Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1689
EURO
38,1912
IMKB
9.777,000
ALTIN
2.914,620
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
KİM İSRAİL'E DUR DİYECEK? LÜBNAN'A 7 SAAT BOMBA YAĞDIRDI
KİM İSRAİL E DUR DİYECEK? LÜBNAN A 7 SAAT BOMBA YAĞDIRDI
 
İsrail, son 7 saatte Lübnan'a 250 hava saldırısı düzenledi, 4 binden fazla bomba attı. Ölü sayısı 1000'e dayandı. Hayatını kaybedenlerin 3'te biri 12 yaşın altında.
 
5.8.2006 - 14:00

Lübnan polisi, İsrail ile Hizbullah arasında savaşın başladığı 12 Temmuz'dan bu yana Lübnan'ın güneyine en şiddetli bombardımanın bugün yaşandığını bildirdi. Lübnan polisine göre, İsrail saat 05.00 ile 12.00 arasında Güney Lübnan'a 250'den fazla hava saldırısı düzenledi ve 4 binden fazla bomba ve top mermisi attı. 
3 HİZBULLAH SORUMLUSU ÖLDÜRÜLDÜ
israilli askeri yetkililer de Lübnan'ın güneyindeki Sur kentinde bugün düzenlenen riskli harekatta, İsrail deniz piyade komandolarının, önceki gün Hadera kentine atılan füzenin sorumlusu 3 Hizbullah askeri yetkilisini öldürdüklerini belirtti. Deniz piyade komandolarının, istihbarat üzerine Sur kentinin kuzeyindeki beş katlı bir binanın ikinci katında bir apartman dairesine operasyon düzenleyerek, füze saldırısının sorumlusu olan Hizbullah yöneticilerini öldürdükleri kaydedildi. Operasyon sırasında iki İsrail askerinin ağır yaralandığı ve komandoların görevin ardından yaralıları getirirken çatışmak zorunda kaldıkları belirtildi. İsrail Ordusu da daha önce Lübnan'da son 36 saatte yaklaşık 160 hava saldırısı düzenlediklerini açıklamıştı. Ordu sözcüsü savaş uçaklarının dün 88, bugün de şimdiye kadar 70'ten fazla görev uçuşu düzenlediğini belirtmişti.
İRAN FÜZE VERDİĞİNİ KABUL ETTİ

İsrail'in Kanal 1 televizyonu, İran'ın ilk kez Hizbullah'a uzun menzilli Zelzal-2 füzeleri verdiğini kabul ettiğini öne sürdü. İsrail özel televizyon kanalının bildirdiğine göre, “İntifada Konferansı” Genel Sekreteri Muhteşemi Pur, bir İran gazetesine, ülkesinin Lübnan'ın savunulmasında kullanılabilecek füzeler gönderdiğini açıkladı.

Jerusalem Post gazetesinin haberine göre de İsrailli yetkililer, Hizbullah'ın, Tahran'ın muhalefeti dolayısıyla İsrail'e İran yapımı uzun menzilli Fecr füzelerinden atmadığını, İran'ın onayı olmaksızın Hizbullah'ın İran yapımı füze kullanmadığını düşünüyorlar.

İsrail askeri makamları, özellikle 12 Temmuzda saldırıların ilk gecesinde yapılan hava bombardımanında Hizbullah'ın roket fırlatma rampalarının önemli ölçüde tahrip edildiğini tahmin ediyor.

Tel Aviv'i vuracak kapasitedeki Zelzal füzelerinin de şimdiye dek İsrail'e ateşlenmediğini belirten İsrail askeri makamlarına göre, bunun nedeni, yoğun hava bombardımanının Hizbullah'ın silah depolarının üçte ikisini tahrip etmesi.
    
İRAN'IN PARİS BÜYÜKELÇİSİ
   
Öte yandan, Fransa'nın Le Monde gazetesinde yayınlanan bir röportajda da İran'ın geçen ay güven mektubunu sunan yeni Paris Büyükelçisi Ali Ahani, Hizbullah'ın İran'ın emrinde olmadığını söyledi.

“Hizbullah ile ilişkilerimiz tamamen duygusal ve manevi, İran'ın emrinde değiller” diyen İranlı diplomat, ülkesinin Hizbullah örgütüne yönelik askeri desteği konusundaki bir soruya, “Bu Amerikan iddiası. Hizbullah, birçok kanaldan gereksinimini sağlayabilir” diye yanıt verdi.

İranlı büyükelçi, “Bölgesel düzeyde tek bir askeri görüşe karşıyız. Hizbullah'a sağlanacak destek, İsrail'in Suriye ve İran'a karşı harekete geçebileceği anlamına gelmez. Ama İsrail üçüncü dünya savaşını çıkarmak istiyorsa Amerikalıların izin verip vermeyeceğine bakalım.   İran ve Fransa, Lübnan konusunda danışmalar yürütmek için gerekli potansiyele sahip. Cumhurbaşkanı (Jacques) Chirac'ın açıklamaları çok iyi bir hareket noktası. Ancak ABD'nin İsraillilere daha fazla zaman veren siyasi isteğinin doğrudan sonucu olan BM Güvenlik Konseyinin hali çok üzücü” dedi.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


TAYLAND'DA KUŞ GRİBİNDEN ÖLÜM

SURİYE'DE ÇARŞAFLI FAHİŞE KRİZİ

CHAVEZ ABD'Yİ DRAKULA'YA BENZETTİ
»  İSRAİL İKİ KÖYE BOMBA YAĞDIRDI: 7 ÖLÜ
»  İSRAİL BOMBALIYOR, BUSH İSE TATİLDE
»  ÇİN'İN SIR ASKERİ TESİSİ İFŞA EDİLDİ
»  PKK İNGİLTERE'DE İMZA KAMPANYASI BAŞLATTI
»  CASTRO'YU ÖLDÜRMEK İÇİN 638 YOL DENENMİŞ
»  İSRAİL ÇİFTLİK VURDU : 27 KİŞİYİ ÖLDÜRDÜ
»  TECAVÜZ DAVALARINA KADIN HAKİMLER BAKACAK
»  PİS BOĞAZ SIRP'IN MİDESİNDEN BUNLAR ÇIKARILDI
»  ALMANYA'DA YENİDEN KUŞ GRİBİ GÖRÜLDÜ
»  BUSH, 10 GÜNLÜK TATİLE ÇIKTI!
»  HASRALLAH,"TELAVİV'İ VURURUZ"
»  İSRAİL'DEN NASRALLAH'A JET YANIT GELDİ
»  BANA DOKUNMAYAN YILAN BİN YAŞASIN!
»  AİLESİNİ KÜREKLE TOPLADI!
»  ADA ASKSERLE DOLDU!
»  YEDİĞİ ÇOCUĞU TİMSAHIN KARNINDAN BÖYLE ÇIKARTTILAR
»  İŞTE HİZBULLAH'IN ROKETLERİ
»  İSRAİL ORDUSUNUN KURDUĞU LAMA BİRLİKLERİ
»  İRAN, LADİN'İN OĞLUNU SERBEST BIRAKTI
»  HİZBULLAH TV'SİNE MAYOLU SABOTAJ
»  İSRAİL BÜYÜK BİR OPERASYON BAŞLATTI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.