Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1771
EURO
38,2783
IMKB
9.670,000
ALTIN
2.896,510
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
SAĞLIK SKANDALLARI BİTMEK BİLMİYOR
SAĞLIK SKANDALLARI BİTMEK BİLMİYOR
 
ZONGULDAK’ta, bisikletten düşerek çenesi yarılan 6 yaşındaki oğluna acil serviste dikiş atılırken baygınlık geçiren 23 yaşındaki Ayşe Ermiş, sağlık memurunun ayılması için yüzünü alkolle yıkadığını, bu nedenle görme kaybı yaşadığını iddia ederek, Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu. İl Sağlık Müdürlüğü olayla ilgili soruşturma başlattı.
 
22.8.2008 - 21:45
Zonguldak’a bağlı Çatalağzı Beldesi’nde oturan Ayşe ve Kemal Ermiş çifti, 3 gün önce mahallede gezinirken bisikletten düşerek çenesi yarılan oğulları Ozan Ermiş’i tedavi ettirmek için Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi’ne götürdü. Hastanenin acil servisinde müdahale odasına alınan Ozan Ermiş’in çenesine sağlık memuru tarafından dikiş atılmaya başlandı. Bu sırada Ayşe Ermiş baygınlık geçirdi. Sedyeye alınan Ermiş’e müdahalede bulundu.

Bir süre sonra gözlerindeki yanma hissiyle kendine geldiğini söyleyen Ayşe Ermiş, müdahale eden görevliye gözlerindeki yanmayı sorduğunu, görevlinin ise “Herkese uyguladığımız müdahaleyi yaptık. Birşey olmaz” dediğini, oğlunun da tedavisinin tamamlanmasıyla hastaneden ayrıldıklarını söyledi.

Eve giderken sol gözünün görmediğini anlatan Ayşe Ermiş, eşi ile birlikte hastaneye döndüğünü, önemli birşeyinin olmadığı söylenerek yeniden evine gönderildiğini, aynı günün akşamı Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne gittiklerini belirtti. Gözlerinin yıkandığını ve ilaç tedavisi uygulandığını söyleyen Ayşe Ermiş, kendine müdahale eden doktorun başka bir doktorla konuşması sırasında sol gözünde yüzde 60, sağ gözünde de yüzde 20 görme kaybı meydana geldiğini duyduğunu iddia etti.

4 GÜNDÜR GÖRMÜYORUM

Dün Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunduğunu ve daha önce gözlerinde hiçbir rahatsızlığının bulunmadığını söyleyen Ayşe Ermiş, şöyle konuştu:

“Oğluma müdahale edilirken bayıldım. O sırada pansumancı ne olduğunu bilmediğim maddeyle yüzümü gözümü yıkamış ve beni ayıltmaya çalışmış. Gözlerim açıkmış. Gözlerime de gitmiş bu madde. Uyandığımda gözlerimde yanma vardı. Yanma olduğunu söyledim. Ancak bizimle ilgilenmediler. Tıp Fakültesi Hastanesi’nde gerekli tedavim yapıldı. Orada, diğer hastanede beni ayıltmak için yaptıkları müdahaleyi anlattım. Onlar da çok şaşırdılar. Böyle birşeyin olamayacağını söylediler. Sol gözümün yüzde 60, sağ gözümün de yüzde 20 oranında görme kaybı yaşadığını öğrendim. Savcılığa başvuracağımı söyleyerek bana rapor vermelerini istedim. Ancak rapor vermediler. Savcılığa bu durumu ilettim. Savcılıktan ise gerekli görüldüğü taktirde raporu hastaneden alınacağını söylediler. Ben 4 gündür görmüyorum. Şikayetimin arkasındayım”

27 yaşındaki Kemal Ermiş ise, eşi bayıldığında oğluna müdahale eden pansumancının şişedeki alkol ile eşinin yüzünü komple yıkadığını öne sürerek, “Hatta eşimin gözüne giden sıvı maddeyi bir bezle çıkarmaya çalıştı. Eşimle doğru dürüst ilgilenilmedi” diye konuştu.

‘RAHATSIZLIK KALICI DEĞİL’

Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Kazım Sarıcı ise, İl Sağlık Müdürlüğü’nün olayla ilgili soruşturma başlattığını belirterek şunları söyledi:

“Müdahaleyi yapan sağlık memuru arkadaşımızla görüştüm. Kendisi de bu durumdan çok üzgün. Tabi yaklaşım açısından doğru bulmadığımız bir müdahale. Arkadaşımız iyi düşünce içinde hastaya yardımcı olmaya çalışmış. Gerekli tıbbi müdahaleyi de yapmış. Göz doktoru arkadaşımla da görüştüm. Alkolün gözde yıkıcı bir etki yaratmadığını söyledi. Ancak bu hastamızda bu durum oluşmuş. Şu anda hastanın durumu iyiye gidiyor. O sırada görme yetisini geçici bir süre kaybetmiş olabilir. Ancak bu kalıcı değildir. Hastanın gözünde kalıcı herhangi bir sorun yok. Bir iki gün içinde sıkıntısı tamamen geçecek.”HÜRRİYET



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


BOĞAZI GEÇEN ABD GEMİLERİ PROTESTO EDİLDİ.

YARSAV BAŞKA'NINDAN SUÇLAMALARA CEVAP

RUSYA'NIN BOĞAZ TEPKİSİ: GİRİŞİM KAYGI VERİCİ
»  CHP'DEN BOĞAZ TEPKİSİ
»  GEÇİLMEZ ÇANAKKALE'Yİ GEÇTİLER
»  AKP'DEN VİCDANLI LAİK TANIMI
»  GÜL, YARGILANABİLİR..!
»  ERDOĞAN, ÇEVRECİ'NİN DANİSKASIYMIŞ
»  ONLAR HOCAYI O DA "İŞBİRLİKÇİLER" DEDİKLERİNİ AFFETİ
»  AHMEDİNEJAD'IN AKILLARI KARIŞTIRAN KONUŞMASI
»  'CHP SOL PARTİ DEĞİL, ÇÜNKÜ ATATÜRK SOLCU DEĞİLDİ'
»  ERBAKAN, AF İÇİN NE DEDİ?
»  GÜL'ÜN DÜNÜRÜ SARIMERMER VEFAT ETTİ
»  SAPIKLARA KARŞI MECLİS'TE İŞBİRLİĞİ
»  DİŞLİ'YE AKP'LİLERDE DİŞ GICIRDATMAYA BAŞLADI
»  MADRİD'DEKİ UÇAK KAZASINDA SKANDAL İDDİASI
»  TUNCAY GÜNEY, VELİ KÜÇÜK'ÜN GÖZÜ, KULAĞIYMIŞ!
»  TOLON VE ERUYGUR'A ZİYARET YASAKLANDI
»  OBAMA'NIN KARDEŞİ SEFİLLERİ OYNUYOR
»  POLİS SORGUDA ORHUN ANITLARINI ŞİFRE SANDI.!
»  UÇAN ARABA HAYALİ GERÇEK OLUYOR
»  ERBAKAN'A AF TEBLİGATI JET HIZIYLA YAPILDI
»  PKK'LI DTP'LİLERİN APO'NUN "SAÇI KILI" YÜRÜŞÜ
»  ABD GEMİLERİ YA RUSYA'YI VURURSA..!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.