Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1623
EURO
38,1653
IMKB
9.777,000
ALTIN
2.918,510
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
HAKAN ŞÜKÜR SAÇMALADI
HAKAN ŞÜKÜR SAÇMALADI
 
Galatasaray'ın golcüsü Hakan Şükür'ün, Zaman Gazetesi'ne yaptığı, "Derbi, Kutlu Doğum Haftasına yakışır bir şekilde olsun" açıklaması çeşitli tartışmalara neden oldu.
 
22.4.2008 - 15:52
Spor kamuoyu, Şükür'ün bu sözleriyle, derbi maçı bağdaştırmasına bir anlam veremezken, Galatasaray camiası ise tepki gösterdi. Sarı kırmızılı kulübün Divan Başkanı İrfan Aktar'ın "Bizde irticacı futbolcu yok" açıklamasının ardından, Hakan Şükür'ün bu sözleri, yöneticiler arasında da yeni bir tartışma yarattı. G.Saraylı yöneticiler, "Şükür'ün bu açıklamasının derbi maçla hiçbir alakası yok. Kendisiyle bu konuyu görüşeceğiz" dediler.

Fenerbahçe  ile oynayacakları derbinin Kutlu Doğum Haftası'na denk geldiğini hatırlatanGalatasaray  kaptanı Hakan Şükür, sokaklara hakim olan bayram havasının tribünlere de sirayet etmesini istedi: "Taraftarlar stada kesici aletlerle değil, güllerle gelsin."

Zaman Gazetesi'nin haberine göre; G.Saray ve Türk futbolunun rekortmen yıldızı Hakan Şükür, pazar günü Sami Yen'de F.Bahçe ile yapacakları derbi müsabakasının birçok anlamda farklı olacağını söyledi. İçinde bulunduğumuz 'Kutlu Doğum Haftası'na vurgu yapan tecrübeli kaptan, taraftarları hoşgörüye davet ederken, "Bu derbiyi kazanıp şampiyonluğa ulaşırsak bugüne kadar elde ettiklerimizin en anlamlısı olacak." dedi.

Fenerbahçe  ile Geleteserey, Süper Lig'in son üç haftasına girilirken, şampiyonluk yarışını puan puana sürdürüyor. Türk futbolunun iki önemli çınarının mutlu sona ulaşmak için verdiği nefes kesen mücadelede, düğümün hafta sonunda Ali Sami Yen'de çözülme ihtimali yüksek görünüyor. Dünyanın sayılı derbileri arasında gösterilen bu maçlarda, alınan tüm önlemlere rağmen her sezon mutlaka bir tatsızlık yaşanıyor. Bıçakların, satırların, küfürlerin ürpertisi, tribünlerin masum insanlarını endişeye sevk ediyor. Daha geçen yılın 19 Mayıs'ında Ali Sami Yen'de oynanan ve su savaşları olarak tarihe geçen derbi, hafızalardaki tazeliğini koruyor.

G.Saray'ın ve Türk futbolunun efsane yıldızı Hakan Şükür, utanç tablolarının yaşanmaması için derbi öncesi önemli mesajlar verdi. İçinde bulunduğumuz 'Kutlu Doğum Haftası'na vurgu yapan rekortmen golcü, sokaklara hakim olan bayram havasının, hafta sonunda Ali Sami Yen'in tribünlerine de sirayet etmesi temennisinde bulundu. Taraftarların, stada kesici, delici aletlerle değil, güllerle gelmesini istedi.

Türkiye Diyanet Vakfı'nca tertip edilen ilim ve kültür bayramı şenlikleri şeklinde değerlendirilen kutlamaların gayesinin, milli birlik ve bütünlüğü sağlamak, hoşgörüyü toplumun her kesimine yaymak olduğunu dile getiren Hakan Şükür, derbi müsabakasında da böylesi önemli bir haftaya yakışır tutum içinde olunması gerektiğini söyledi.

