Hastaneyi boşaltma kararı alan yönetim, hastaları pazartesi gününe kadar evlerine gönderdi. Bir anda kapı önüne konulan hastalar neye uğradıklarını şaşırdı. Evlerine gitmeleri söylenen bazı yaşlı hastalar, yanlarında refakatçi olmadığı için duruma tepki gösterirken, parası olmayanlar ise yolda otostop yaparak çevirdikleri arabalarla köylerine gitmeye çalıştı. Kalorifer böceklerinin hastaneyi bastığını doğrulayan Başhekim Dr. Yücel Kırlangıç, sorunun ilaçlama ile çözüleceğini söyledi. Hastalar, böceklerin geceleri yatakları üzerinde dolaştığını, hatta yemeklere bile girdiklerini söyleyerek, yönetime tepki gösterdi.
Hızla üreyen ve kalorifer böceği diye de tabir edilen haşerat, Afyonkarahisar'daki Göğüs Hastalıkları Hastanesi'ni bir anda istila etti. Geceleri yatakların üzerinde yürüyen böceklerin, yemek ve elbiselerin içine kadar girmesinden hastalar ciddi şekilde rahatsız olmaya başladı. Böceklere karşı uygulanan yöntemlerin yetersiz kalması üzerine başhekimlik, radikal bir karar alarak hastaları tahliye etme yoluna gitti. Tahliye işlemleri dün sabah erken saatlerde başlarken ellerinde eşyalarıyla yollara düşen 80 civarında hasta, evlerine gidebilmek için büyük bir mücadele verdi.
Nefes darlığı sebebiyle hastaneye yatan Emine Koç, "Elbiselerimizde geziyorlar, yemeklerin içine giriyorlar." diyerek böceklerden duyduğu rahatsızlığı dile getiriyor. Mustafa Özek isimli hasta ise üzerindeki pijamalarıyla yollara düşmüş. Kolundaki serum bandajıyla dışarı çıkan Özek, kasabaya dönecek parası olmadığı için yoldan geçen kamyonlarla evine ulaşmayı deniyor. 60 yaşındaki Mehmet Karagöz ise hastane kapısında gözyaşı döküyor. Kimsesi olmadığı için evine gidemediğini anlatan Karagöz, elindeki hava tüpünü göstererek, “Ben bu halimle nereye giderim. Adım atacak halim kalmadı.” diyerek feryat ediyor.
Göğüs Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Dr. Yücel Kırlangıç, böceklere karşı daha etkin temizlik yapabilmek için hastaneyi boşalttıklarını kaydetti. Kırlangıç şöyle konuştu: "Daha önce de 15 günde bir ilaçlama yapıyorduk. Hangi hastaneye gitseniz böcek var. Abartılacak bir durum yok." Kırlangıç, 135 yatak kapasitesiteli hastaneye il dışından da hastaların geldiğini; ancak binanın fizikî açıdan çok yetersiz olduğunu kaydetti. Hastanede böcek ilaçlamasını 5 yıldır temizlik firması elemanları gerçekleştiriyor. Kullanılacak ilaçlara hastanede oluşturulan komisyonun karar verdiğini anlatan Göğüs Hastalıkları Hastanesi Müdürü Fatih Saldoğan, böceklerin daha çok mutfak kısmından ve hastalara getirilen yiyeceklerden ürediğini söyledi. En son elma zehiri ile hastanenin ilaçlanmasına karar verdiklerini aktaran Saldoğan, "Hastalarımızı izne gönderdik. Üniversiteden de görüş aldık. Bu sefer büyük oranda başarılı olacağımızı düşünüyoruz." dedi. Konuyla ilgili olarak görüşlerini aldığımız Kocatepe Devlet Hastanesi Başhekimi Mehmet Bulut ise “Her hastanede böcek bulunur.” sözünü kabul etmedi. Bulut, “Biz İstanbul'dan bu iş için uzman getirttik. Kullanılan ilaçlar kokusuz ve hastalara zararı olmayan ilaçlar.” şeklinde konuştu.