Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2554
EURO
37,6385
IMKB
9.045,000
ALTIN
2.883,680
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
SINIR'DA İKİ ÖNEMLİ GELİŞME
SINIR DA İKİ ÖNEMLİ GELİŞME
 
PKK'nın hem Kuzey Irak'ta hem Türkiye'De hareket alanı giderek daralıyor.
 
8.12.2007 - 20:10

TSK, Türkiye Irak sınırına füze bataryaları yerleştirdi. ABD ile ortak istihbarat çalışması ile gelen bilgiler doğrultusunda bu füzelerle PKK hedefleri vurulacak. Ayrıca sınır noktasına sevk edilen komandolarla teröristlerin Türkiye topraklarına sızması engelleniyor. Kuzey Irak'ta Peşmerge güçleri güneye çekiliyor. Barmeni, Begova ve Kanimasi bölgelerinde Türk birlikleri kontrolü ele alarak devriye gezmeye başladı.

SINIRA FÜZE BATARYASI SEVKİYATI

TÜRK Silahlı Kuvvetleri, Kuzey Irak’a PKK’lı teröristlere yönelik yapacağı nokta operasyonları için istihbarat çalışmalarına ağırlık verdi. Bir yandan operasyon hazırlıklarına hız verilirken bir yandan da sıfır noktalarına asker sevkiyatı yapılıyor. Son olarak bugün sabaha karşı Hakkari’nin Yüksekova ve Şemdinli’deki sıfır noktalardaki birliklere füze bataryaları nakledildi. Yoğun güvenlik önlemleri altında gerçekleştirilen sevkiyat öncesi, Hakkari-Yüksekova arasındaki 80 kilometrelik yol boyunda mayın arama taraması yapıldı.

İSTİHBARAT ARTIRILDI

Hakkari’nin Yüksekova, Şemdinli ve Çukurca İlçeleri’nde askeri hareketlilik artarak devam ediyor. Türk Silahlı Kuvvetleri, Kuzey Irak’a PKK’lı teröristlere yönelik yapacağı nokta operasyonları için hem Türkiye, hem de Irak tarafında istihbarat çalışmalarına ağırlık verdi. Ayrıca sıfır noktalara komandoların sevkiyatı artarak sürüyor. Bu sabah saat 05.30’da Hakkari’nin Yüksekova ve Şemdinli ilçeleri’nin sıfır noktalarına füze bataryaları nakledildi. Mühimmat ve silahların da nakledildiği sevkiyat öncesinde ise Hakkari-Yüksekova arasındaki 80 kilometrelik yol güzergahında mayın araması yapıldı. Yüzlerce askerin katıldığı bu faaliyet sırasında, dağlara mevzilenen komandolar, emniyet görevi yaptı.

PEŞMERGE GÜNEYE ÇEKİLİYOR

Peşmerge, Irak’ın kuzeyinden daha aşağıya çekiliyor. Türkiye sınırına yakın noktalardaki Peşmerge kuvvetleri artık yollarda da görülmüyor. Yolları bırakan silahlı güçler kışlaya çekildi. Kuzey Irak’taki yerel Kürt yönetimine bağlı Peşmerge güçleri, güvenliği sağlamakla görevliydi. Bölgesel yönetimin hafta başında aldığı sürpriz karar sonrasında Peşmergeler artık kuzeyden daha da güneye doğru çekiliyor.

Türk birliklerinin bulunduğu sınıra yakın Barmeni, Begova ve Kaniması karayolu üzerindeki çok sayıda kontrol noktası da azaltıldı. Çekilen silahlı güçler, hassas bölgeye yakın noktalardaki birlikler de konuşlandırılıyor. Bamerni yolu üzerindeki Peşmerge birliğinin hemen girişinde Saddam döneminden kalan askeri zırhlı bir araç göze çarpıyor. Hemen yanında ise yine Peşmerge’ye ait personel taşıyıcı kamyonlar yer alıyor.

KUZEYDE İNSANSIZ BÖLGE

Batufa, Begova ve Kanimasi hattına gazetecilerin girmesi yasaklanırken, hattın biraz daha kuzeyi ise bölgesel yönetim tarafından ‘İnsansız Bölge’ ilan edildi. Ancak yasaklı alanın dışında kalan karayollarında da artık fazla araç trafiğine rastlanmıyor. Issız yollarda zaman zaman ilginç görüntüler ortaya çıkıyor. Askeri bölgeye giden Bamerni - Kanimasi yolu üzerinde çocuğunu eşeğine bindirmiş bir köylünün görüntüsü bölgenin durumunu anlatmak için söze gerek bırakmıyor.

 



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


HAMBURGER'İN İÇİNDEN PREZERVATİF ÇIKTI

ÇEVRECİLER'DEN KADIKÖY'DE KYOTO EYLEMİ

EN KÜÇÜK MEZRA BİLE ADSL İLE TANIŞACAK
»  DTP'Lİ VEKİL, HANGİ ÖZGÜRLÜK ARAYIŞÇILARINI ANDI?
»  KKTC'DE ŞİMDİ SAFFET SOYKAL MODA
»  BAKANLIK'TAN YAYINEVİ CİNAYETİNE MÜFETTİŞ
»  ÇÜRÜK PARORLU DEMİRTAŞ, ALMANYA'YA İLTİCA ETTİ
»  "SOSYAL GÜVENLİK REFORMU MUTLAKA YAPILMALI"
»  POLİS TELSİZİ'NDEN 'CANLI BOMBAYA DİKKAT' ANONSU
»  ÇAYKURRİZESPOR:0-KAYSERİSPOR:0
»  ERKAN MUMCU'DAN ALEVİ AİLEYE TELEFON
»  SINIRA ASKERİ SEVKİYAT SÜRÜYOR
»  CEM EVİ'NE ATANAN İMAM TARTIŞMASI
»  PAKİSTAN'DA TÜRK İŞ ADAMI KAÇIRILDI
»  KGB ARŞİVİNDE TÜRK KATLİAMI BELGESİ
»  CUMHURBAŞKANI GÜL'UN BABASI DA SENDİKACIYMIŞ
»  AYDIN DOĞAN'A RAFİNERİ ŞOKU
»  BEYAZ'IN GÖZYAŞLARI
»  ATATÜRK RESMİNİ İNDİREN İMAMA İNCELEME
»  SARKOZY'NİN GÖMLEĞİ TÜRK KUMAŞINDAN
»  SANAL HAC ZİYARETİ
»  AKP'DEN SONRA CHP DE ALEVİ AÇILIMI İÇİN DÜĞMEYE BASTI
»  TÜRK-İŞ'TE SEÇİM HEYECANI
»  MHP'DEN PİŞMANLIK YASASI SÖYLENTİSİNE TEPKİ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.