Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2585
EURO
37,6793
IMKB
9.032,000
ALTIN
2.910,620
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
TARİHİ OTURUMA POLEMİKLER DAMGASINI VURDU
TARİHİ OTURUMA POLEMİKLER DAMGASINI VURDU
 
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, ''Demokratik ülkede hiç kimse kendi fikrinin, düşüncesinin laikliğe olan inancının doğruluğunu bir başkasına onaylatma mecburiyetinde değildir'' dedi.
 
6.2.2008 - 21:10

TBMM Genel Kurulunda, başörtüsünün yükseköğretimde serbest bırakılması için AK Parti ve MHP'li milletvekillerince verilen Anayasa değişikliği teklifinin görüşmeleri sırasında sataşma olduğu gerekçesiyle söz alan Çiçek, CHP Grup Başkanvekili Hakkı Suha Okay'ın, Anayasa Komisyonunda yaptığı konuşmanın bütününü bir tarafa bırakarak, şark kurnazlığı yapmaya çalıştığını söyledi. Çiçek, bunu yadırgadığını ifade ederek, ''Bugünkü oturum son derece önemli bir oturum. Önemli bir konuyu müzakere ediyoruz. Kamuoyunun olup bitenleri bütün açıklığı ile bilmesi lazım. Kamuoyuna olabildiğince şeffaf ve dürüst olmamız gerekir'' diye konuştu. Bu tür saptırmaların geçmişte de olduğunu bildiğini belirten Çiçek, ''Öyle bir noktaya geldi ki konu, teklifi verenler neredeyse rejimi yıkılması noktasında kararlılık içinde'' ifadesini kullandı. Daha sonra tutanaklardaki konuşmasını aktaran Çiçek, ''Sanki biz (2 parti olarak oturduk, laikliği neresinden aşarız, neresinden aşındırırız diye bir araya geldik, karar verdik) ama bunu söylemiyoruz... Demokratik ülkede hiç kimse kendi fikrinin, düşüncesinin laikliğe olan inancının doğruluğunu bir başkasına onaylatma mecburiyetinde değildir. Onaylayacak makam da CHP değildir'' dedi.

11 SAATTE 155 SAYFALIK TUTANAK

Komisyon adına söz alan AK Parti İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu da teklifin komisyonda görüşülmesi sırasında yaşanan olayları anlattı. Kuzu, 11 saatlik görüşmelere ilişkin 155 sayfalık tutanak olduğunu ifade ederek, görüşmeler sırasında söz alan milletvekillerinin isimlerini tek tek okudu. ''Anayasa Komisyonu Başkanı bizi susturdu'' gibi haberleri eleştiren Kuzu, Tunceli Milletvekili Kamer Genç'in de konuşmasında kendisiyle ilgili olarak ''Bizi dışarı attı. Konuşturmadı'' gibi ifadeler kullandığını söyledi. ''Yaşına başına bakıyorsunuz. Hakikaten insan üzülüyor. Meclis Başkanvekilliği yapmış bir insan'' diyen Kuzu, Genç'in komisyonda 7 sayfalık konuşma yaptığını bildirdi. Kuzu, 28 yıllık anayasa profesörü olduğunu ancak Genel Kurulda konuşulanları anlamadığını ifade ederek, ''Getirilen değişikliklerin dedikleri anlamda bir tablo oluşturursa, bu işe en başta ben karşı çıkarım'' dedi. Hiçbir hükümetin Anayasa'nın ilk 4 maddesini değiştirmek için teklif getiremeyeceğini dile getiren Kuzu'nun CHP Grup Başkanvekili Okay'ın yerine CHP'li Şahin Mengü'ye söylediği, ''Sayın Mengü ayıp olmuyor mu? Utanmıyor musunuz?'' sözleri tartışmalara neden oldu. CHP'li vekillerin ''Doğru konuş'' diye laf atması üzerine Kuzu, ''Ben konuşmayı sizden öğrenecek değilim. Gerçekler söylendiği zaman acı geliyor değil mi? 8 kitap yazdım git onları oku. Düzgün kitap oku. Yanlış kitap okuyorsun'' karşılığını verdi. Bugün tartışılan konunun, Anayasa Mahkemesinin 1970'li yıllarda başlattığı bir konu olduğunu, yetkisi olmamasına rağmen Anayasa Mahkemesinin bu konuda 7 kez karar verdiğini anlatan Kuzu, Anayasa Mahkemesinin denetimi konusunda 1982 Anayasası'nda yeni düzenlemeler yapıldığını kaydetti.

