Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,5327
EURO
34,8612
IMKB
9.916,000
ALTIN
2.443,990
 
Hava Durumu ANKARA
15 / 22 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Erdoğan,Merkez Bankasını Topa Tuttu
Erdoğan,Merkez Bankasını Topa Tuttu
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, enflasyonu doğuran ana sebebin faiz olduğunu belirterek, "Merkez Bankası diyor ki 'yıl sonu itibariyle şu olacak.' E ne oldu? Kaç kere revize ettiniz, söylediklerinizin hiçbiri tutmuyor, tutmaz. Yanlış yoldasınız. 'Merkez Bankalarının bağımsızlığı var, müdahale etmeyin.' Tamam, müdahale etmediğimiz için zaten bu hale geliyor" diye konuştu
 
17.11.2017 - 14:58

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplatısı'nda konuştu. Erdoğan, faiz ile enflasyon arasındaki ilişkiye değinerek faizin sebep, enflasyonun ise sonuç olduğu kanaatinde olduğunu belirterek, "Bu konuda beni anlamayanlar er veya geç anlayacaklar, enflasyon şu bu gibi yani yok hıyarmış, yok salataymış, bunlardan kaynaklanan bir şey değil. Enflasyonu doğuran ana sebep faizdir ve bunu bütün gelişmeler teyit ediyor zaten. Bütün gerçekler bu istikamette ama hala bunu anlamayanlar, anlamak istemeyenler, hala bunu Batı'daki kafalarla çözmeye çalışanlar tabii ki bizi anlamazlar. Kaldı ki Batı’daki kafaların da bir kısmı zaten uygulamalarıyla bizi destekliyor" dedi.

-“MERKEZ BANKASI’NA MÜDAHALE ETMEDİĞİMİZ İÇİN BU HALE GELİYOR”-

Erdoğan, şu an Amerika, Japonya ve Avrupa’daki faiz oranlarının ve enflasyonun ortada olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Bir şeyi anlamıyorlar, anlamadıkları şu faiz lobisine çalışıyorsunuz başka bir şey yok. Faiz lobisi bunu düşürür mü? Tabii ki faiz lobisi bunu düşürmeyecek. Şu anda bu ülkede en çok kazanan hangi kurumlar, kimler? Banka sahipleri, finans sektörü, onlar götürüyor parayı. Peki bizde yatırımlarda niye sıkıntımız var? Sen kalkıp da bu kadar yüksek faizle kredi vermeye kalkarsan tabii ki yatırımlar bu ülkede ne yapar yürümez, durur. Ama hala bunu anlatamıyoruz. Bu konuda maalesef devletin bankaları dahi ciddi bir tutuculuk, ciddi bir muhafazakarlık içindedir. Onun için Sayın Başbakanla da konuştuk, bu iş böyle yürümez, bunu çözeceğiz. Faizi düşürdük, enflasyon tek haneliye geldi. Bakın faiz tekrar çıkmaya başladı, enflasyon da çift haneliye yine gidiyor. Merkez Bankası ne diyor? Merkez Bankası diyor ki 'yıl sonu itibariyle şu olacak.' E ne oldu? Kaç kere revize ettiniz, söylediklerinizin hiçbiri tutmuyor, tutmaz. Yanlış yoldasınız. 'Merkez Bankalarının bağımsızlığı var, müdahale etmeyin.' Tamam, müdahale etmediğimiz için zaten bu hale geliyor.”

-“İDLİB OPERASYONU PLANLANDIĞI ŞEKİLDE SÜRÜYOR”-

Cumhurbaşkanı Erdoğan, terörle mücadele konusuna da değinirken, Suriye ve Irak’ta yaşanan sürecin doğrudan Türkiye’nin geleceğiyle ilgili olduğu için her aşamasıyla yakından takip ettiklerini belirterek, “İdlib operasyonu planlandığı şekilde sürüyor. Türkiye, Rusya ve İran olarak bölgedeki gelişmeler karşısında ortak bir tutum oluşturma yönünde oldukça ciddi mesafeler kat ettik. Elbette bu ülkelerle farklı düşündüğümüz, anlaşamadığımız pek çok husus var bu da bir gerçek. Ama bu durum hem kendi ülkelerimiz hem de bölge halklarının ortak çıkarları için işbirliğine gitmememize mani değil" dedi.

-“AFRİN BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”-

Erdoğan, hafta içindeki Rusya, Kuveyt ve Katar’a yaptığı resmi ziyaretlerini hatırlatarak şöyle devam etti:

“Şimdi nasip olursa ayın 22’sinde Soçi’de tekrar sayın Putin ile İran Devlet Başkanı Ruhani hep birlikte orada üçlü olarak bir araya geleceğiz. Bizden bir gün önce de Dışişleri bakanlarımız, Genelkurmay Başkanlarımız bir araya gelecekler onlar hazırlıkları yapacak ve ardından bizler de final görüşmesini yapacağız. Bütün bunların ana sebebi özellikle İdlib meselesidir. Bu çalışmalarla birlikte istiyoruz ki çatışmasızlık bölgesi diye ifade ettiğimiz bu bölgedeki süreci bir nevi ateşkes sürecini daha kalıcı kılabilmek.