'Kutlu Doğum'a layık davranalım

Derbi müsabakasının şiddetten uzak şekilde başlayıp neticelenmesini arzu ettiğini belirten tecrübeli futbolcu, "Futbolda alınan sonuçlar, kimilerine göre önemli, kimilerine göre hayati önem taşıyabilir. Fakat biz öyle güzel bir haftanın içinde bulunuyoruz ki, bunun kıymetini bilmek durumundayız. 'Kutlu Doğum Haftası' içindeyiz ve ona layık olmalıyız. Peygamberimiz'e layık olmalıyız. Çocuklarımızı, gençlerimizi de Peygamberimiz'in hoşgörüsü etrafında hayata hazırlamalı, yaşantılarımızı ona göre şekillendirmeliyiz. Hafta sonunda F.Bahçe ile önemli bir derbi müsabakası oynayacağız. Herkesin bu maçta içinde bulunulan haftanın atmosferi içinde hareket etmesini temenni ediyorum. Dostça ve centilmence mücadele etmeliyiz. Herkes dürüstçe elinden geleni yapmalı. Allah kime nasip ederse o kazansın." açıklamasında bulundu.

Bu sezon mutlu sona ulaşmaları halinde kazanılan şampiyonluğun diğer başarılardan önemli hale geleceğinin altını çizen Hakan Şükür, "Biz F.Bahçe'yi yenmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kazanamazsak ikili averajda geriye düşeriz ve büyük fırsatı tepmiş oluruz. F.Bahçe'yi yenip şampiyon olursak, bu şimdiye kadar kazandığımız tüm şampiyonluklardan daha anlamlı olur. Ligin bitimine beş hafta kala teknik direktörsüz yoluna devam eden ve şampiyon olan başka bir takım yok. Şampiyonluğu herkesten çok ben istiyorum. Belki de G.Saray'dan şampiyon takımın kaptanı olarak ayrılmanın mutluluğunu yaşayacağım." ifadelerini kullandı.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


BAYKAL:"ERDOĞAN, HAKETTİĞİ SONU YAŞAYACAK"

ERDOĞAN'A, O SORU SORULDU

ERDOĞAN'DAN 1 MAYIS UYARISI
»  DTP'DEN EDOĞAN'A,"AYNA'YA BAK TAVSİYESİ"
»  ERDOĞAN: "BAYKAL, NE İSTEDİĞİNİ BİLMEYEN OÇCUKLAR GİBİ"
»  DTP GRUBUNDA ÖZAL'A ÖVGÜ
»  BAKAN ŞAHİN'DEN 301 UYARISI
»  PKK'DA CİNSEL TACİZ İNFAZI
»  "TÜRKİYE'NİN GERÇEK MUHALEFETE İHTİYACI VAR"
»  BAHÇELİ: "AB İLE İLİŞKİLER YENİDEN SORGULANMALI"
»  DERBY MAÇ İÇİN VOLKAN'A LİNCOLN TERAPİSİ
»  MELİS'E KIYAK PROMOSYON
»  AYSUN KAYACI, EVLENİYOR
»  HAKARİ'DE MAYIN PATLADI, 1 ŞEHİT
»  1 MAYIS, 135 ÜLKEDE RESMEN TATİL
»  ERDOĞAN'IN ÜÇ ÇOCUK PROJESİNE DARBE
»  CHP, KAYIP TRİLYON KISKACINDA
»  KIŞLA'DA BANKA SAVAŞLARI
»  AVUSTURYA'DAN DAVA MESAJI
»  YEŞİL SOSYETE BATI BASININDA
»  KATAR'DA KARA PARA AKLANIYOR
»  İŞTE AKP'NİN KABARIK DAYAK SİCİLİ
»  MESUT YILMAZ: "YENİ PARTİ KURUYORUZ"
»  YARGITAY'DAN CHP AÇIKLAMASI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.