Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2009
EURO
38,1444
IMKB
9.666,000
ALTIN
2.896,110
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
VURGUN PARASIYLA ZEMZEM TOWERS'TA DEVREMÜLK !
VURGUN PARASIYLA ZEMZEM TOWERS TA DEVREMÜLK !
 
 
13.4.2008 - 08:10
Belso A.Ş.’nin içini boşalttığı iddiasıyla hakkında dava açılan Çetin Cin’in Mekke’de Kábe manzaralı 7 yıldızlı Zemzem Tower’da 2 ayrı devremülkü olduğu ortaya çıktı.

Ayrıca Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı Genel Sekreteri Zübeyir Arık, danışman Cemal Şen ile Anket Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Taşar’ın da aynı yerde devremülkleri olduğu belirlendi.

HÜRRİYET’in ortaya çıkardığı Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin yan kuruluşu olan ve halka ucuz portakal suyu satmak için kurulan Belso A.Ş.’nin içini boşalttıkları iddiasıyla haklarında dava açılan Belso Genel Müdürü Çetin Cin’in Mekke’de kabe manzaralı yedi yıldızlı Zemzem Tower’da iki ayrı devre mülkü olduğu belirlendi. Cin ile birlikte Büyükşehir Belediye Başkanlığı Genel Sekreteri Zübeyir Arık ile seçim öncesinde DP’nin isim hakkını almasıyla gündeme gelen danışman Cemal Şen ile Anket Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Taşar’ın de Zemzem Tower’da devremülkleri olduğu ortaya çıktı.

MÜFETTİŞLER ORTAYA ÇIKARDI: Çetin Cin’in mal varlığı beyanında bulunmadığı da Belso soruşturmasında ortaya çıktı. Teftiş Kurulu Müfettişleri, Çetin Cin’e "Suudi Arabistan’da Zemzem Tower’da iki adet devremülkünüz, Eryaman’da iki lüks konutunuz, bir adet 4x4 cipiniz, Antalya’da bir otobüs servis istasyonuz olduğu yönünde ihbarlar var ne diyorsunuz" sorusunu yöneltti. Cin, bu soruya verdiği yanıtta Cin, iki değil bir devremülkten söz etti.http://preview.hurriyet.com.tr/preview/image.aspx?picid=5367855

ANNESİ İÇİN 2006 YILINDA ALMIŞ: Cin, 3 Aralık 2007 tarihli müfettiş raporuna göre, şu yanıtı verdi: "2004 ağustos ayında Belso A.Ş.’de genel müdür olarak göreve başladım. Daha önceki iş hayatından ötürü değişik bankalarda mevcut 100 bin YTL tutarında birikimim var. 1992 model Mercedes 300 TD marka aracım ve annemin üzerine Antalya ve Elmalı ilçesinde evler ve dükkanlarımız bulunuyor. Mal varlığımın son durumu ise Eryaman semtinde inşaat halinde bir daire, bir adet 50 bin YTL değerinde 2007 model minibüs, Mekke’de Zemzem Tower’da 7 bin 963 ABD doları değerinde devremülk (yılda sadece 7 gün kalınabiliyor) bir hissem var. Bu mülkü 2006 yılında eniştem ve annemin hac ve umre ziyaretlerini gerçekleştirmeleri için aldım."

2 MİLYON YTL ZARAR İDDİASI: Çetin Cin hakkında, akrabaları Selçuk Cin, Halil Cin ile nakliye şirketi kurup Genel Müdür olduğu Belso ile iş yaparak haksız kazanç sağladığı, usulsüz harcamalar yaparak görevde kaldığı 1.5 yıl içerisinde kurumu 2 milyon YTL, zarara soktuğu iddiasıyla hakkında "dolandırıcılık" suçundan dava açılmıştı.

