Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2532
EURO
37,6444
IMKB
9.166,000
ALTIN
2.927,490
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
HRANT DİNK'İN AVUKATINDAN AĞIR ELEŞTİRİLER
HRANT DİNK İN AVUKATINDAN AĞIR ELEŞTİRİLER
 
Ergenekon operasyonunda gözaltına alındıktan sonra geri bırakılan Yasin Hayal'in avukatı Fuat Turgut, açtı ağzını yumdu gözünü. En ağır eleştiri ise Lagendijk'e geldi
 
11.2.2008 - 19:15
Hrant Dink cinayetinin tutuklu sanıklarından Yasin Hayal'in avukatı Fuat Turgut, adliyeye girişte basın mensuplarını görünce konuşmaktan kaçındı. Gazetecilerin ısrarlı soruları karşısında Turgut, "Şimdi ben konuşursam yine bir örgüt adı uydururlar. O örgüte üye olmaktan gözaltına alırlar. O yüzden konuşmak istemiyorum." dedi. Ergenekon operasyonu kapsamında gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan Yasin Hayal'in avukatı Fuat Turgut, müvekkili Yasin Hayal'i savunmak üzere İstanbul Adliyesi'ne geldi. Karşısında basın mensuplarını gören Fuat Turgut konuşmak istemedi. Basın mensuplarının ısrarlı soruları üzerine Turgut, "Şimdi ben konuşursam yine bir örgüt adı uydururlar. O örgüte üye olmaktan gözaltına alırlar. O yüzden konuşmak istemiyorum." şeklinde konuştu. Fuat Turgut daha sonra şu ilginç görüşü dile getirdi; "Yalnız ben birşey duydum; Ermeniler piyasada kına bırakmamış, Türkçüler gözaltına alındı diye. Elif Şafaklar, Orhan Pamuklar, Etyen Mahçupyanlar kına yakıyorlarmış. Zaten Elif Şafak ve diğerleri de Türklüğe hakaret eden yazılar yazdıktan sonra Çankaya Köşkü'ne kabul edileceklermiş."

"Bugün duruşmada ne olur? yönündeki soruya Fuat Turgut, "Ogün'e bugün ben soru soracağım." yanıtını verdi.

Hrant Dink cinayeti davasının tutuklu sanıklarından Yasin Hayal'in avukatı Fuat Turgut, Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Eş Başkanı Joost Lagendijk için, "Brüksel soytarısı" ifadesini kullandı. Lagendijk'in duruşma salonundan çıkarılmasını talep ettğini belirten Turgut, bu teklifinin kabul edilmediğini söyledi.

Dink cinayeti duruşmasına ara verilirken, adliye binası önünde basın mensuplarına açıklama yapan Fuat Turgut, Dink ailesine teşekkür ettiğini belirtti. Turgut, "Çünkü içimizdeki ayrılıkçıları ortaya çıkardılar. 'Hepimiz Ermeniyiz' diyenler oldu. Ama Dink ailesi bir kez bile 'Biz Türküz' demedi." şeklinde konuştu.

Joost Lagendijk'e tepkili olduğu gözlenen Turgut, "Bu Bürüksel soytarısı, -mandacısı pardon- Lagendijk'in duruşma salonundan çıkartılmasını da istedim. Ancak mahkeme kabul etmedi." diye konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manisa milletvekili Şahin Mengü de kısa bir açıklama yaptı. Mengü, Hrant Dink duruşmasını izlemek üzere parti içinde 6 milletvekilinden oluşan bir komisyon kurduklarını söyledi. Adliye önünde basın açıklaması yapan Şahin Mengü, "Dink cinayeti 3-5 çocuğun yaptığı bir iş değil. Perde arkasını araştıracağız." dedi. Lagendijk'i kastederek konuşan, Megnü, "AB sözcüleri de duruşmayı izledi. Bugün burada olanların Fehriye Erdal duruşmasında da olmasını beklerdik. Katil olduğu kesin olan birisi hakkında Belçika mahkemesinin verdiği karar utanç verici." dedi.

Bu arada duruşmanın sabahki oturumunda sanıklardan Erhan Tuncel'in ifade verdiği öğrenildi. Tuncel'in, iyi niyetli olduğunu, bunun göstergesi olarak olayı önceden ihbar ettiğini gösterdiği belirtildi. Tuncel'in mahkeme heyetine, istihbaratta çalıştığımı bilen ve kendisinin görevlendirdiğini öne sürdüğü 3 kişinin adını verdiği öğrenildi.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


HRAN DİNK'İN AVUKATINDAN AĞIR ELEŞ

TÜRBAN, YARIN KÖŞK'E GİDECEK

REKTÖRLERDE TÜRBAN KARARSIZLIĞI
»  EMNİYET'TE 20 TONLUK KAMYON ALARMI
»  DURSUN KARATAŞ'IN ÖLDÜĞÜ İDDİASINA YALANLAMA
»  MECLİS'TE PUSULA İLE KIBLE ARAYAN VEKİL!
»  AB KOMİSERİ FIRÇA ATTI
»  DTP, ÖN SAVUNMASINI SUNDU, ' DAVA SİYASİDİR' DEDİ
»  ''HUZURSULUK VE BÖLÜNME YARATILDI .IZDIRAP İÇİNDEYİM''
»  ÇİÇEK'TEN BAYKAL'A TAŞ
»  KAÇ TÜRK, ABD ASKERİ OLMAK İÇİN BAŞVURDU?
»  ESKİ SİYASETÇİLER, BALIKÇI'DA BULUŞTU
»  YABANCI AJANSLARIN TÜRKİYE FOTOĞRAFLARI
»  SEVGİLİYE KIRMIZI GÜL VERMEK YASAK
»  VEKİLLER, MAAŞ SKALASINDA 24. SIRADA
»  FLAŞ..FLAŞ..TÜRBAN, GÜL'ÜN ONAYINI BEKLEMEDİ
»  ACUN ILICALI FETULLAHÇI MI?
»  MİLLETVEKİLLERİNE OYALI YAZMA!
»  BBP, ÇENE ALTINA ÇÖZÜM BULDU
»  HAŞİM KILIÇ'A GÖRE TÜRBAN YASAĞI YOK
»  CHP'Lİ VEKİL'DEN İNSANLIK DERSİ
»  CAN DÜNDAR'IN BABASI DA MİT'ÇİYMİŞ
»  PKK'DA MİT AJANI VAR MI?
»  17.MADDE BELİRSİZLİĞİ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.