Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
35,9324
EURO
37,3391
IMKB
9.807,000
ALTIN
3.283,210
 
Hava Durumu ANKARA
-2 / 7 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİNE DE ZAM
MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİNE DE ZAM
 
Yılda iki taksitte ödenen motorlu taşıtlar vergisi tutarları 2008 yılı için bu yıla göre yüzde 7.2 oranında artırılarak yeniden belirlendi.
 
26.12.2007 - 12:15
 Sıfır otomobillerde vergi tutarı silindir hacmine göre 351 YTL ile 12 bin 657 YTL arasında değişiyor.
      Maliye Bakanlığı’nın Motorlu Taşıtlar Vergisi Genel Tebliği Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre motorlu taşıtlardan Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere iki taksitte alınan ve aracın yaş ve silindir hacmine göre değişen motorlu taşıtlar vergisinde 2008’de tahsil edilecek tutarlar, yüzde 7.2 olan 2007 yılı “yeniden değerleme oranıö kadar artırıldı.
      Üç yaşına kadar olan otomobil, kaptıkaçtı ve arazi taşıtları ile benzerlerinde motor silindir hacmi bin 300 santimetreküpün altındakilerden 351 YTL, bin 3001-bin 600 santimetreküp arasındakilerden 561 YTL, bin 601-bin 800 arası için 986 YTL, bin 801-2 bin arası için bin 550 YTL vergi alınacak. Vergi tutarı 2 bin 1-2 bin 500 santimetreküp arasındaki taşıtlarda 2 bin 326 YTL, 2 bin 501-3 bin arası için 3 bin 242 YTL, 3 bin 1-3 bin 500 santimetreküp arası için 4 bin 937 YTL, 3 bin 501-4 bin santimetreküp arası için 7 bin 759 YTL, 4 bin santimetreküpün üzerindekilerde ise 12 bin 697 YTL olarak tahsil edilecek.
      Trafikte en yaygın olarak kullanılan bin 3001- bin 600 santimetreküp arasında motor silindir hacmine sahip araçların üç yaşına kadar olanlarında 561 YTL olan vergi, 4-6 yaş arasında 421 YTL’ye, 7-11 yaş aralığındakilerde 245 YTL’ye, 12-15 yaşta 174 YTL’ye, 16 yaş ve üzerindekilerde 68 YTL’ye düşüyor.
      Bu arada motosikletlerden alınan motorlu taşıt vergisi de yaşına ve silindir hacmine göre 12 YTL ile 845 YTL arasında yeniden belirlendi. Sıfır motosikletlerde en düşük vergi ise 68 YTL olacak.
      Minibüslerde 1-6 yaş arası için 421 YTL, 7-15 yaş aralığında 279 YTL, 16 yaş ve üzeri için 139 YTL motorlu taşıt vergisi alınacak.
      Otobüslerin 25 kişiye kadar oturma yeri olanlarında 1-6 yaş arası için bin 56 YTL, 7-15 yaş için 633 YTL, 16 yaş ve üzeri için 279 YTL vergi ödenecek. Koltuk sayısı 36-45 arasında değişen otobüslerde söz konusu yaş dilimlerine göre vergi tutarı sırasıyla bin 409 YTL, bin 197 YTL ve 561 YTL olarak uygulanacak.
     
     YAT, KOTRA VE TEKNELER
      Üç yaşına kadar olan yat, kotra ve özel teknelerden motor hacmi 10-20 beygir gücü (BG) arasında olanlara her güç birimi başına yıllık 21.15 YTL, 21-50 BG arasındakilere 28.20 YTL, 51-100 BG olanlara 35.26 YTL, 101-150 BG arasındakilere 42.31 YTL, 151 BG ve üzerindekilere 63.48 YTL vergi ödenecek.
      Beygir gücü başına ödenecek vergi tutarı motor silindir hacmi en küçük ve 16 yaşın üzerindekilerde 2.79 YTL’ye kadar düşüyor.
     
     
     UÇAK VE HELİKOPTERLER
      Uçak ve helikopterlerden de azami kalkış ağırlığı ve yaşlarına göre alınan motorlu taşıtlar vergisi miktarları yüzde 7,2 oranında artırılarak yeniden belirlendi. Kalkış ağırlığı 1150 kiloya kadar ve 1-3 yaşında olanlar için 7 bin YTL olan vergi, kalkış ağırlığı 20 bin kilodan fazla olanlar için 28 bin 218 YTL’ye kadar yükseliyor.

(ANKA)


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


EKONOMİNİN İYİSİ BUYSA KÖTÜSÜ NASIL ACABA?

YENİ YIL HEDİYESİ ZAMLAR YAĞMUR GİBİ GELİYOR

ELEKRTİK ZAMMI FATURAYA NASIL YANSIYACAK?
»  TELEKOM'UN BİLİNMEYEN NUMARA KAZIĞI
»  "KAPATIYORUZ" DEDİ MALI GÖTÜRDÜ..
»  SİGARA'YA "İÇİLMESİN" ZAMMI GELİYOR
»  YILBAŞI BİLETLERİNİN YÜZDE 80'İ SATILDI
»  ASGARİ ÜCRET 27 ARALIK'TA AÇIKLANACAK
»  PIRLANTA VE ALTIN'DA YILBAŞI REKABETİ
»  SİGARA'YLA YİNE ZAM GELİYOR
»  ÖZELLEŞTİRME SIRASI TCDD'DE
»  SOSYAL GÜVENLİK REFORMU EMEKLİLERİ NASIL ETKİLEYECEK?
»  EMEKLİ NÜFUSUNDA 100 ÜLKEYİ GEÇTİK
»  ASGARİ ÜCRETTE 3. TUR BUGÜN
»  KÖPRÜLERDE NAKİT GEÇİŞLERE SON
»  BANKALARDAN İŞSİZLERE MÜJDE
»  YAŞLILARI UYARAN OTOMOBİL GELİYOR
»  4 GÜNLÜK BAYRAMDA CEPTEN MESAJA 100 MİLYON DOLAR!
»  GÜZELLİK SALONLARINA İNCELEME
»  ÜLKER, ÇİKOLATA DEVİ GODİVA'YI SATIN ALDI
»  ELEKTRİK, 1 OCAK'TAN İTİBAREN YÜZDE 10.4 ZAMLI
»  IMF İLE 7. GÖZDEN GEÇİRME TAMAM
»  SEZER ZALİM KİRACI ÇIKTI
»  CEZA VE HARÇLARA YENİ YIL ZAMMI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.