Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,0973
EURO
38,0933
IMKB
9.900,000
ALTIN
2.875,160
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
HER YANIMIZ FUHUŞ EVİ HALİNE GELDİ
HER YANIMIZ FUHUŞ EVİ HALİNE GELDİ
 
Moldova, Rusya, Ukrayna gibi ülkelerden daha fazla para kazanabilmek ve kısa sürede zengin olmak isteyen ve isteyerek fuhuş amaçlı türkiye'ye gelen kadınların çalıştırıldığı çok sayıdaki ev ve otel basıldı.
 
20.2.2008 - 01:22

Bulundukları ülkelerde Türkye'ye kadın sevkiyatı yapan çetelerin vasıtasıyla Türkiye'ye gelen kadınlar yakalandıktan sonra da zorla getirildiklerini öne sürerek sanki tüm pisliği Türklerin yaptığını yaymaktan da geri kalmıyorlar. Buna birde medya'nın işin ucunun nereye gideceğini bilmeden kadınların isteyerek geldiklerini bile bile zorla getirildiklerini ve hepten masum gösterdiklerini yazmaları yok mu insanı çileden çıkartıyor.

İzmir Emniyeti'nin, ‘Ahtapot 35’ adını verdiği operasyonla fuhuş için gelen kadınların  Kentteki yaklaşık 50 ev ve otele aynı anda yapılan baskınlarda, fuhuş çin gelen 40 yabancı uyruklu kadın ile kadınların çalışmalarını sağlayan 43 kişi yakalandı.
İzmir Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri, yaklaşık altı aydır sürdürdüğü teknik takip, istihbari çalışma ve 157 Alo göçmen hattına gelen ihbarlar doğrultusunda, çıkar amaçlı bir suç örgütünün, Moldova, Ukrayna, Rusya gibi ülkelerde yaşayan kadınları, bakıcı, hizmetçi, garson gibi çeşitli işlerde çalışmak üzere kandırıp Türkiye'ye getirdiğini, daha sonra pasaportlarına ve kimliklerine el koyup fuhuşa zorladığı bilgisini edindi.  Bu kadınlar Türkiye'ye fuhuş için geliyoruz diyemeyeceklerine göre kendilerini  çeşitli mesleklerden göstererek yurda giriş yapıyorlar. Bunu bilen polis ise   ‘Ahtapot 35’ adını verdiği operasyonla  İzmir Emniyet Müdürlüğü'nde görevli yaklaşık 200 polisin katıldığı geniş kapsamlı operasyonda, özellikle Basmane semtindeki oteller ve Hatay semtindeki evler olmak üzere 50 ayrı adrese eş zamanlı baskın yaptı. Baskınlarda, kadırnların türkişyeye giriş yapmalarını ve çalışmalarını sağlayan  suç örgütünün üyesi 43 kişi ile fuhuş yaptıkları belirlenen, aralarında Moldova, Rusya, Ukrayna ve Türkmenistan uyruklu 40 kadın yakalandı. Baskınlardaki aramalarda, müşteri ilişkilerini ve hesaplarını gösteren belgeler, randevu defterleri ve çok sayıda pasaport da ele geçirildi.
Gözaltına alınan zanlılar ve yabancı uyruklu kadınlar, işlemlerinin yapılacağı Bozyaka Emniyet Binası'na getirildi. Zorla gitirildikleri ve çalıştırıldıkları nı yazan gateciler  aynı zamanda da haberde kadınların rahat tavırlarıyla dikkat çektiklerini kimseden şikayetçi olmadıklarını belirtmiyorlar ve bavulları ve kişisel eşyalarıyla polislerin arasında emniyete gelen yabancı uyruklu kadınların, işlemlerinin ardından sınırdışı edilmek üzere Yabancılar Şube Müdürlüğü'ne teslim edileceklerini yazıyorlar.. Gözaltındaki  suç örgütünün üyesi 43 kişinin de sorgulanacağı, belirtilen haberde suç örgütünü oluşturan kişilerin tek bir lafına bile yer verilmeyerek. Tendi iştekleriyle fuhuş yapmaya gelen  kadınların ve yapancıların haklı olduklarını bilmeden savunuyorlar. Oysa bu kadınlar verdikleri ifadelerde kendi istekleriyle geldiklerini söyleyip söyledikleri herşeyde tutanaklara geçtiği halde bunlardan neden söz edilmeyip türlerin kadın satıcısı duruma düşürdükleri ise bir bilinmez olarak yabancıların ellerine böyle koz verilir bir türlü anlaşılmaz.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


TESTERELİ KATİL HAMİLE BIRAKTIĞI KIZI PARÇALAYIP ÇÖPE ATTI

BU CİNAYETİN ASIL KATİLLERİ AFFI ÇIKARTANLAR!

DEVLET, TERÖRİST'E TAZMİNAT ÖDEYECEK
»  OĞLUNU 15 BIÇAK DARBESİ VE 6 KURŞUNLA ÖLDÜRDÜ
»  HAMİLE EŞİNİN YANINDA TECAVÜZ ETTİ!
»  "TECAVÜZ TECAVÜZDÜR BAĞIRTTIRMAK ŞART DEĞİL"
»  UYUŞTURUCU BARONU'NU CEP YAKTI
»  PORNOCU ÖĞRETMEN HAPİSTE İNTİHAR ETMİŞ
»  ŞIRINGA'DAN SONRA SPREYLİ SALDIRGAN DEHŞETİ
»  FANTEZİ TEKLİFİ EVLİLİĞİ BİTİRDİ
»  İLAÇ'TA BÜYÜK VURGUN
»  SEKS KÖLESİ POLİS!
»  POLİSTE SAPANLI SAVUNMA DÖNEMİ...
»  ŞARKICI FULDEN URAS SAHTE KİMLİKLE YAKALYANDI
»  BABASINI SIRTINDAN BIÇAKLAYARAK ÖLDÜRDÜ
»  DANIŞTAY DAVASI'NDA ŞEYH, ŞERH, TEMYİZ
»  DURUŞMA SALONUNDA GÖRÜLMEMİŞ OLAY!
»  DÜŞÜK YAPAN IĞDIR'LI KADININ MÜTHİŞ PLANI
»  KEZZAPÇI' SAPIĞIN SİYASİ VE İDEOLOJİK BOYUTU YOKMUŞ !
»  HAVELSAN'DA SAPIK MÜHENDİS ŞOKU
»  KAÇAKÇIDAN RAHMİ KOÇ'A MEKTUP VAR!
»  BUNLARDA OKUMUŞ ÇOCUKLAR FUHUŞ ŞEBEKESİ
»  APO EYLEMİNDE BİR ÇOCUK
»  DEDEKTİF GİBİ ÇALIŞTI, KENDİ KİMLİĞİNİ KULLANAN SAHTEKARI YAKALATTI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.