Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2879
EURO
37,4853
IMKB
8.964,000
ALTIN
2.916,400
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
KAPATILMA DAVASI SONUNDA OLACAKLAR VE OLMAYACAKLAR!
KAPATILMA DAVASI SONUNDA OLACAKLAR VE OLMAYACAKLAR!
 
AKP mutlak şekilde kapatılacaktır. Kapatılmama ihtimali binde bir bile değildir. Tayyip Erdoğan dahil 40 kişinin tamamına yakınına siyaset yapma yasağı getirilecektir.
 
13.5.2008 - 05:45

SABAHATTİN ÖNKİBAR
 
1) AKP’ye açılan kapatılma davası  siyasidir.
2) Yüzde 47 oy ile iktidar olan bir partiye dava açılması  bireysel bir teşebbüs olamaz.
3) Açılan dava, bir büyük  siyaset mühendisliği projenin eylemli ilk adımıdır.
4) Bu proje  her hal ve şartta başarıya ulaştırılacaktır.
5) Davanın ardında AKP’nin etki alanının dışında olan devletin tamamı vardır.
6) AKP’ye kapatılma davasının açılacağı ya da operasyon yapılacağı  Abdullah Gül’ün Cumhurbaşkanı seçilmesi ile kesinleşmiştir.
7) Cumhurbaşkanlığı makamı cumhuriyeti kuran irade için bayrak gibi önemlidir.
8) Cumhurbaşkanlığına Abdullah  Gül’ün seçilmesinin dışında, devlette yapılan ideolojik kadrolaşmalardan yeni İslamcı zengin  bir zümrenin yaratılmasına, medyanın ele geçirilmesinden polisin askere karşı alternatif bir silahlı  devlet gücü şekline dönüştürülmek istenmesine, Kerkük’ün  statüsünün AKP hükümetince önemsenmemesinden  ABD’nin dayatması ile  K. Irak’da bağımsız bir Kürt devletine razı olunmasına ve  de Kıbrıs’taki teslimiyete kadar pek çok neden kapatılma davasının  gerçek gerekçeleridir.
9) Türban, laikliği sabote anlamında önemlidir, ancak gerçek fonksiyonu açılan davaya ambalaj olmasıdır.
10) AKP mutlak şekilde kapatılacaktır. Kapatılmama ihtimali binde bir bile değildir.
11) Tayyip Erdoğan dahil 40 kişinin tamamına yakınına siyaset yapma yasağı getirilecektir.
12) Cumhurbaşkanı Abdullah Gül için de yasak kararı çıkacaktır.
13) Çıkacak yasak kararı sonrasında Abdullah Gül’ün  Çankaya’da kalıp kalamayacağı tartışmaya açılıp Gül’ün istifa etmesi istenecektir.
14) Kapatılma kararı ile beraber sümen altında tutulan yolsuzluk bombaları bir bir patlatılıp  AKP cenahında panik yaratılacaktır.
15) Somut yolsuzluk dosyalarının ifşası ile beraber  yargı   Tayyip Erdoğan için ardı ardına davalar açacaktır.
16) İşe tam bu süreçte dalgalanacak olan AKP  grubundan kopmalar olacak ve yeni siyasi oluşumlar AKP’den kopanların ekseninde şekillendirilecektir.
17) Yasaklar  ya da  istifalarla  Anayasa gereği zorunluluk haline gelecek olan ara seçime işte böylesine dalgalı ve parçalı tablolarla gidilecektir.
18) Bazılarının ileri sürdüğü gibi Tayyip Erdoğan bağımsız milletvekili adayı olamayacaktır. Anayasa Mahkemesi buna set çekecektir. Erdoğan’ın bağımsız adaylığına izin verilmesi kapatılma projesinin ters yüz edilmesi olacağından böyle bir şeyin olma ihtimali yüzde bir bile değildir.
19) AKP’den ilk etapta ANAP ve liberal patentliler ayrılacaktır. Bunu  Abdullatif Şener’le irtibatı olan az sayıdaki Milli Görüşçüler izleyecektir. Ardından ılımlılar da bir bir kopacaktır. Erdoğan’ın  etrafında  Güneydoğu kökenlilerle yakın çevresi kalacaktır.
20) AKP içinden  yeni oluşuma doğum için  Abdüllatif Şener ve Köksal Toptan’ın dışında Cemil Çiçek, Abdülkadir Aksu ve Ali Çoşkun üçlüsü de ortak olarak zemin yokluyor. Bu üçlüye yine çok ünlü bir AKP’li isim perde gerisinde destek oluyor ve hatta taktik veriyor.
21) Erdoğan’ın muhtemel emanetçisi Ali Babacan ya da Mehmet Ali Şahin olacak.
22) Mahalli seçim sürecinde İstanbul belediyesindeki  yolsuzluklar için yayın sağanacağı  başlayacak ve  bu şekilde Tayyip Erdoğan’ın en büyük kalesi düşürülmeye çalışılacak. Dahası,Tayyip Bey’in emanetçiye teslim edeceği yeni  partinin oyları da düşürülmeye çalışılacak.
23) Tayyip Erdoğan efsanesinin tamamen sönmesi için  açılacak davalar bağlamında yargı kararı beklenecek. Bu şekilde  bir  mahkumiyet durumunda Erdoğan tarih olacak.
24) Bir aksilik olur da ters bir süreç şekillenirse (Hiç arzu etmesek de)   demokrasi perdesi  bir süreliğine inecektir..
NOT: Bunlar temenni değil, bilgiye dayalı analizimizdir.

