Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1725
EURO
38,1661
IMKB
9.777,000
ALTIN
2.921,190
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
TMSF'DEN MEDYA'YA ZİNCİRLEME OPERASYON BAŞLIYOR
TMSF DEN MEDYA YA ZİNCİRLEME OPERASYON BAŞLIYOR
 
Show TV'nin yüzde 17'lik hissesine el koyan TMSF zincirleme operasyon başlatıyor. Dört önemli dosya daha raftan indirildi..
 
19.4.2008 - 09:50

İşadamı Erol Aksoy, Show TV'ye operasyona neden olan yüzde 17'lik hisse için 'Ben birisini ihbar edecek işadamı değilim. Hisseleri satmak için Çukurova'ya 6 kez teklif götürdüm' dedi

İktisat
Bankası'nın eski patronu Erol Aksoy, TMSF'nin Çukurova Grubu'na ait Show tv'de gerçekleştirdiği operasyonun perde arkasını anlattı.

TMSF'nin operasyonun ardında kendisini ihbar etmesinin bulunduğu iddialarını reddeden Aksoy, birilerinin 'kendisini kullanmak' istediğini ifade etti. Aksoy, operasyona konu olan yüzde 17'lik hisse ile ilgili davayı TMSF'nin takip ettiğini de belirterek, 'Olay, TMSF'nin iki yıldır takip ettiği davanın sonucudur' dedi. 'Ben birisini ihbar edecek işadamı değilim' diyen Aksoy, şöyle konuştu: 'Son iki yıldır, çoğunluk hisselere sahip Çukurova Grubu'na satmak için 6 kez teklif götürdüm. Her defasında, teklifim kabul edilmedi.'

'KİMSE ALET ETMESİN'

Aksoy,
Çukurova Grubu'na ait olan yüzde 17'lik hissesinin 2002 senesinde yapılan sermaye artırımı ile yüzde 3'e düşürüldüğünü belirterek, 'Ben de dava açtım. TMSF'nin 2004'te şirketlerime el koymasıyla, davanın takibi, TMSF'ye geçti. İki yıldır TMSF tarafından takip edilen davayı, ben TMSF'ye nasıl ihbar edeceğim. Kimse beni kendi davasını alet etmesin' dedi.

Cine-5 için yeni teklif

Erol Aksoy, TMSF'nin satışa çıkardığı aralarında Cine-5'inde bulunduğu medya şirketleri ile ilgili olarak, yeni bir teklif sunacağını söyledi. Aksoy, '10-15 GÜN içinde yeni bir teklif sunacağız' dedi.

Paravan adreslere kredi

TMSF'nin, AKS'ın yönetimine bir üye ataması, Aksoy'un, İktisat Bankası'ndan kaynaklanan borçları nedeniyle yapıldığı belirtiliyor. Mehmet Emin Karamehmet'in patronu olduğu Çukurova Grubu ile ilgili İnterbank'tan dolayı gündeme gelen 500 milyon dolarlık borç ise İnterbank'ın Cavit Çağlar tarafından satın alınması sürecinde, paravan şirketlere açılan kredilerden oluşuyor. Murakıp raporlarına göre, İnterbank'tan 'Kasap Sokak No 13' adresine kayıtlı paravan şirketlere, 163 milyon YTL ve 106 milyon dolarlık kredi açıldı. Sözkonusu krediler yurtdışı bankalar üzerinden dolaştırılarak tekrar yurtiçine getirildi. TMSF, şimdi İnterbank'tan bir dönem Kasap sokakta kurulan paravan şirketlere açılan kredilerin izini sürüyor.

TMSF dört bankanın dosyasını raftan indirdi

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), devlete 44 milyar dolarlık yük getiren batık bankalarla ilgili olarak 'temizlik operasyonu' başlattı. İkinci dalga batık banka operasyonu kapsamında, protokolleri iptal edilen veya protokol hükümlerini yerine getirmeyen Etibank, İnterbank, İktisat Bankası ile bu bankalarla yoğun ilişki içinde olan Pamukbank'ın dosyaları incelemeye alındı. TMSF'nin ikinci dalga batık banka operasyonu, Dinç Bilgin ile Turgay Ciner arasında yapılan gizli protokolün ortaya çıkması ile başladı. Bu gelişme üzerine Dinç Bilgin ile yapılan protokolü iptal eden TMSF, rafa kalkan Etibank dosyasını yeniden açtı.

RAFTAN İNDİRİLEN KRİTİK DOSYALAR

Etibank'a el konulmadan önce yapılan kaynak transferleri de mercek altına alındı. Bu incelemeler sürerken, İnterbank'ın eski sahibi Cavit Çağlar'ın da protokol hükümlerini yerine getirmemesi üzerine, İnterbank dosyası da tekrar raftan indirildi. Yine aynı süreçte, İktisat Bankası'nın eski sahibi Erol Aksoy ile yapılan protokol de bazı taksitlerin aksaması nedeniyle de İktisat dosyası yeniden açıldı. Üç bankanın dosyası ile yapılan incelemeler sırasında, söz konusu üç bankanın Çukurova Grubu'na ait Pamukbank ile kredi ilişkileri olduğu belirlendi. Böylece, dört bankanın dosyası yeniden açılmış oldu. İncelemeler sonucunda elde edilecek bilgi ve belgeler doğrultusunda, TMSF elindeki yetkilileri kullanarak, el konulan bankalardan yapılan transferleri tahsil edecek



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


MESUT YILMAZ,YENİ PARTİSİYLE SAHAYA İNİYOR

"BÖBREK TAŞI DÜŞTÜ, KALBİNE STANT TAKILACAK"

"MECLİS'E ARTIK SİLAHLA GİRECEĞİM"
»  MİRAS KAÇIRAN TARİKAT'A YARGI DARBESİ
»  DTP'Lİ TUĞLUK: "KÜRT DEVLETİ OLMAZ"
»  "HIRSIZ, SAHTEKAR, AÇGÖZLÜ"
»  MECLİS ALİ KIRCA'YI ALBAY YAPMADI
»  İTALYAN SANATÇININ KATİLİ KAFAYI YEDİ
»  ADALET BAKANI ŞAHİN'DEN MHP'LİLERE:"BİZ, SİZDEN TÜRKÜZ"
»  10 YIL MARŞINI ÇALIN İNLESİN NAZLI ILICAK DİNLESİN..!
»  UNAKITAN'IN "RONALDİNHO" UYANIKLIĞI!
»  KÖRFEZİ ONLARA YALATA YALATA DOLDURTTUN
»  BU REZALETİ TEMİZLEYİN..!
»  DENİZ'DE CAN PAZARI
»  "OĞLUMUN ÇELTİK İHALESİNE KARIŞTIĞI KÜLLİYEN YALAN"
»  ŞENER'E BAŞBAKAN GİBİ KARŞILAMA
»  GÖKÇEK'İN CİN'İ ÇARPMAYA DEVAM EDİYOR
»  TMSF'YE YANLIŞ KİŞİYİ ATADILAR
»  TUĞCU, "ASKER BASKISI OLDU"YA SON NOKTAYI KOYDU
»  KAMER GENÇ, MECLİS'TE HELİN AVŞAR'A NELER ANLATTI?
»  PASAPORT İÇİN EMNİYET'E GELDİ, HEYECAN YARATTI
»  50 SORUDA SOSYAL GÜVENLİK
»  ERDOĞAN, DERS ÇALIŞMAK İÇİN ORTADAN KAYBOLMUŞ
»  BAYKAL, CEM EVİ TEMELİ ATACAK
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.