Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1556
EURO
38,1857
IMKB
9.666,000
ALTIN
2.895,130
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ARINÇ'TAN YİNE ÇOK TARTIŞILACAK SÖZLER
ARINÇ TAN YİNE ÇOK TARTIŞILACAK SÖZLER
 
Eski TBMM Başkanı, AK Parti Manisa Milletvekili Bülent Arınç, ''Demokrasilerde sandık ve seçimi temel ilke kabul edenler şunu da bilmelidirler ki; iktidarların el değiştirmesi kanlı olmamalıdır, şeytani olmamalıdır, entrika dolu olmamalıdır, müdahalelerle karşılaşmamalıdır. Halkın iradesi hür ve serbest olmalıdır, sonucuna da herkes katlanmalıdır'' diye konuştu.
 
12.4.2008 - 15:30

Anadolu İşadamları Federasyonu'nun (ANFED), ''Güvenli Ticaret Yolu'' sloganıyla Altınpark fuar alanında düzenlediği zirvede konuşan Arınç, son 6 yılda Türkiye'de siyasi istikrarın sağlandığını, bunun da ekonomik istikrarı beraberinde getirdiğini söyledi. Ülkenin, güvene, normalleşmeye, korkulardan kurtulmaya ihtiyacı olduğunu kaydeden Arınç, demokrasinin, ''korkulardan kurtulma rejimi'' anlamına geldiğini vurguladı. Arınç, 1969 yılından bu yana siyasetle ilgilendiğini ifade ederek, ülkenin yakın siyasi tarihte darbelerle, muhtıralarla, gizli açık müdahalelerle karşı karşıya kaldığını ve ülkenin bu nedenle çok zaman, servet ve can kaybettiğini anlattı. 2002 yılı seçimlerinin ''devrim'' niteliği taşıdığını kaydeden Arınç, halkın bu seçimde geçmiş siyaseti bir kenara bırakarak, yeni bir kapı açtığını ifade etti. Bu yeni siyaset anlayışının hakkındaki görüşlerini dile getiren Arınç, ''2002, demokrasinin temel şartı olan halkın oylarıyla iktidara gelmek ve halkın oylarıyla iktidardan gitmek prensibini geçerli hale getirdi'' dedi. Demokrasilerde ''sandık ve seçim'' bulunduğunu, iktidarların ''geldiğini ve gittiğini'', bunu da halkın duyduğu güvenin belirlediğini anlatan Arınç, şöyle konuştu: ''Bütün bu konuda, halka tam yetki verilmelidir, çünkü egemenlik, kayıtsız ve şartsız milletindir.

Demokrasilerde sandık ve seçimi temel ilke kabul edenler şunu da bilmelidirler ki; iktidarların el değiştirmesi kanlı olmamalıdır, şeytani olmamalıdır, entrika dolu olmamalıdır, müdahalelerle karşılaşmamalıdır. Halkın iradesi, hür ve serbest olmalıdır, sonucuna da herkes katlanmalıdır.''

YENİ BİR ENDİŞE KAYNAĞI ARIYORLAR

Arınç, ülkede 6 yıl içinde sağlanan siyasi istikrar ile enflasyonun tek haneli rakamlara gerilediğini, kişi başına düşen milli gelirin 9 bin doların üzerine çıktığını ve ülkenin 24 çeyrektir kesintisiz büyüme gösterdiğini anlattı. Bülent Arınç, bu tablodan rahatsızlık duyan bir takım çevrelerin, AK Parti kapatma davası ile ''yeni bir endişe'' ortaya koymak istediklerini ifade ederek, bir kamuoyu araştırmasına göre, halkın yüzde 70'inin kapatma davasının ekonomiyi, AB sürecini olumsuz etkileyeceğine inandığını, yüzde 60-65'lik bir kesimin de kapatılmayı ''halksız'' bulduğunu kaydetti. Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Düşünebiliyor musunuz, bu kadar yapılmış işler var, yapılmış yollar var, barajlar, göletler var, eğitim kurumları var, sağlık kurumları var, AB ile müzakereye başlamış bir ülke var, 6 tane başlığı başarıyla görüşmüş ve kapatmış bir Türkiye var. Türkiye dünyada yeniden tarihte olduğu gibi güçlü bir devlet olarak bilinmenin keyfini yaşamaya başladı, hem bölgesindeki gelişmelerden hem dünyadaki gelişmelerden ve dünyanın barışından sorumlu hale gelmiş ve biz bunu laikliğe aykırı eylemlerin odağı olmak gibi bir suçlama ile karşı karşıya bırakıyoruz.

