Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,0734
EURO
37,9039
IMKB
9.758,000
ALTIN
2.815,090
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Mecliste Yaşananlar Dünya Basınında
Mecliste Yaşananlar Dünya Basınında
 
Dünya medyası, Meclis'te yaşananlar "kaos" olarak nitelendirdi ve Türkiye parlamentosunda bu tür kavgaların ilk kez yaşanmadığını vurguladı
 
17.8.2024 - 09:09

TBMM Genel Kurulu, Türkiye İşçi Partisi'nden (TİP) Hatay milletvekili seçildikten sonra vekilliği düşürülen ve Anayasa Mahkemesi (AYM) kararına rağmen cezaevinde tutulan Gezi hükümlüsü Can Atalay'ın durumunu görüşmek için dün olağanüstü toplandı. Toplantıya TİP Milletvekili Ahmet Şık'ın konuşmasının ardından iki kez ara verildi. Şık'ın ikinci konuşması sırasında AKP'li Alpay Özalan arkasından yaklaşarak Şık'a yumruk atmaya çalıştı. Çıkan yumruklu kavgada CHP'li Okan Konuralp ve DEM Parti Grup Başkan Vekili Gülistan Kılıç Koçyiğit’in kaşı açıldı. Meclis'te yaşananlar, dünya basınının da gündemine girdi.

Dünya medyası, Meclis'te yaşananlar "kaos" olarak nitelendirdi ve Türkiye parlamentosunda bu tür kavgaların ilk kez yaşanmadığını vurguladı. The Financial Times, tansiyonun artmasını AKP'nin 31 Mart seçimlerindeki yenilgisine bağlarken Reuters, AKP milletvekillerinin haziran ayında kayyıma karşı yaptığı kürsü eylemine yönelik saldırısını hatırlattı.

The Guardian: Türkiye parlamentosunda kaos
Britanya merkezli The Guardian, "Atalay geçen yıl hapishane hücresinden kampanya yürüttükten sonra yapılan seçimlerde milletvekilliğini kazanmıştı" diyerek başladığı haberde şu ifadeleri kullandı:

"Düzinelerce milletvekilinin yumruk yumruğa kavgaya karışmasıyla Türkiye parlamentosu kaosa sürüklendi. Bir milletvekilinin iktidar çoğunluğuna 'teröristler' demesiyle başlayan arbede sonrasında personel yerdeki kan lekelerini temizlemek zorunda kaldı"

The Guardian, haberi, web sitesinin ilk sayfasındaki manşetten verdi. Sky News: Türk parlamentosu, tutuklu muhalif siyasetçi ile ilgili toplantıda yumruk yumruğa kavgaya tutuştu
Britanya'da yayın yapan Sky News, AYM'nin Can Atalay'ın vekilliğinin düşürülmesinin "geçersiz ve hükümsüz" olduğuna dair kararını hatırlattı ve olayla ilgili şu ifadelere yer verdi:

"Video görüntüleri, iktidardaki AK Parti milletvekillerinin, içlerinden biri Şık'ı yumruklarken öne doğru koştuğunu ve düzinelerce kişinin daha arbedeye katıldığını, bazılarının insanları geri tutmaya çalıştığını gösterdi.

Konuşmacı kürsüsünün beyaz basamaklarında kan görüldü.

Diğer bazı siyasetçiler de yerlerini terk ederek öne atıldı ve daha fazla kişi kavgaya dahil olurken birkaç milletvekilinin kavgayı filme aldığı görüldü"

Euronews: Türk milletvekilleri tutuklu meslektaşlarıyla ilgili tartışmada arbede çıkardı

"Türkiye parlamentosunda fiziksel kavgalar nadir görülmez" ifadeleriyle başlayan EuroNews haberinde kavganın nedeni "iktidar partisinin 'terör örgütü' olarak etiketlenmesi" olarak belirtildi. 

"Siyasi amaçlı olduğu düşünülen suçlamalarla hapiste tutulan bir muhalefet vekiliyle ilgili hararetli bir tartışma sırasında Türk milletvekilleri arasında arbede çıktı" denilen haberde, şu ifadelere yer verildi: 

"Televizyonda yayımlanan görüntülerde, tutuklu milletvekili ile aynı partiden olan Ahmet Şık'ın, meclis kürsüsünde konuşurken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın iktidar partisinden bir milletvekili tarafından kendisine doğru yaklaşıldığı ve saldırıya uğradığı görülüyor. Şık saldırıdan az önce iktidar partisi üyelerine 'terör örgütü' demişti" 

BBC, saldırı videosunu paylaştı
Britanya kamu yayıncısı BBC, Meclis'te yaşananların videosunu paylaştığı haberinde, "Hapisteki muhalif isim Can Atalay'ın durumu üzerine yapılan bir tartışmanın Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde arbedeye yol açtığı an" diyerek ardından yaşananları özetledi.

"Türkiye İşçi Partisi'nden (TİP) solcu milletvekili Ahmet Şık kürsüde konuşma yaparken Recep Tayyip Erdoğan'ın iktidardaki AK Parti'sinden milletvekili Alpay Özalan yaklaşıyor ve ona tokat atmaya çalışıyor" ifadeleri kullanıldı.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


"Ülke Genelinde 72 Noktada Yangın Çıktı"

Milli İradeye Kan Bulaştı!

İzmir'de Cehennem Gibi Yangın
»  İnce'den Kılıçdaroğlu'na Sürpriz Destek
»  Enflasyon Beklentisi Arttı
»  AKP'de Kongre Hazırlıkları Başladı
»  13 Üniversiteye Yeni Rektör!
»  Ümit Özdağ Hakkında Soruşturma
»  Jandarma Genel Komutanı Emekli Edildi
»  Köprü ve Otoyol Ücretlerine Büyük Zam
»  "Filistin'e Ses Olmayı Sürdüreceğiz"
»   Mahmud Abbas TBMM'den Dünyaya Seslendi
»  CHP'den 'Seçime Hazır Olun' Talimatı
»  Selvi'den AKP'ye 'Şaibeli' İsim Uyarısı
»  AK Parti MYK'da Erdoğan'ı Kızdıran Öneri
»  AKP'den Erbakan'a 'Sİyasi Şantaj' Yanıtı
»  Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi'ne Veda Etti
»  Instagram Erbaş’ın 2 Mesajını Sildi
»  Lekoşa Büyükelçiliği'ne Taze Kan
»  Avrupa'da Skandal 'Vize' Kararı!
»  Sokak Ropörtajına Tutulamaya Tepki
»  AKP'de Teşkilatlar Köklü Değişim İstiyor
»  Akşener’den Kılıçdaroğlu’na Dava
»  Hizbullah'tan İsrail'e Füze Saldırısı!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.