Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
35,9557
EURO
37,3366
IMKB
9.807,000
ALTIN
3.283,760
 
Hava Durumu ANKARA
-2 / 3 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
PKK CENAZESİNDE YİNE O HAİN PANKART
PKK CENAZESİNDE YİNE O HAİN PANKART
 
Şemdinli'de öldürülen teröristin cenazesini yine PKK'nın gövde gösterisine dönüştü. Başbuğ'un sevmediği o pankart yine ortaya çıktı!..
 
10.7.2010 - 00:05
 Hakkari'nin Şemdinli İlçesi’nde güvenlik güçleri ile girdikleri çatışmada öldürülen 12 PKK’lı arasında bulunan ‘Artım’ kod adlı 29 yaşındaki Serhat Aslan’ın, memleketi Şanlıurfa’da düzenlenen cenaze töreni PKK'nın gövde gösterisine dönüştü.

Sabah saatlerinde Suruç İlçesi’ne bağlı Onbirnisan Beldesi’ne getirilen cenaze, aralarında BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici, PKK elebaşlarından Abdullah Öcalan ile Murat Karayılan’ın kardeşlerinin de bulunduğu yaklaşık 5 bin kişi tarafından karşılandı.Kepenklerin kapatıldığı beldede, ‘İntikam’ pankartları açıp, PKK ve Öcalan sloganları atan kalabalıktaki yüzleri puşulu bir grup, duvarlara ve çöp konteynerlerine sprey boyalarla ‘PKK’ ve ’İntikam’ yazdı. Kalabalıktaki bir grubun, töreni kamerayla kaydeden sivil polis memurlarına yönelik saldırı girişimini ise, PKK elebaşı Abdullah Öcalan’ın kardeşi Mehmet Öcalan engelledi.

Şemdinli’de Beyyurdu Jandarma Karakolu'na saldırı sırasında çatışmada ölü ele geçirilen PKK’lılardan Serhat Aslan’ın cenazesi, ailesi tarafından teslim alındıktan sonra sabah saatlerinde Suruç İlçesi’nin Onbirnisan Beldesi’ne getirildi. Beldede, cenazeyi yaklaşık 5 bin kişi ‘PKK’, ‘Öcalan’ ve ‘intikam’ sloganlarıyla karşıladı.

KEPENKLER KAPATILDI

PKK'lı terörist Aslan’ın cenaze töreni öncesi beldede birçok işyerinin kepenklerini kapattığı görülürken, güvenlik güçleri ise provokasyon ihtimaline karşı belde dışında konuşlandırıldı.

Cenaze terönine BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici, BDP Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Ayhan, PKK elebaşı Abdullah Öcalan’ın kardeşi Mehmet Öcalan ile örgütün Kuzey Irak’taki elebaşılarından Murat Karayılan’ın kardeşi Bozan Karayılan da katıldı.

GERGİNLİĞİ KARDEŞ ÖCALAN ENGELLEDİ

Sloganlar ile bir süre yürüyen kalabalık daha sonra cenaze namazının kılınacağı Onbirnisan Camii’ne geldi. Burada PKK flamasına sarılı tabut sloganlar eşliğinde omuzlara alınıp musalla taşına konulurken, yüksek bir noktada çekim yapan 2 sivil polis memuruna, kalabalık arasında bulunan bir grup saldırmak istedi.

Sloganlar atarak polislerin olduğu tarafa yönelen ve bazılarının ellerinde taş bulunan kişileri, PKK elebaşı Abdullah Öcalan’ın kardeşi Mehmet Öcalan engelledi. Bu kişilerin önüne geçen Mehmet Öcalan, Kürtçe konuşarak grubu camiye yönlendirirken, sivil polisler de bölgeden uzaklaştı.

TABUTLA 3 KİLOMETRE YÜRÜDÜLER

Cenaze namazının ardından omuzlara alınan terörist Serhat Aslan'ın tabutu, beldeye 3 kilometre uzaklıktaki Üçpınar Köyü’ne omuzlarda götürüldü. Belde merkezinden çıkan ve köye doğru yürüyen kalabalık sık sık slogan atıp, askeri düzende yürüyüş yaptı. Yaklaşık bir saat bu şekilde yürüyerek köye ulaşan kalabalık, daha sonra mezarlıkta defin yaparken bazı kişilerin köydeki 30 metre yükseklikteki su deposunun üzerine çıkıp PKK flaması, çatışmalarda ölen teröristlerin fotoğrafları ve ‘İntikam’ yazılı pankart astı.

Cenaze burada dualar eşliğinde toprağa verilirken, mezarlıkta Kürtçe konuşan BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici şöyle dedi:

“Ben Suruçlu, bu bölgenin milletvekiliyim. Buradaki insanlar benim hem hemşehrim, hem de seçmenim. Ben oyunu aldığım bu insanların iyi ve kötü günlerinde hep yanında olmak zorundayım. Son günlerde sadece Şanlıurfa’ya 5 tane cenaze geldi ve ben de cenazelere katılıp ailelerin acısını paylaştım. Biz artık anaların gözyaşının durmasını ve diyalog ile bu sorunun çözülmesini istiyoruz.”

Kalabalık, cenazenin toprağa verilmesinin ardından köyde kurulan taziye çadırını ziyaret edip dağıldı.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ÜÇ MADENCİNİN CESEDİNE ULAŞILDI

FACİANIN NEDENİ ORTAYA ÇIKTI!

KAYMAKAMDAN ENGELLİ ÇOCUĞA SKANDAL SÖZLER!
»  İŞTEN ATILAN ADAM KENDİNİ ATEŞE VERİP DENİZE ATLADI
»  KÜÇÜK ERHAN'I KÖPEĞİN AĞZINDAN ALDILAR!
»  TEDAVİSİ YOK DENİLEN HASTALIĞA TÜRK DOKTORDAN ÇARE
»  KİLİSE'DE ÇALIŞAN TÜRKLERİN İŞİNE SON VERİLDİ
»  KOMUTAN KORKUSUYLA KAFASINDAKİ KURŞUNLA 5 AY YAŞADI
»  17 İŞÇİNİN ÖLDÜĞÜ MADEN OCAĞI YENİDEN AÇILDI
»  EYLEM HAZIRLIĞINDAKİ PKK'LILARA OPERASYON
»  POLİSLE İŞÇİLER YUMRUK YUMRUĞA
»  TAŞ YAĞMURU ZIRHLI ARACI DEVİRDİ.
»  POLİSE ATMAK İSTEDİĞİ BOMBA ELİNDE PATLADI
»  40'A YAKLAŞAN KADINLAR DAHA ATEŞLİ!
»  HEDİYE TV'NİN İÇİNDEN KAMERA VE DİNLEME CİHAZI ÇIKTI
»  431 KM HIZA ULAŞIYOR
»  DİYANET'TEN CEP AÇILIMI
»  YAĞIŞLI HAVA GELİYOR!
»  ANTALYA'DA ABD ASKERLERİNE YUMURTALI PROTESTO
»  AZGIN BOĞA MHP'Lİ BAŞKANI HASTANELİK ETTİ
»  İSRAİLLİLER GELMEDİ AMA ABD ASKERLERİ GELDİ
»  28 SORUŞTURMANIN 27'SİNDEN AKLANDI
»  BAŞBUĞ, KARDELEN ELİF ÖĞRETMENİ KIRMADI
»  PİTBULL'LAR İÇİN SAHTE KİMLİK DÖNEMİ!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.