AK Parti'li Kuzu, ''Anayasa Mahkemesini normal ilişki dışına çıkartmaya zorlamayalım. Yanlış bilgilendirme yapmayalım. Yapılanlar yanlışsa burada söyleyin ama Anayasa Mahkemesini yetkisi dışına çıkartacak bir takım tavsiye ve telkinlerde bulunmayalım'' diye konuştu.

KUZU İLE GENÇ ARASINDA "ANAYASA PROFESÖRÜ" TARTIŞMASI

Meclis Genel Kurulu'nda türbanla ilgili anayasa değişikliği teklifinin tümü üzerindeki görüşmeler ilginç tartışmalara sahne oluyor. Meclis Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu'nun, teklifin komisyon görüşmelerine ilişkin muhalefetin eleştirilerine yanıt verdi. Kuzu, Komisyon çalışmaları sırasında herkese söz hakkı tanıdığını ve kimseye "terbiyesiz" demediğini belirtirken, CHP'li Mengü, Okay ve Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç'in ismini vererek "utanmıyorsunuz" dedi. CHP'liler ve Genç, Kuzu'nun sözlerine tepki gösterirken, Genç, Kuzu'ya yönelik, "Bunu en kısa sürede emekliye ayırın. Anayasa komisyonu başkanlığı yapacak bir adam değil. Tezini nereden aldığını inceleyeceğim" dedi. Kuzu ise Genç'e "Sorbonne eğitimi almış anayasa hukukçusuyum" karşılığını verdi. Meclis Genel Kurulu'nda türbanla ilgili anayasa değişikliği teklifinin tümü üzerindeki görüşmeler devam ediyor. Siyasi parti grupları adına ilk sözü CHP Grup Başkanvekili Hakkı Süha Okay aldı. Okay gelinen noktada, Türkiye'nin tam bir kırılma noktasına taşındığını söyledi. Toplumun, 'Müslüman olan-olmayan, inanan-inanmayan, dinin gereklerini yerine getiren-getirmeyen" şeklinde kamplara bölündüğünü ifade eden Okay, şöyle konuştu: "Bu açıdan siyasi iktidar ve bir muhalefet partisinin attığı bu adımın, Türkiye'deki karşı devrim odaklarını cesaretlendirecek çok önemli bir adım olduğunu düşünüyorum. Bu teklif, ardından birçok şeyi tetikleyecek bir fünye mahiyetindedir. Kabul edilmesi durumunda diğer taleplerin nerede duracağını hiç kimse garanti edemez. Adı 'takiyeciye' çıkan, bir gün söylediğini öbür gün inkar eden bir siyasi akımın sözüne kim inanır?" Söz konusu teklifin, karşı devrim yanlılarını cesaretlendirecek, yeni bir konuma taşıyacak içerikte olduğunu kaydeden Okay, değişikliğin "Cumhuriyetle bir hesaplaşma" amacı güttüğünü öne sürdü.

