Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2624
EURO
37,6097
IMKB
9.032,000
ALTIN
2.910,670
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
KURTLAR VADİSİ ABD BAŞKANLIK SEÇİMLERİNDE
KURTLAR VADİSİ ABD BAŞKANLIK SEÇİMLERİNDE
 
Amerikalıları kızdıran Kurtlar Vadisi Irak’ın yapımcılarından Mehmet Çelebi’nin, Hillary Clinton’ın en önemli bağışçılarından biri olduğu ve parti kongresi için delege seçildiği bilgisi, Kürt sitelerinden ABD’ye yayıldı
 
8.2.2008 - 08:05
. Önseçim sürecinde bunu fırsat bilen bazı Amerikalı muhafazakar blog yazarları, Demokratların kadın başkan adayı aleyhine karalama kampanyası başlattı.

ABD’de bu yıl yapılacak başkanlık seçimleri öncesinde partiler adaylarını belirleyecekleri önseçim sürecinde sona yaklaşırken, Demokratların yarışında "Kurtlar Vadisi" kozu oynanmaya başladı. ABD’nin Chicago kentindeki Türk toplumun liderlerinden olan, Kurtlar Vadisi Irak filminin yapımcısı Mehmet Çelebi’nin, Hillary Clinton’ın kampanyasına bağışta bulunduğu ve Demokrat Parti’nin yıl sonunda yapılacak Ulusal Kongresi için Illinois Eyaleti’ni temsilen delege olarak seçildiği haberi, seçim malzemesi yapıldı.

Türkiye karşıtı yayınlarıyla tanınan Kurdish Media, "aşırı milliyetçi" olarak nitelediği Çelebi’nin "Amerikan, Ermeni, Yahudi ve Kürt karşıtı projeleri" finanse ettiğini iddia etti. Sitede, "Clinton Yönetimi’nin tarihteki en Türk yanlısı ABD yönetimlerinden biri olduğu hatırlanırsa, bu bağışın şaşırtıcı olmadığı görülür. Gözünüzü açık tutun, Hillary Clinton başka Türk delegeler de atayabilir" ifadesi yer aldı.

Hillary’nin, "anti-Amerikan" ve "antisemitist" olduğu iddia edilen projelere imza atmış bir Türkü delege yaptığı iddiasına, Amerikalı sağcı internet siteleri de balıklama atladı. Cumhuriyetçilere yakın "Gateway Pundit" adlı blog, "en Amerikan düşmanı filmlerden biri" diye tanımladığı Kurtlar Vadisi Irak’ın yapımcılığını üstlenen Çelebi için "Clinton’ın mega bağışçısı" dedi. Bir diğer muhafazakar blog yazarı olan Debbie Schlussel ise, "Bu kişi Hillary Clinton bile olsa, bu mide bulandırıcı propagandanın yapımcılarıyla çalışan bir Amerikalıyı görmek beni çılgına çevirdi" diye yazdı. Bloga gelen yorumlarda da, "Demokratlar ülkemizin her düşmanını seve seve buyur ederler. Dünyadaki tüm komünistler ve İslami Naziler, Beyaz Saray’da bir Demokrat görmek istiyor" ifadesini kullandı.

Hillary kampanyasına 5 milyon $ bağışladıhttp://preview.hurriyet.com.tr/preview/image.aspx?picid=4940297

HILLARY Clinton, rakibi Barack Obama’nın beklenmeyen yükselişi karşısında, kendi kampanyasına kişisel servetinden katkıda bulundu. "Süper Salı"dan bir gün sonra, Obama’nın kasasına 4 milyon dolar daha girerken, Clinton, kendi kampanyasına 5 milyon dolar bağışladı. Ocak ayında ise Obama 32 milyon dolar bağış toplarken, Clinton 13.5 milyon dolar toplayabildi. Hillary Clinton’ın bazı kampanya çalışanlarına maaş ödeyemediği de belirtildi. Son rakamlara göre, kazanılan toplam delege sayısında, Hillary 1045 ile önde giderken, Obama’nın 960 delegesi var.

Çelebi’den 100 bin $

Mehmet Çelebi, Sharon Stone ve Andy Garcia’nın, Kurtlar Vadisi’nde rol almasını sağlayan prodüktörlerden biriydi. BMH Worldwide prodüksiyon şirketinin sahiplerinden olan Çelebi’nin, Hillary’nin kampanyasına 100 bin dolar bağışladığı bildirilmişti.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


'BÜYÜK YALANLAR'

BAKAN ÇİÇEK FENA YAKALANDI

VEKİLLER, İLLERİNİ GAZİ YA DA KAHRAMAN YAPMAK İÇİN SIRAYA GİRDİ
»  "TÜRBAN TBMM'DE DE SERBEST OLMALIDIR'' DEMEDİM
»  HERŞEYİ BİLEN ABD BİR BUNU BİLEMİYORMUŞ!
»  İZMİR'DE KADINLARIN TÜRBAN İSYANI
»  ERDOĞAN, ALMANYA'DA YANGIN YERİNDE
»  ALMANYA'DA YANAN EVE ZİYARETÇİ AKINI
»  ERDOĞAN, MUHSİN YAZICIOĞLU'NU DA ALMANYA'YA GÖTÜRDÜ
»  İZMİR'DE TÜRBANA KARŞI ONBİNLER YÜRÜDÜ.
»  İLKOKUL'DA CÜBBELİ -SARIKLI DERS
»  BAŞBAKAN'IN ALMANYA'YA GÖTÜRDÜĞÜ SIR SANDIKLAR!
»  YARGITAY BAŞKANI HIZLI BAŞLADI
»  OĞLU, ANNESİNİN BAŞINI 'ŞEYTAN' DİYE KESMİŞ!
»  YARGITAY: TÜRKİYE ORTAÇAĞ'A DÖNMEYECEK
»  TBMM TUTANAKLARINDAN TÜRBAN GÖRÜŞMELERİ
»  TÜRBAN TARTIŞMASINDA OY ANALİZİ
»  PKK'YA BÜYÜK DARBE
»  SOKAĞA ATILAN KESİK BAŞIN SIRRI ÇÖZÜLDÜ
»  YÖK'TE YAPRAK DÖKÜMÜ SÜRÜYOR
»  YENİ YARGITAY BAŞKANI'NDAN İLK MESAJ
»  MECLİS'E SPİKERLİ DÖNEM
»  TÜRBAN'A KARŞI ÇIKAN 22 REKTÖR DEĞİŞECEK
»  "ZİLLİ, HÖRGÜÇLÜ TESETTÜRLÜ OLMAZ"
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.