABANCILARA NASIL VERDİLER?
»  'PKK KAMPLARI ARTIK BİZİM İÇİN BBG EVİ GİBİ'
»  VAHDDETTİN'İN KAÇ PARAYLA KAÇTI..!
»  -"TÜRKİYE'DEN KİMSENİN AYRILMASINI GEREKTİRECEK BİR SEBEP YOK"
»  BARZANİ'NİN PAÇALARI TUTUŞTU, YAYGARAYA BAŞLADI
»  MHP: "DAVULLA ZURNAYLA OPERASYON YAPILDI"
»  BÜYÜKANIT: TSK İLE GURUR DUYUYORUM"
»  "ALEVİLER ABD'NİN OYUNUNA GELMEZ"
»  KAYIP KİTABI BULANA BİR CUMHURİYET ALTINI ÖDÜL
»  BAROLAR BİRLİĞİ'NDEN YÖK BAŞKANI'NA ELEŞTİRİ..!
»  ABD HAVA SAHASINI TÜRK UÇAKLARINA AÇTI
»  ÇÜRÜK NURETTİN YARIN DÖNÜYOR
»  EDİP BAŞER'İN OPERASYON DEĞERLENDİRMESİ
»  "MAHALLE BASKISI DEĞİL MAHALLE DAYANIŞMASI"
»  KÜRT İNTERNET SİTESİ: ''PKK BÜYÜK KAYIP VERDİ''
»  PSİKOLOJİK ÜSTÜNLÜK TSK'YA GEÇTİ
»  OPERASYON'UN PERDE ARKASI
»  FAZIL SAY: "SÖZLERİMİİN ARKASINDAYIM"
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.