KUZU'NUN SÖZLERİ CHP'LİLERİ VE GENÇ'İ KIZDIRDI

Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu'nun Genel Kurul'da yaptığı konuşma ise ilginç tartışmaların yaşanmasına neden oldu. Geçen Cuma günü değişiklik teklifini görüştüklerini ve 11 saat süren bir çalışma yaptıklarını ifade eden Kuzu, muhalefetin komisyon toplantısında kendilerine söz verilmediğine ilişkin eleştirilerine yanıt verdi. CHP'li Kart'ın 11 sayfalık bir konuşma yaptığını ifade eden Kuzu "El insaf, el merhamet demek lazım" dedi. Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç'in kendisi hakkında "bizi dışarı etti" dediğini hatırlatan Kuzu, Genç için "Yaşına başına bakıyor insan, Meclis Başkanlığı yapmış, üzülüyor insan" değerlendirmesinde bulundu. Kuzu, anayasa değişikliği teklifi konusunda ise "28-30 yıllık anayasa profesörüyüz. Eğer bu işte bir yanlış olsa önce ben karşı çıkardım" derken, CHP'li Şahin Mengü'yü hedef alarak "Ben kimseye terbiyesiz demedim. Sayın Mengü ben böyle bir şey söylemedim. Utanmıyor musunuz böyle bir şey demeye?" diye konuştu. Kuzu'nun sözleri CHP'lilerin sert tepkisine yol açarken, Kuzu, sözlerini "Sayın Okay konuştu, Okay derken Mengü de dedim. Mengü'yü hedef almadım" şeklinde düzeltti. Kuzu'nun ardından söz alan CHP'li Mengü ise "Yakışıksız bir söz. Ne alakası var benle. Üslubu kalitesini gösterir. Neyine cevap vereyim. Ne söylediğinin farkında değil. Kiminle muhatap olduğunun farkında değil"sözleriyle tepki gösterdi. CHP Grup Başkanvekili Hakkı Süha Okay da Kuzu'ya "Kem söz sahibine aittir, kendisine aittir. Kuzu gibi Anayasa Komisyonu Başkanı olduğu sürece biz burada renkli toplantılar yaparız" karşılığını verdi.

Genel Kurul'da, CHP'lilerin ardından "Sayın Kuzu iki kez adımı söyledi" diyerek söz alan Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç ise "En kısa sürede emekliye ayırın. Anayasa Komisyonu Başkanlığı yapacak bir adam değil. Tezini nereden aldığını da inceleyeceğim" dedi. Genç, Kuzu'ya "Bana karşı dikkatli ol Sayın Kuzu yoksa haddini bildiririm" diye seslendi. Kuzu ise CHP'li Mengü ve Okay ile Genç'in sözlerine "Kem söz kendine aittir sözünü geldiği yere iade ediyorum. Bu tür siyaset yapıldığı için siyaset yapıldı, AK Parti geldi de düzelmeye başladı. Ben Sorbonne'de eğitim almış biriyim. 15 anayasa profesöründen biri de benim" karşılığını verdi. Türban teklifinin tümü üzerindeki görüşmeler, MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal'ın konuşması ile devam ediyor.

''KUSURA BAKMAYIN SAMİMİ DEĞİLSİNİZ''

Eski Meclis başkanlarından Hüsamettin Cindoruk'un 1995 yılında, siyasi partilere ''Anayasa taslaklarını getirmesi'' yönünde bir çağrı yaptığını, bu çağrıya CHP ve SHP'nin, buna ilişkin bir teklif verdiğini belirten Kuzu, şöyle dedi:

''Orada bakın neler deniyor; 12 Eylül Anayasası'nın başlangıç bölümü metinden çıkartılsın, YÖK kaldırılsın. Milli Güvenlik Kurulu Anayasadan çıkartılsın. Yüksek Askeri Şura kararları yargı dışında tutulmaktan kurtarılsın. Bir taraftan diyorsunuz ki ilk 4 madde değiştirilemez. Ama verdiğiniz o günkü teklifte başlangıç hükümlerinin çıkartılmasını istiyorsunuz. Kusura bakmayın samimi değilsiniz.''

''İNSANLARIN ÜSLUBU....''