HAKİMLERİN DOĞRU KARAR VERECEĞİNE İNANIYORUZ
Değerli dostlar, bunun yargı sürecinde cevapları mutlaka verilir. Oradaki hakimlerin bu dava dosyasında delil olarak sunulmuş bir takım spekülatif gazete haberlerinin dışına çıkarak, gerçek deliller arayacağına ve doğru bir karar vereceğine inanıyoruz.''


TÜRKİYE'NİN BAĞIRSAKLARININ TEMİZLENMESİDİR

Arınç, Türkiye ne zaman ayağa kalkmaya, güçlenmeye başlasa ülkeye ''bir takım sıkıntıların getirildiğini'' ifade ederek, davanın iddianamede yer alan hukuki nedenlerinin dışında, gazete sütunlarına yansıyan siyasi nedenleri bulunduğunu kaydetti.

Bülent Arınç, ülkenin böyle imtihanlarla geçmişte karşılaştığını, bugün de karşılaşmakta olduğunu kaydederek, ''Göreceksiniz ki ülkemizi tökezletmek isteyen, milletimizi üzmek isteyen, milletin güvendiklerini ve bağrına bastıklarını yasa dışı yollarla yok etmek isteyenler, emellerine ulaşamayacaklardır'' diye konuştu.

Ülkedeki istikrarı hiç kimsenin bozamayacağını ifade eden Arınç, ülkenin ekonomisinin ve siyaset anlayışının yerine oturduğunu söyledi. Arınç, geçmişte ekonomik krizlere yol açan bazı olaylara atıfta bulunarak, ''Filanın ters bakması, filanın yüzünü büzmesi, filanın hiç konuşmaması, sokaktaki kedileri bile ilgilendirmiyor'' dedi.

Kimsenin endişeye kapılmamasını ve yaşamlarını, işlerini sürdürmesini isteyen Arınç, ''Bunların hepsini atlatırız, bunların hiçbirisinden olumsuz bir sonuç çıkmayacak. Bunların hepsi bir taraftan Türkiye'nin bağırsaklarını temizlemesidir, bir taraftan da mutlu doğum sancılarıdır. Hiçbir şey sıkıntı çekmeden olmaz, sizler varsanız, bu siyasi kadrolar varsa Türkiye hep ileri gidecektir, bundan kimsenin endişesi olmasın'' diye


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


SAHnEYE BAŞÖRTÜLÜ ÇIKTI, BAŞÖRTÜSÜZ İNDİ

ERDOĞAN: "GÜÇLÜ DEMOKRASİ, YERELDE BAŞLAR"

"ERDOĞAN'IN ADI ZENGİNLER LİSTESİNDE YOK"
»  TANDOĞAN'DA EGEMENLİK MİTİNGİ COŞKUSU
»  "BÜTÜN KADINLAR SOLCUDUR VE GÜZELDİR"
»  "GÖNÜL ÜYELERİNE BİLE SORUŞTURMA AÇIYORLAR"
»  SİGARAYI BIRAKMANIZDA BAŞBAKAN'IN ETKİSİ OLDU MU?
»  BUGÜN SEÇİM OLSA NE OLUR?
»  KAMER GENÇ'İ FENA DOLANDIRDILAR!
»  TURHAN ÇÖMEZ: `TÜRKİYE YOLCULUĞUM SÜRECEK'
»  BARROSSO: “BRÜKSEL’DEN VERİLEN MESAJLARDAN BİR PARTİYE DESTEK SONUCU ÇIKMASIN"
»  DİYANET'TEN DİN DEĞİŞTİRME FETVASI
»  VEKİLLER OKUDU BİRŞEY ANLAMADI YA SİZ ?
»  FIRAT:"CHP DARBE TEHDİTİ YAPTI"
»  MELİH GÖKÇEK'İ ÇILDIRTAN SÖZ
»  TOPTAN, ÇİN'İ 431 KM HIZLA GEZDİ
»  ÖĞRENCİ AFFI'NA YÖK'TEN GEÇİT YOK
»  "ÖCALAN DELİRMEK ÜZERE"
»  ÜNİVERSİTE OLAYINA GİZLİLİK KARARI
»  AKP'Lİ FIRAT'TAN ŞOK İDDİA
»  CHP: "AKP, ANKARA'DA YAPILAN YOLSUZLUKLARA SEYİRCİ"
»  BAŞBUĞ, KIBRIS'TAN UYARDI
»  AKP'DEN MUHALEFETE SÜRPRİZ ÖNERİ
»  MECLİS LOKANTASINDA KÜRT YEMEKLERİ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.