Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,0895
EURO
38,1027
IMKB
9.976,000
ALTIN
2.842,390
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ERGENEKON DURUŞMA SALONUNDA TARTIŞMA
ERGENEKON DURUŞMA SALONUNDA TARTIŞMA
 
Ergenekon davasının bugünkü duruşmasında sanıklar arasında tartışma çıktığı, beş sanığın salondan atıldığı bildirildi.
 
14.11.2008 - 19:45
Ergenekon Davası'nda İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne, Milli İstihbarat Teşkilatı'dan yanıt geldi. Sanıklardan Muzaffer Tekin'in ofisinde de ele geçirilen Ergenekon Lobi Belgesinin "aloihbar.org" adlı internet sitesinde yayınladığı ortaya çıktı. MİT, mahkemede bu belgenin 2007"de sitede yayınlandığını bildirdi.
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden Ergenekon Davasında tutuklu sanıklardan Muzaffer Tekin, sözlü savunmasının ardından iddianamede kendisine isnat edilen suçlara ilişkin olarak madde madde yanıt verdi. Tekin, ofisinde ele geçirilen Ergenekon Lobi Belgesini bir internet sitesinden temin ettiğini açıkladı. Tekin'in savunmasının ardından Mahkeme Başkanı Köksal Şengün MİT'e yazı yazıldığını ve bu sitede böyle bir yazı yayınlanıp yayınlanmadığının sorulduğunu belirterek, MİT'ten gelen yazıda 12 Temmuz 2007 tarihinde "aloihbar.org" adlı internet sitesinde Ergenekon Lobi Belgesinin yayınladığının belirtildiğini açıkladı.

Mahkeme Başkanı Şengün, 9 nolu gizli tanığın beyanlarının mahkemeye ulaştığını, Tuncay Güney'in aile nüfus kaydının geldiğini açıkladı. Şengün, Ergenekon sanıklarından Sedat Peker'in Kandıra Cezaevi'nden Silivri Cezaevi'ne naklinin karar verildiğini, ayrıca İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen "Dost Tarikatı Dosyası"nın Ergenekon Davasıyla birleştirilmesi talebinin reddine karar verdiklerini de açıkladı.

-TUTUKLU SANIK GÜNALTAY, SİLİVRİ'YE NAKLİNİ İSTEDİ-

Tutuklu sanıklardan Semih Tufan Günaltay, duruşma günleri Tekirdağ Cezaevi'nden getirildiğini 20 Ekim tarihinden bu yana banyo yapamadığını ve yakınlarıyla görüşemediğini belirterek, Silivri Cezaevi'ne naklini talep etti.

Tutuklu sanıklardan Halil Behiç Gürcihan, Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz'ün hala Sincan F Tipi Cezaevi'nde tutuklu olan Osman Yıldırım'ın ifadesini almak amacıyla cezaevine giriş çıkış saatlerinde dikkat çekici bir fark olup olmadığının tespit edilmesini istedi.

-KERİNÇSİZ'DEN "DELİLLERDEN YOK SAYILMALI" TALEBİ-

Tutuklu sanıklardan Kemal Kerinçsiz, ev, işyeri ve araçlarında bulunan bütün belgelerin hakim ve ya savcı tarafından incelenmesi gerektiğini oysa bu belgelerin Emniyet yetkileri tarafından incelendiğini iddia ederek, "Bu nedenle yasaya aykırı yapılan bu incelemeden dolayı elde edilen delillerin yok hükmünde sayılmasını istiyorum" dedi.

-HÜSEYİN GÖRÜM DURUŞMA SALONUNDAN ATILDI-

Tutuklu sanıklardan Hayrettin Ertekin, cezaevinde kendilerine bir saat bilgisayar kullanma hakkı tanındığını ve bunun yeterli olmadığını belirterek, cezaevine bilgisayar getirtmek istediğini söyledi.

Ertekin, cezaevinde suyun akmadığını, akşamları ekmek bulamadıklarını söyleyince tutuklu sanıklardan Görüm, "Yalan söylüyor" diye tepki gösterdi.

Görüm'ün Ertekin'in sözlerine müdahele etmesi üzerine Mahkeme Başkanı Şengün, "Seninle zor anlaşacağız" diyerek Görüm'ü duruşma salonundan çıkardı.

Görüm'ün salondan çıkarılmasının ardından Ertekin, "Onunla yargılanmaktan utanıyorum" deyince Şengün tepki göstererek, "Onu da çağırırım, belki o da seninle ilgili aynı şeyi söyler" yanıtını verdi.

-SANIKLAR TEKNİK TAKİP KAYITLARINI İSTEDİ-

Tutuklu sanıklardan Hüseyin Karanlık 2007-2008 dönemine ait teknik takip (tape) kayıtlarının mahkeme aracılığıyla kendilerine verilmesini istedi. Bazı sanıklar da iddianameye girmeyen tape kayıtlarını talep etti.