GÖRMEZDEN GELİNEN ŞEHİTLER!

Gazeteler 6 şehit haberini nasıl gördü?
Şemdinli’de şehit olan 6 kınalı kuzumuz artık gazetelere haber bile olamıyor. İşte dünkü gazetelerin şehit haberlerine birinci sayfadan  bakışı:
Yeniçağ: Bütün yazılı basında 6 yiğidin şehadetini  birinci sayfadan  en geniş veren gazete oldu... Sürmanşetten 9 sütun...
Hürriyet: İtalya’da yaşayan 80  yaşındaki  soprano Leyla Gençer’in vefatına  3.5  sütun ayırırken , 6 er’in şehadetine ancak tek sütün yer ayırabildi.
Zaman: Muhazakâr Zaman’ın birinci sayfasında  Soprano Leyla’nın ölüm haberi var da 6 erin haberi yok, iyi mi !...
Milliyet: İki sütuna  verdi haberi....
Yenişafak: AKP’ye yakın gazetenin  birinci sayfasında şehitlere yer yok...
Star: AKP’ye yakın bu organın  da birinci sayfasında  6 şehit haberi yok....
Vakit: Haberi Genelkurmay Başkanını hedef yaparak verdi....
Vatan ve Cumhuriyet ise Yeniçağ gibi 6 şehit haberini en geniş  veren  gazeteler  oldu... Tercüman’ın birinci sayfasında haber yok... Akşam’da tek sütun...Ve sonuç: Görüyorsunuz ülke ve kutsalları  için toprağa düşenlerin haberleri bile artık yapılmıyor... Tamam, AKP matbuatı hükümet yıpranmasın diye şehitler dahil hiçbir şeyi görmez de   peki ya  diğerlerine  ne demeli? Diğerlerinin  iktidarla  işleri  mi var dediniz?.. Doğru, var... Rafineri izninden, TMSF’nin son operasyonlarına kadar hükümette işi olan o kadar çok yayın grubu var ki!.. Eh, işin olur, mahkum olursan şehitleri de görmezden gelme zorunda kalırsın!

