Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1501
EURO
37,9672
IMKB
9.888,000
ALTIN
2.885,360
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
TERÖR'E KARŞI İNGİLİZ MODELİ
TERÖR E KARŞI İNGİLİZ MODELİ
 
Başbakan Erdoğan, askerlerin de katıldığı Terörle Mücadele Yüksek Kurulu toplantısına değinerek, “Perşembe günü toplandık. Biz İngiltere’deki modeli inceliyoruz. Başka ülkeleri de inceliyoruz. Gözaltı süresi uzatılabilir mi? Başka tedbirler alınılabilir mi, ona bakıyoruz. Birkaç önemli karar alacağız” dedi.
 
13.10.2008 - 01:05

Önceki gün yapılan AKP MKYK toplantısında kriz ve terörle mücadele masaya yatırıldı. 4.5 saat süren toplantıda MKYK üyelerinin terörle ilgili endişelerini dile getirdikleri öğrenildi. Batman Milletvekili Ahmet İnal, son yaşanan terör olaylarını hatırlatarak, “Bölgede tütün ekimi yapıldı.  Toplam 50 milyon YTL tutarında. Tekel bunu alsa iyi olur. Yoksa 50 bin kişi işsiz kalacak” dedi. İnal’ın terör konusu gündeme getirmesi üzerine Başbakan Erdoğan, askerlerin de katıldığı Terörle Mücadele Yüksek Kurulu toplantısına değinerek, “Perşembe günü toplandık. Biz İngiltere’deki modeli inceliyoruz. Başka ülkeleri de inceliyoruz. Gözaltı süresi uzatılabilir mi? Başka tedbirler alınılabilir mi, ona bakıyoruz. Birkaç önemli karar alacağız” dedi.
OHAL istenmiyor

Erdoğan’ın bu değerlendirmesi üzerine Ahmet İnal, muhalefet partilerinin OHAL benzeri düzenleme istediğini söyledi. Başbakan, konuyla ilgili şunları söyledi: “Onların böyle talebi yok, asker de OHAL’i istemiyor. Bunun üzerinde durmuyoruz. Biz biraz fazla detaya daldık. Çok kapsamlı, detaylı bir çalışma yapıyoruz. Salı günü tekrar toplanayacağız. Olmazsa tekrar toplanırız. 1984’ten bu yana süren bir olayı neden sonuçlandıramadık, neden tedbirler palyatif kalıyor. Askeri tedbirler dışında neler yapılabilir, daha başka askeri tedbirler neler alınabilir? Bunlarla ilgili en kapsamlı çalışma yapıyoruz. Onun için biraz uzun sürecek. Onun için bittiğinde güzel olacak.”

67 karakol ihalesiz

Erdoğan, bölgedeki karakolların yenilenmesi çalışmasının sürdüğünü kaydederek, İçişleri Bakanı Beşir Atalay’a hızlı hareket edilmesi talimatı verdi. Erdoğan, “67 karakolun yenilenmesini ihalesiz olarak yapın” derken, bu konuda TOKİ’nin de destek olacağını bildirdi.

İŞTE İNGİLİZ MODELİ TERÖRLE MÜCADELE

Terörle mücadelede ’İngiliz modeli’ olarak adlandırılan sistemle daha çok gözaltı süresinin uzatılması hedefleniyor. İngiltere, İçişleri Bakanı’nın başvurusuyla gözaltı süresini 28 güne çıkardı. AKP’nin hukukçu isimleri başta olmak üzere bir çok çevre, Türkiye’de de gözaltı süresinin uzatılmasına karşı çıkıyor. Ceza hukukçusu Doç. Dr. Adem Sözüer, İngiltere’de terör suçlarında gözaltı süresinin 28 güne çıkarılmasının Türkiye’de yanlış yorumlandığını belirtiyor. Demokratik ülkelerin tamamında gözaltı süresinin 4 günü geçmediğine dikkat çeken Sözüer, “İngiltere’de de 4 günden uzun değildir. Yeni düzenlemeyle terör suçlarında içişleri bakanının başvurusu ve hakim kararıyla gözaltı süresinin 28 güne kadar çıkarılacağı kabul edilmiştir. Ayrıca her 7 günde bir hakimin tekrar gözaltına yeniden karar vermesi gerekiyor” dedi.

Hükümet, terörle mücadele yöntemleri konusunda uzun süredir çalışma yapıyor. Başbakan Yardımcısı Çiçek, 2008 başında gittiği İspanya’da bu ülkenin ETA’ya karşı mücadelesini incelemişti.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


CANLI BOMBAYI İSTANBUL'A GÖNDERENLER YAKALANDI

BAKAN ÇELİK'İN TÜYLERİNİ DİKEN DİKEN EDEN SORU!

YIL SONRA MECLİS YİNE OTURMA EYLEMİNE SAHNE OLACAK
»  MECLİS'TEKİ DANIŞMAN NE İŞE YARAR?
»  MECLİS'TE YOĞUN HAFTA,ÖĞRENCİ AFFI MECLİS GÜNDEMİNDE
»  PKK'YI ONLAR YOK EDECEK
»  ÇİÇEK'İ TBMM BAŞKANI TOPTAN OKUTACAK
»  HALKTAN ÇALINAN PARALAR MI AKLANACAK?
»  YAZICIOĞLU, EŞKİYA SÜRÜSÜNÜN TEK HAKKI VAR O DA İDAM
»  CUMHURİYET EKSPRESİ KAYAYA ÇARPTI
»  TÜRKİYE YASAYLA KARA PARA MI AKLAYACAK?
»  ÇİÇEK: TERÖR TAŞERONU'NUN ARKASINDA BÜYÜKLER VAR
»  HASTENELERDE TAM GÜN FİİLEN BAŞLADI
»  MİT'İN SİTESİ'NE BİR MİLYON TIK
»  HAİNLERİN KORKULU RÜYASI 511 ÖZEL HAREKATÇI
»  FIRAT'TAN, KILIÇDAROĞLU'NA "ÜÇ KAĞITÇI, SAHTEKAR"
»  SELVİ: TÜRKİYE YOLSUZLUKLAR BATAĞINDA
»  PKK'LILAR, OK MEYDANI'NI SAVAŞ ALANINA ÇEVİRDİ
»  AKP'Yİ KURTARAN PAŞALAR
»  ERDOĞAN, YERİN DİBİNE GİRDİ
»  BAŞBAKAN VATANDAŞA HAKARETTEN MAHKUM OLUR MU?
»  POLİS ŞEHİT AİLESİ POLİS SALDIRISINA UĞRADI
»  GÜL: "DOĞRUDAN TEMAS KURMA YENİ DEĞİL"
»   EN BÜYÜK TÜRK DÜŞMANI'NIN ESRARENGİZ ÖLÜMÜ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.