Daha sonra, CHP Manisa Milletvekili Şahin Mengü sataşma olduğu gerekçesiyle söz aldı. Anayasa Komisyonu Başkanı Kuzu'nun komisyonu idare ettiği gibi burada kendini kaybettiğini, ''Utanmıyor musun?'' diyerek yakışıksız söz söylediğini ifade eden Mengü, ''İnsanların üslubu kalitesini belli eder. Ne söylediğinin farkında değil. Kiminle muhatap olduğunu farkında değil. Ha ben 118 kitap da yazarım diyor. Bu üsluptaki adam bin 600 kitap da yazsa, kimse itibar etmez'' diye konuştu.

CHP'li Okay da, ''Kötü sözün sahibine ait olduğunu ve utanmaz ifadesini Kuzu'ya iade ettiğini'' söyledi.

Burhan Kuzu gibi bir Anayasa Komisyonu Başkanı olduğu sürece, çok renkli Meclis Genel Kurul toplantıları yapılacağını belirten Okay, ''Bu kadar cahil olmak için tahsil etmeye gerek yok'' dedi.

Bunun üzerine oturumu yöneten Başkanvekili Nevzat Pakdil, verilen unvanların akademik olduğunu, bu unvanı Kuzu'ya verenler arasında CHP'lilerin de takdir ettiği insanlar bulunabileceğini kaydetti.

Bağımsız Tunceli Milletvekili Kamer Genç de Kuzu'nun kendisiyle ilgili sözlerine tepki göstererek, ''Anayasa profesörüymüş. Memlekette Anayasa profesörü çok. Bu arkadaşı en süratli şekilde emekliye ayırın. Kariyerini nasıl kazandığını incelemek gerekir'' dedi.

Üniversitelerde uygulanan başörtüsü yasağının kaldırılmasını öngören Anayasa değişiklik teklifinin Anayasa'ya aykırı olduğu gerekçesiyle TBMM Genel Kurul'nda açılan usül tartışmasından sonra teklifin geneli üzerindeki görüşmelere geçildi.

Teklifin tümü üzerinde AK Parti adına İstanbul Milletvekili Ayşenur Bahçekapılı, MHP adına Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, DTP adına Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk, CHP adına Grup Başkanvekili Hakkı Suha Okay konuşacak. Çekilen kura sonucu teklifin geneli üzerinde AK Partili Gülşen Orhan, CHP'li Kemal Kılıçdaroğlu ve AK Partili Ahmet Gökhan Sarıçam kişisel görüşlerini açıklayacaklar. İlk konuşmayı CHP Grup Başkanvekili Hakkı Suha Okay yapıyor.

USÜL TARTIŞMASI

İçtüzük'ün 63. maddesi uyarınca açılan usül tartışmasında söz alan CHP Genel Sekreteri Önder Sav, bu değişiklik teklifinin Anayasa'nın 2., 4. ve 175. maddelerine aykırı olduğunu, bu nedenle görüşemeyeceğini ifade etti. Getirilen teklifin Anayasa'nın değişmezlik prensibi içinde yer alan 2. maddesine aykırı olduğunu savunan Önder Sav, teklifin görüşülmeyerek gündemden çıkarılmasını istedi.

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır da AK Parti ve MHP'nin iyi niyetle getirdiği bu teklifin Anayasa'ya aykırı olduğunu iddia etmenin iyi niyetli olmadığını belirterek, teklifin Anayasa, Anayasa'daki laiklik ilkesine kesinlikle aykırı olmadığını söyledi. Mehmet Şandır, "Meclis'in yüzde 60'ının bu teklifinin laikliğe aykırı olduğunu iddia etmek maksadı aşar. Bunu şiddetle reddediyoruz.