-"ALOİHBAR.ORG" SİTESİ TAKİP ALTINDA MI?-

Tutuklu sanıklardan Zekeriya Öztürk, "aloihbar.org" ve "ulusalihanet.com" sitelerinin MİT, emniyet ve jandarma tarafından takibe alınıp alınmadığını öğrenilmesini istedi. Muzaffer Tekin'in avukatı Engin Çelik Kadıgil Ergenekon tanığı Osman Yıldırım'ın cezaevinde kimler tarafından ziyaret edildiğinin Sincan F Tipi Cezaevi'ne sorularak öğrenilmesini istedi.

-"ALİ YİĞİT POLİS MUHBİRİ Mİ?"

Tutuklu sanıklardan Mehmet Demirtaş'ın avukatı Yusuf Çolak, dün savunmasını yapan Ali Yiğit'in yapılacak bir inceleme sonrası polis muhbiri olduğunun ortaya çıkacağını iddia ederek, "Sadece ifade zamanı geliyor. Kaçma ihtimali var. Bu nedenle tutuklanmasını talep ediyorum. Dün polis aracı ile geldi" dedi. Mahkeme Başkanı Şengül, bunun üzerine "Diğer avukat arkadaşlarınızın hissine de tercüman oldunuz" yanıtını verdi.

Emin Gürses'in avukatı Mehmet Taşdemir, duruşmalara ilişkin kamuoyuna yansıyan yüzlerce ve binlerce haberin altında ezildiklerini söyleyince Mahkeme Başkanı Şengün, "Ezilmeyiz merak etmeyin" diye konuştu.

Avukat Atilla Aksu Hüseyin Görüm'ün affı cürümleri nedeniyle müvekkilinin tutuklandığını Görüm'ün mahkemedeki hal ve hareketlerinin belli olduğunu belirterek, Adli Tıp Kurumu'na sevkini talep etti.

-MAHKEME BAŞKANI: "HEPİMİZ TARİHE GEÇECEĞİZ"-

Kemal Kerinçsiz'in avukatı Necip Yenişan, dün ifade veren Ergenekon sanığı Ali Yiğit'in dışarıda yönlendirilmesinin önlenmesi için tutuklanmasını talep ettikten sonra, "Sizi kıskanıyorum. Bu davanın Savcısı yüz yılın savcısı, bu davanın hakimi yüz yılın hakimi olacak" dedi. Bu sözler üzerine Şengün, "Siz de öyle olacaksınız. Aramızda fark yok. Bir şey olacaksak hep beraber olacağız" yanıtını verdi.

Mahkeme heyeti taleplere ilişkin karar vermek üzere duruşmaya ara verdi


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


KOMEDİ FİLMİ GİBİ ERGENEKON BASKINI

ERDOĞAN'DAN AB RESTİ

CHP'Lİ OKAY'A VATANDAŞ TEPKİSİ
»  ÜNİVERSİTELİ POLİS ORDUSU GELİYOR
»  ÜZMEZCİ YOBAZLAR, KIZ ÖĞRENCİLERE ÇİVİLİ SOPAYLA SALDIRDI
»  ARAŞTIRMADAN ÇIKAN SONUÇ:AKP'YE GÜVEN YOK
»  41 BİN ŞİRKET KAPIYA KİLİT VURDU
»  BAŞBAKAN, AMERİKA'DA KRİZ İÇİN TEDBİR İSTEDİ
»  MECLİS ÇALIŞANLARINA ZAM
»  LOZAN MASASI ÇANKAYA'YA ÇOK BÜYÜK GELDİ İSTENMEDİ
»  AHMET TÜRK, HÜLYA AVŞAR'A KONUK OLUYOR
»  TUNCELİ BELEDİYE BAŞKANI'NDAN SKANDAL SÖZLER
»  BAKAN AKDAĞ'DAN ANKARA SUYU AÇIKLAMASI
»  KASK'LI SAPIK MASON ÇIKTI
»  BAŞBAKANLIK'TAN SKANDAL KARAR
»  KABİNE REVİZYONUNDA KİMLER GİDECEK?
»  TOPTAN'DAN HAŞİM KILIÇ'A SERT MESAJ
»  YUNANİSTAN BİR TÜRK DEVLETİNE DÖNÜŞE BİLİR!
»  İLK"DOĞUM YAPAN ERKEK" 2'NCİ BEBEĞİNE HAMİLE
»  TÜFEĞİ ÇENESİNE DAYAYIP 5 SAAT POLİSLERLE DOLAŞTI
»  KÖŞK'TEN'ZIRH'YALANLAMASI
»  PAMUKOĞLU,PKK'YI NASIL BİTİRECEĞİNİ AÇIKLADI
»  GECİKMEDİ İKİNCİ SANSÜRDE TBMM'DEN GELDİ
»  HAŞİM KILIÇ'DAN İLGİNÇ AÇIKLAMA
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.