Bunun yanında Afrin bizim için çok daha önemli. Zira Afrin bizim sınırdaşımız konumunda ve burada da ciddi manada yüzde 50’nin üzerinde Arap kardeşlerimiz var. Bir diğer tarafta kısmi olarak Kürt kardeşlerimiz var, bir diğer tarafta Türkmen kardeşlerimiz yine bölgede var. Buradaki yapıyı bizim şu anda terör örgütü olan PYD’den Afrin’i temizlememiz gerekiyor. Bunun için de oradaki özellikle gözleme noktalarında biz, kendimiz hakim unsur olarak bulunacağız. Eğer biz burada hakim unsur olarak bulunmazsak o zaman burayı farklı terör örgütleri gelip işgal etme yoluna girerler.

-“AYNI OYUNA GELMEK İSTEMİYORUZ”-

Amerika'nın Suriye krizi başladığından beri verdiği sözlerin çok büyük bir bölümünü tutmaması bizim için çok büyük bir hayal kırıklığı olmuştur. İşte şimdi Afrin'de aynı oyuna gelmek istemiyoruz. Müttefiklik ilişkileri çerçevesinde çok kolayca çözebileceğimiz nice sorun maalesef Amerika tarafından ısrarla çıkmaza sürüklenmiştir. Rakka olayı böyledir, Münbiç böyledir, Deyrizor böyledir. Bütün bu olaylar, 'Rakka da, Münbiç de gelin bu işi beraber halledelim' dediğimiz zaman Amerika’nın önceki yönetimi, 'hiç endişe etmeyin, ne PYD ne YPG kalmayacak' demelerine rağmen, Sayın Obama bana bu sözü kaç kere vermesine rağmen bu sözü tutmamışlardır.”

-“NATO TATBİKATINDAN ASKERİMİZİ ÇEKİYORUZ”-

"Biz NATO'da beraberiz diye yanlışları söylemeyecek miyiz? Kusura bakmayın söyleyeceğiz” diyen Erdoğan, dün Norveç’te yaşanan bir olayı aktararak, “Norveç'te 'düşman tablosu' diye bir tablo koymuşlar ve bu tabloda Atatürk'ün resmi ve bir tarafta da şahsımın ismi var. Hedefte bunlar. Bu haber gelince Genelkurmay Başkanımız ve Avrupa Birliği'nden sorumlu Bakanımız, onlar da Kanada yolundaydılar, bizi yoldan aradılar. 'Böyle böyle bir durum var. Bu tatbikat da NATO tatbikatı. 40 tane askerimiz var, biz şimdi bu askerimizi çekme kararı verdik, çekiyoruz.' dediler. Dedik ki 'Tabii, hiç durmayın hemen. Velev ki o hedefler kaldırılsa dahi 40 askerimizi süratle oradan çekin.' Böyle bir ittifak, böyle bir müttefiklik olamaz” diye konuştu.

-“DEAŞ'I İCAT EDEN KİMSE PYD'Yİ KURAN DA ODUR”-

Öte yandan Erdoğan, terör örgütü DEAŞ ile ilgili her gün yeni belgelerin ortaya çıktığını belirterek, “DEAŞ denilen örgüt, bizzat bu örgüte karşı mücadele ettiğini söyleyen güçler tarafından icat edilmiş, silahlandırılmış, yönlendirilmiş bir katiller ordusudur. Arkasında kimlerin olduğu da ortaya çıkıyor. DEAŞ'ı icat eden kimse PYD'yi kuran da odur. PYD'yi parlatan kimse Kuzey Irak Yönetimi'ni bağımsızlık ilanına sürükleyerek Irak'ın istikrarsızlığını derinleştirmek isteyen de odur. Tabii aynı güçlerin, FETÖ'yü kendi koruma kalkanlarının içinde besleyip büyütmeye devam ettiklerini de unutmamak lazım" dedi. (ANKA/SON)

(MLT/GO)



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ABD'li bankadan yeni dolar senaryosu

THY'de Flaş Maaş Gelişmesi!

Memura Yılbaşında Çifte Zam!
»  Et Kaçakçılarının İnanılmaz Görüntüleri
»  Euro yeni güne rekorla başladı
»  Altın Uçuşa Geçti
»  Talih Kuşu'nda Dudak Uçuklatan Rakam
»  İşsizlik Rakamları Umut Vermiyor
»  Euro Rekor Tazeledi, Dolar Kritik Eşikte
»  "Ekonomi Tekeri Patlak Kamyon Gibi"
»  Türkiye'nin 'En zenginleri' Değişmedi
»  PTT'den 2.el araç alacaklaraYen Kolaylık
»  Emekli Memura Geri Dönüş İmkanı
»  "30 Liralık Etin Acısı Sonradan Çıkacak"
»  Motorin 5 Lirayı Aştı
»  Dolar Uçtu,Euro Tarihi Rekor Kırdı
»  Yarım gün çalışıp tam maaş alacaklar
»  Maden İşçisi Direndi, Kazandı!
»  Benzine Bir Zam Daha
»  Genç Mühendisin İstihdamıArtırma Formulü
»  Merkez'den Dolara Kritik Müdahale
»  Putin'den Cavit Çağlar'a dostluk nişanı!
»  Rusya Türk Tavuklarına El Koydu
»  Enflasyonda Sert Artış
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.