Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1970
EURO
37,8645
IMKB
9.351,000
ALTIN
2.918,390
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
YASİN HAYAL'İN BBP ÜYELİĞİ GİZLENMİŞ!
YASİN HAYAL İN BBP ÜYELİĞİ GİZLENMİŞ!
 
Dink cinayetinden sonra "Hayal'i 2006'da ihraç ettik" denilmişti
 
5.8.2008 - 06:06
Gazeteci Hrant Dink cinayetini azmettiren Yasin Hayal’in Büyük Birlik Partisi’nden (BBP) üyeliğinin 19 Ocak 2007’de işlenen cinayetten sonra silindiği ancak kamuoyuna, kaydın 4 Aralık 2006’da silinmiş gibi gösterildiği ortaya çıktı. BBP’nin, cinayetten sonra yaptığı açıklamada, Yasin Hayal’in ‘taşkınlık yaptığı’ gerekçesiyle 4 Aralık’ta parti üyeliğinden çıkarıldığı belirtilmişti.

Eski Trabzon Alperen Ocakları Başkanı Mustafa Öztürk, Dink davası kapsamında, ‘cinayete ve örgüte yardım’ suçlarından tutuklu yargılanıyor. Cinayetle ilgisi olduğu saptanan Öztürk, 23 Mart 2007’de mahkeme tarafından sorgulanıp bırakılmış, 11 Nisan 2007’de de tutuklanmıştı. Öztürk’ün telefonları da dinlenmişti. Öztürk’ün, 27 Şubat 2007’de, ‘Fatih Aykaç’ adlı şahsa ait telefonu kullanan ve ‘Salih başkan’ diye hitap ettiği eski bir BBP yöneticisiyle görüşmesi de dinlemeye takıldı.

‘Hayal’i inkâr edemeyiz’

Öztürk, BBP’yi ‘Hayal’i sahipsiz bırakmakla’ eleştirdiği konuşmasında, “Bunu detayıyla söylemeye gerek yok, bakın verdiğimiz bilgiler çerçevesinde bunlar oluyor, şimdi Hayal’i inkâr edebilir misin, edemezsin, Yasin Hayal olay olduktan sonra partiden üyeliği çıkartıldı” diyor.

‘Muhsin başkan dese...’

‘Salih?başkan’sa Öztürk’ün görüşüne katılarak, şunları söylüyor:
“Evet, bence Muhsin başkan biraz yanlış yaptı bu konuda tabii bizim eleştirmek belki haddimize değil ama, yani.. bir Fenerbahçeli cinayet işlediğinde, Fenerbahçe başkanı nasıl sorumlu tutulamazsa Fenerbahçe Kulübü, değil mi... Türkiye çapında 450 bin oyumuz var, BBP olarak 450 bin kişi ya beş parmağın beşi bir olmaz, tabii ki yanlış yapan da, cinayet işleyen de olur, bunlara tabii ki BBP sahip çıkamaz yani, Muhsin Yazıcıoğlu’nu da bağlamaz bu işler, Muhsin başkan çıkacaktı, ‘Evet bizim partimizin üyesidir, gençlik hareketimizde görev almıştır, ama yanlış yapmıştır,’ bitti bunu söyleyecekti, herkes anlayacağını anlardı yanı.”

‘İhraç ettik’ demişlerdi

BBP, Dink cinayetinden sonra Hayal’le ilgili iddialar üzerine heyet oluşturup Trabzon’da incelemeler yapmıştı. Heyet 23 Şubat 2007’deki toplantısında, Hayal’in 2000’de partiye üye olduğunu belirterek, şu bilgileri vermişti:
“Hiçbir siyasi faaliyete katılmayan Hayal’in üyeliğin gerektirdiği davranışları sergilemediği, özel yaşantısına dikkat etmediği, taşkınlıklar yaptığı, lüzumsuz söz ve davranışlar sergilediği, bu tutumuyla partililerimizi rahatsız ettiği ve partimize zarar verebileceği kanaatine varan il başkanının teklifi üzerine Trabzon İl Yönetim Kurulu’nun 30 Kasım 2006 tarih ve 33 sayılı kararıyla üyelikten ihraç edildiği.. merkez ilçe yönetim kurulunun da aynı yönde 4 Aralık 2006’da ihraç kararı aldığı tespit edilmiştir.”

Soruşturma kapsamında gözaltına alınıp serbest bırakılan, eski BBP İl Başkanı Yaşar Cihan’ın oğlu Bahadır Cihan’ın iddiasına göre, eski Trabzon Alperen Ocağı Başkanı Mustafa Öztürk, bir konuşmasında, “Dink işini biz yapacaktık. Ama başkasına verdik. Onlar eline bulaştırdı” demişti.