BÜROKRAT ARKADAŞLARI KOMŞUSU: Cin ifadesinde, kendisinin hissesi bulunduğu Zemzem Tower’da belediyenin başka birimlerinde görev yapan bürokratlar arkadaşları Zübeyir Arık, Cemal Şen ve Mehmet Taşar’ın da kendisiyle beraber devremülk satın aldıklarını söyledi. Cin ile birlikte Kabe manzaralı Zemzem Tower’da devremülk sahibi olan bürokratlardan Zübeyir Arık Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri, Başkent Doğalgaz özelleştirilme ihalesini yapan komisyonun başkanı. Mehmet Taşar Anket Genel Müdür Yadımcısı ve Ankara Büyükşehir’in organizsyonlarını yapıyor. Cemal Şen danışman ve seçimlerden önce DP’nin isim hakkını alması ile gündeme gelmişti.

Zemzem Tower’da stüdyo daire 6 bin 400 dolar

KABE’ye 100 metre mesafede bulunan ve direkt görüş imkanı sağlayan Zemzem Tower projesi, kutsal topraklarda "kullanım haklı’" gayrimenkul satın alma imkanı sunuyor. Kuveyt merkezli Mas International’ın Türkiye ayağı Mas Turkey’in satış ve pazarlamasını yaptığı Zemzem Tower’da, iki yetişkin ve iki çocuğun kalabileceği stüdyo dairenin yılda 1 hafta olmak üzere 23 yıllığına kullanım hakkı 6 bin 400 dolara satılıyor. Sisteme göre, kullanım hakkına sahip kişi dairesini isterse kiralayabiliyor, satabiliyor, hediye edebiliyor veya miras bırakabiliyor.

Cin, yazılı mal beyanı vermemiş

MÜFETTİŞLER, Çetin Cin’in mal beyanını yazılı olarak verme zorunluğunun olmadığını vurguladıkları raporda, şu görüşlere yer verildi: "Belso A.Ş., Türk Ticaret Kanunu’na tabi bir tüzel kişilik olduğu için 3628 sayılı mal bildiriminde bulunulması gerekenler arasında şirket yöneticileri yer almadığından, Genel Müdür Çetin Cin’in, mal bildirim beyanında bulunmadığı anlaşılmıştır."

(NURETTİN KURT/HÜRRİYET)


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


AKP BÖYLE TOKİ LETTİRİYOR...!

TÜRKİYE BAROSSO'DAN MASALLAR DİNLEDİ

CARGİLL DAYATMASI MAHKEMELİK OLDU
»  BAYKAL'IN SARIGÜL'E KARŞI ADAYI CEM BOYNER
»  KÖKSAL TOPTAN, GÜLDAL MUMCU'NUN TAVRINI DEĞERLENDİRDİ
»  ÇİÇEK'İN KONUŞMASI RÖVANŞ KOKUYOR
»  RÜŞVETLER DEVLETE
»  AFYON'DA KAZA 9 ÖLÜ 35 YARALI
»  VEKİLE KIYAK GERİ GELDİ..
»  EMEKLİ PAŞA PAMUKOĞLU'NDAN ÇARPICI AÇIKLAMALAR
»  TÜRBAN KARŞITI REKTÖRE ALÇAK KOMPLO
»  İDAM BEKLEYENTÜRK İÇİN ERDOĞAN DEVREDE
»  "BEN AK PARTİLİ DEĞİLİM"
»  BARIŞ GELİNİ İTALYAN'I ÖLDÜREN SAPIK TUTUKLANDI
»  İTALYAN SANATÇININ ÖLÜMÜNDE POLİSE SUÇLAMA
»  GÖKÇEK'İN 'HİTİT GÜNEŞİ' TAKINTISI
»  MİLLİ EĞİTİM DEĞİL, MİLLİ SAKANDAL BAKANLIĞI OLSUN
»  "SPONSORLARIMIZ OLSA 33 ÇOCUK DA YAPARIZ"
»  ARINÇ'TAN YİNE ÇOK TARTIŞILACAK SÖZLER
»  SAHnEYE BAŞÖRTÜLÜ ÇIKTI, BAŞÖRTÜSÜZ İNDİ
»  ERDOĞAN: "GÜÇLÜ DEMOKRASİ, YERELDE BAŞLAR"
»  "ERDOĞAN'IN ADI ZENGİNLER LİSTESİNDE YOK"
»  TANDOĞAN'DA EGEMENLİK MİTİNGİ COŞKUSU
»  "BÜTÜN KADINLAR SOLCUDUR VE GÜZELDİR"
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.