Biz toplumun içinde yaşanan sorunların çözümü için uğraşıyoruz. 40 yıldır tartışıyoruz. Bir 40 yıl daha mı tartışalım. Eğitim özgürlüğünün engellenmesini nasıl savunabilirsiniz. Laiklikle ilgili hassasiyeti biz de paylaşıyoruz. Anayasanın telif edilmez maddeleri bellidir. Anayasa'nın savunucusu Türk milletidir. MHP laikliğin ve birlik ve beraberliğin teminatıdır. Yapılan teklifin eksik ve yetersiz olduğunu söylemek başka aykırı olduğunu söylemek başkadır. Sorun çözülmesin mi? Niyet okuyarak bu teklif mahkum edilmemeli. Bu kanun teklifi sadece yükseköğretimle sınırlı ve eşit eğitim hakkını savunan bir tekliftir. Başka bir yere çekilmemelidir" şeklinde konuştu.

KAMER GENÇ TEPKİ ÇEKTİ

Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç ise teklifle, Anayasa'nın taşıyıcı kolu olan laiklik ilkesinin kesildiğini savundu. Kamer Genç, başörtüsü sorununun çözümü için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşlerinin başörtülerini çıkarması gerektiğini savundu. Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın eşlerinden 'karıları' ifadesini kullanan Kamer Genç, tepki çeken konuşmasında, "Cumhurbaşkanı'nın, Başbakan'ın karıları türbanlarını çıkaracaklar ve diyecekler ki 'vallahi de billahi de bu İslam dininin bir gereği değidir. Biz bunları çıkaralım. Siz de çıkarın bu memlekette bu mesele halolsun' diyecekler" şeklinde konuştu.

Oturumu yöneten TBMM Başkanıvekili Nevzat Pakdil, Kemer Genç'e tepki göstererek, Genç'in konuşmasının kaba ve yakışıksız olduğunu söyledi.

TBMM Başkanvekili Pakdil, usül tartışmasından sonra Başkanlığın uygulamasının doğru olduğunu, teklifin görüşülmesinde herhangi bir anayasaya aykırılık bulunmadığını söyledi.


18:14 - MHP adına Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal konuşma yapıyor. Bal, "MHP, Cumhuriyetin kuruluş ilkelerini bir arada yaşatan ve yücelten bir anlayışa sahiptir. Biz laiklik ilkesini yaşatma kararlılığı içindeyiz" diyerek sözlerine başladı.

18:01 - Başkan Pakdil, Tuğluk'a konuyla ilgili konuşması uyarısında bulundu. DTP'li Hasip Kaplan ise "Hatibe karışmayın" diye seslendi. Pakdil "Bu benim görevim siz de beni uyarıyorsunuz maşallah" diye yanıt verdi.

17:54 - DTP Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk konuşmasına başladı. Tuğluk, "operasyonların ve çatışmaların Kürt sorununda çözüm olmadığını göstermek için düzenlemiş olduğumuz eylemimize katılan halkımızı saygıyla selamlamak istiyorum" dedi.

17:49 - Burhan Kuzu ise "Kem göz sahibine aittir sözünü" geldiği yere iade ettiğini belirterek "Zaten Türkiye bu tür politikacılar yüzünden bu hale geldi" dedi. Kuzu, akademik kariyeriyle ilgili eleştirilere ise şöyle yanıt verdi: Türkiye'de 15 tane Anayasa Hukuku Profesörü var. Bunlardan biri benim. Sorbonne'dan doktoram var ve Dünya'da birçok atıf almış biriyim." 17:45 - Kamer Genç, Kuzu'nun kendisine hakaret ettiği gerekçesiyle söz istedi. Genç, ülkede birçok profesör olduğunu belirterek Kuzu'nun akademik kariyerini de inceleyeceğini kaydetti.17:40 - CHP Ankara milletvekili Hakkı Suha Okay, Burhan Kuzu'nun kendisine 'sataştığını' iddia etmesi üzerine oturum başkanından söz aldı ve kısa bir konuşma yaptı. 17:25 - Anayasa Komisyonu Başkanı AK Parti İstanbul milletvekili Burhan Kuzu konuşma yaptı. Kuzu, Okay'ın bu değişikliğin laikliği ortadan kaldırmaya yönelik bir usul saptırması yapıldığı iddiasına cevap verdi. 17:20 - Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, konuşma yaptı. Çiçek, CHP milletvekili Okay'ın iddialarına cevap verdi. 16:58 - Tayfun İçli'nin ardından CHP milletvekili Hakkı Suha Okay konuşma yapmak üzere söz aldı. 16:35 - Meclis'te gergin anlar yaşanıyor. DSP milletvekili Tayfun İçli'nin söz hakkını önce kullanmak istemesine Meclis Başkanvekili Nevzat Pakdil 'kura çekilecek' diyerek itiraz etti. İçli'nin bu karara tekrar itiraz etmesi üzerine Meclis'te istenmeyen görüntüler yaşandı. Ortam yatışmayınca Pakdil oturuma 5 dakika ara verdi. 16:19 - AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdoğan, lehte konuşma yaptı.