GÜL,AĞIR BASIYOR
AKP medyasında  Tayyip’çi ve Gül’cü denge!
AKP matbuatı malum iki cenahtan oluşuyor. Bunlar parti medyası ile Cemaat organlarıdır. Parti Medyasında Star, Yeni Şafak Gazeteleri  ile Kanal 7, Kanal 24 Televizyonları  var. Cemaat medyasında ise Zaman, Bugün, Türkiye ve Vakit  Gazeteleri ile STV ve TGRTvar.. Sabah ve ATV  ise hem partiye hem de cemaate yakın  ya da ikisinin ortasında  duruyor. Parti medyası dediğimiz grup yani Star,Yenişafak, Kanal 7 ve Türkiye ile TGRT ’de Tayyip Bey egemen. Cemaat medyasında ise Tayyip Bey’le beraber Abdullah Bey’in de ağırlığı var. Örneğin Zaman grubunda  Abdullah Gül, Tayyip Bey’den daha etkili. Sabah-ATV grubunda ise genel anlamda  her iki isme mesafe aynı... Yazarlar arasında Mustafa Karaalioğlu  Tayyip Bey’in silahşörü hüviyetinde. Buna mukabil Fehmi Koru da Abdullah Gül’ün sırdaşı konumunda. Star ve Yenişafak yazarları Tayyip Bey’e daha yakınken, liberaller her iki isme  aynı mesafede duruyor.

BİR KARŞILAŞTIRMA
Hisarcıklıoğlu Cindoruk gibi!
TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu düzgün adamdır, dolu adamdır da  karizmatik değildir. Hisarcıklıoğlu TOBB gibi bir kurumun başında olmasına  ve bir süredir yeni oluşum için koro halinde talep edilmesine rağmen bir türlü öne çıkamadı ve zihinlere oturamadı. Rifat Bey müthiş ihtiyatlı ve sağlamcı. İstiyor ki, yumurta pişsin  ağzına düşsün. Politikada öyle bir şey yoktur. Gerektiğinde risk alamayan lider olamaz. Maalesef Hisarcıklıoğlu da epey bir süredir böylesi görüntüler veriyor. Açıkçası bu tutumu sebebiyle ben Rifat Bey’i Hüsamettin Cindoruk’a benzetiyorum. Hatırlayın, Hüsamettin Bey de 1993’de Sayın Demirel Köşke çıkınca koro halinde talep edilmesine rağmen tereddütler geçirmiş ve Başbakanlığı Tansu Çiller’e kaptırmıştı. Rifat Bey de bugün kendisinin önde olacağı bir yarışta herkesle iyi geçineyim, herkesi irade edeyim diyerek, bırakın geride kalmayı yarışçı bile olamamıştır. Önümüzdeki günlerde  yarışa sürpriz bir  şekilde girebilir mi bilmem ama bu gevşeklikle girse de  sonuç alması zor olur.


 


 



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


BÖYLE YAĞMALAMA GÖRÜLMEDİ

BU BİR AŞAĞILAMADIR!

AKP'DE DAMAT OL KÖŞEYİ DÖN
»  TUNCAY ÖZKAN'DAN İLK AÇIKLAMA
»  CHP:"AKP'Yİ LİMON GİBİ SIKACAĞIZ"
»  BARZANİ'NİN 4 AJANINA DİYARBAKIR'DA SUÇ ÜSTÜ
»  DEMİREL, LENİN'DEN FEYZ ALMIŞ!
»  MHP'DE ANTALYA'YA YENİ İL BAŞKANI
»  DTP'Lİ KIRCAN'A TUTUKLAMA
»  'KEY'DE HAYAL KIRIKLIĞI
»  “TAYYİP’İN ÖMRÜ SEHPADA BİTER”
»  VEKİLLERİN YÜZDE KAÇI SİGARA İÇİYOR?
»  SİGARA'LI HAYATTA SON HAFTA
»  SIFIR OTOMOBİLLERDE BAHAR KAMPANYASI
»  AKP'DE DAMAT OLMAK VARMIŞ!
»  ÇİN'DE BÜYÜK DEPREM
»  HER MAHALLEYE BİR İKNA ODASI
»  ŞENER: "OYUM AKP'YE" DEDİ
»  PAŞA SÖYLEDİ: 'KAPATILACAK'
»  KİRACILARA MÜJDELİ HABER
»  BAYKAL'DAN, AB YETKİLİLERİNE:"DEMOKRASİ UKALALARI"
»  ONLAR ANNELER GÜNÜNÜN HİÇ FARKINDA OLMADI Kİ
»  "DEMOKRASİ'NİN BALANS AYARI SANDIKTAN GEÇER"
»  ERDOĞAN: "BİZE BİR ÇOK TUZAKLAR HAZIRLANIYOR"
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.