16:07 - Tunceli bağımsız milletvekili Kamer Genç, aleyhte konuşmak üzere söz aldı. Genç, "Binanın taşıyıcı kolonunu keserseniz bina yıkılır. Siz Anayasa'nın taşıyıcı kolonu olan laiklik ilkesini yıkıyorsunuz." dedi. Genç, türban sorunun çözümü için Emine Erdoğan ve Hayrünnisa Gül'ün başını açmasını önerdi. Kızlara da örtünmenin İslam'ın gereği olmadığını söylemelerini istedi.

15:53 - MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, lehte konuşmak üzere söz aldı. Şandır," Bu iyi niyetli girişimi başka alanlara çekme girişimini halkımız değerlendirecektir. Bu kanun teklifinin laikliğe aykırı olduğunu ortaya atmak başka kavgalara bahane oluşturmaktır. Bu teklifin laikliğe aykırı olduğunu söylemek maksadı aşar. Bu tartışma üzerinden siyaset yapılmasına karşıyız. Bu sorunu 40 yıldır tartışıyoruz bir 40 yıl daha mı tartışalım? Eğitim özgürlüğünün önündeki yasakları asla savunamayız. Hiç kimse niyet okuyarak toplumu germesin." şeklinde konuştu.

15:45 - Sav, "Türban tartışmalarıyla Cumhuriyet değerleri yıpratılmaya çalışılıyor. Türbana karşı olmamız dini inancı gereği örtünenlere de karşıyız anlamına gelmez. Teklif anayasaya karşı hile niteliği taşımaktadır." dedi.

15:41 - CHP Ankara Milletvekili Önder Sav, ''teklifin Anayasaya aykırı olduğu'' gerekçesiyle önerge verdi. Bunun üzerinde usul tartışması açıldı. Önerge üzerinde ilk sözü Sav aldı.

15:39 - Başörtüsünün yükseköğretimde serbest bırakılmasını içeren düzenlemenin Genel Kurul gündemine alınmasına dair tasarı kabul edildi.

15:35 - CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol aleyhte konuşmak için söz aldı. Anadol, "Dünyayı olduğu gibi Türkiye'yi de zor günler bekliyor. Bizim tartışmamız gereken ekonomik tsunamidir ama biz bunları tartışmıyoruz, biz laikliğin 71. yılında türbanı tartışıyoruz. AKP Grup Başkanvekili, anayasanın 2. maddesine aykırı olmadığını söyledi. Fakat gündem türban falan değil asıl hedef laikliktir." dedi.

15:33 - MHP İzmir milletvekili Oktay Vural lehte konuşmak üzere söz aldı.

15:26 - Aleyhte konuşmak üzere 12 milletvekili söz istedi. Meclis Başkanlığı yaptığı kura çekiminde Kemal Kılıçdaroğlu, Kemal Anadol, Atilla Kart ve Halil Ünlütepe konuşma yapmak üzere belirlendi. Ancak Kılıçdaroğlu konuşma hakkını DSP'li Emrehan Halıcı'ya devretti. Halıcı, "Siyaset türbandan elini çeksin. Her iki tarafta çeksin. Biz sosyal demokrat parti olarak özgürlüklerden yanayız. Ben şahsen örtülü kızlarımızın üniversitede eğitim hakkının engellenmesine karşıyım." dedi.

15:21 - İlk konuşmayı AK Parti adına Grup Başkanvekili Sadullah Ergin yapıyor. Ergin, anayasa değişikliğini görüşmek için toplanan, Meclis gündemi ve çalışma saatlerinin değiştirilmesi ile ilgili, Meclis Genel Kurulu'na hitap etti. Ergin, "Getirilen teklif anayasamızın 5. maddesinin gereğidir. Hiç kimseye inançlarından dolayı farklı muamele yapılamaz. Bu tam da laiklik ilkesinin gereğidir." şeklinde konuştu.

15:15 - Genel Kurulda, başörtüsünün yükseköğretimde serbest bırakılmasını içeren Anayasa değişikliği teklifinin görüşmeleri ve ilk turun bugün, ikinci tur oylamasının ise 9 Şubat Cumartesi günü yapılmasını içeren grup önerisi üzerinde görüşmelere geçildi.

15:06 - AK Parti ve MHP, TBMM Danışma Kurulunun yapılamaması nedeniyle, Genel Kurulun gündem ve çalışma saatlerine ilişkin ortak hazırladıkları grup önerisini getirdi.

15:02 - Genel Kurula ilk gelenler CHP'li milletvekilleri oldu. CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter, Antalya Milletvekili Hüsnü Çöllü ile Malatya Milletvekili Ferit Mevlüt Aslanoğlu, saat 14.20'de salona geldi. Onları MHP ve AK Parti'li bazı milletvekilleri izledi.

15:00 - Genel Kurul, Meclis Başkanvekili Nevzat Pakdil başkanlığında saat 15.00'de toplanarak çalışmalarına başladı.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


"BU KOMİSYON BAŞKANINI BİR AN ÖNCE EMEKLİ EDİN"

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ'NDE İLK OYLAMA TAMAM

"KARILARININ BAŞINI AÇSINLAR"
»  CEMİL ÇİÇEK'İ ÇİLEDEN ÇIKARAN SORU
»  ALMAN BAKAN'IN TÜRK BÜYÜK ELÇİSİNE KÜSTAHLIĞI
»  ALMAN SİTELERİ ÇÖKERTİLDİ ZARAR 200 BİN EURO
»  YARGITAY BAŞKANI 95. OYLAMADA SEÇİLDİ
»  BAYKAL'DAN EL EZHER ESPİRİSİ
»  ''OTUR YERİNE, PARMAĞINI SALLAMA''
»  200 TIR YÜKLÜ TÜRK GEMİSİ ADRİYATİKTE YANIYOR
»  CHP'NİN HEDEFİ KADİR TOPBAŞ
»  GENEL KURUL'DA GERGİNLİK
»  DAĞDA TAHRİK
»  TÜRBAN GÖRÜŞMELERİ SÜRÜYOR
»  MECLİS'TE KRİTİK OTURUM BAŞLADI
»  SANDIK GÖREVLİLERİNE ZAM DOPİNGİ
»  BAYKAL'DAN OYLAMA ÖNCESİ BİR UYARI DAHA
»  FETULLAH GÜLEN'DEN TÜRBAN DEĞERLENDİRMESİ
»  İSTANBUL'DAKİ İŞ YERLERİNE MÜFETTİŞ BASKINI
»  ''JAMMER'LER ANAYASA'YI İHLAL EDİYOR''
»  CİA'DAN ABD'YE PKK UYARISI
»  MÜŞTERİLERE DOMUZ ETİ YEDİRDİLER
»  ALMAN POLİSİ, FAŞİST NAZİ PEŞİNDE
»  CHP'Lİ ARITMAN ÇOK ÖFKELİ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.