Cinayet ocakta konuşuldu

‘Azmettirici ve muhbir’ Erhan Tuncel,Tekirdağ F Tipi Cezaevi’nde savcıya verdiği ifadede, Hayal’in Dink’i vurması konusunda Mustafa Öztürk’ten yardım alacağını söylemişti. Öztürk ise 23 Mart 2007’de mahkemece serbest bırakıldığı günkü ifadesinde, Dink cinayetini önceden bildiğini, planların ocakta yapıldığını öne sürmüştü:

“Akşamüstü Zeynel Abidin Yavuz (Azmettiricilerin Ogün Samast’tan önce tetikçi olarak Yavuz’u belirlediği kişi), Tuncel, Hayal ve ismini hatırlamadığım biriyle ocakta sohbet etmeye başladık. Kalkmak üzerelerken Hayal, Yavuz’un Dink’i vuracağını söyledi. ‘Neden’ diye sordum. Hayal, ‘Türk milletine hakaret ettiği için öldüreceğiz’ diye cevap verdi. Ben Yavuz’un bırakmış olduğu topsakalına bakarak tebessüm ettim, bana ‘İmaj değiştirdim, şüphe uyandırmamak için’ dedi. Tuncel, Yavuz’a ‘Eylemden sonra seni Gürcistan’a kaçıracağız’ dedi.”

Bu ilk değil

Öztürk’ün ileri sürdüğü ‘kayıt hilesi’ BBP’nin ilk ‘sabıkası’ değil. BBP, Erhan Tuncel’le de ilgisi olduğunu reddetmiş ancak Yazıcıoğlu’nun 2005’te Trabzon esnafını ziyaretinde çekilen fotoğrafında, Tuncel’le aynı karede yer aldığı ortaya çıkmıştı. Ayrıca Tuncel, irtibatlı olduğu polis Muhittin Zenit’le yaptığı telefon görüşmesinde de Yasin Hayal hakkında Yazıcıoğlu’na bilgi vereceğini belirterek, “Yasin konusunda görüşeceğiz. Avukatı da çağıracağız, avukat da gelecek” demişti.

Eski BBP İl Başkanı Yaşar Cihan’ın, 2004 yılında Trabzon’da Mc Donalds’ı bombalayan Yasin Hayal’e, cezaevindeyken 1000 YTL para yardımında bulunduğu da ortaya çıkmıştı. Cihan bunu önce inkâr etmiş, ancak Yasin Hayal’in açıklaması üzerine kabul etmişti.

‘Yasin’i sıkıştırmasınlar diye genel merkezi arayacaktım’

Dink cinayetinin işlendiği 19 Ocak 2007’de, muhbir Erhan Tuncel’le irtibatlı polis memuru, 0538’li numaradan Tuncel’i aradı. Bir önceki görüşmede Tuncel’den, azmettirici Yasin Hayal’in nerede olduğunu öğrenmesini isteyen polis, saat 18.26’da yeniden aradı. Tuncel, Hayal’in cinayetle ilgisi olmadığını savunurken, “Sıkıştırmasın-lar diye genel merkezi arayacaktım, siz varsınız diye aramadım” diyor. Tuncel ile polis memurunun görüşmesi şöyle:

Erhan: Abi görüştüm kendisiyle.
X erkek: Telefonla mı, yüz yüze mi?
Erhan: Yoo yüz yüze görüştüm evdeydi zaten şu an Mihmander Kafe’deler... Alakası yok abi yani... Zaten çocuk hayatını kurmaya çalışıyodu.
X erkek: Tabii de şu var şimdi bizim onu görmemiz onu aklıyacak zaten tamam mı?
Erhan: Sonuçta şunu diyeyim abi, kendisiyle görüştüm beş-altı ay önce, bu işten vazgeçmişti.
X erkek: Anladım anladım he he vazgeçmişti zaten.
Erhan: Kendisi de aynı fikirde anladın mı yani, Türkiye’ye zarar vereceğini biliyo...
X erkek: Anladım he he...
Erhan: Zaten hayatını kurmaya çalışıyo...
X erkek: En güzeli en güzeli...
Erhan: Hayır şu konuda da inkâr etme-mek lazım. Sonuçta herhangi bir şey olursa bize gösterirsiniz biz size faillerin bulunma-sına yardımcı oluruz, anladın mı az çok yine de hani bu daha önceden tasarlanmıştı ya.
X erkek: Hee...
Erhan: O konuda da bilmiyom bi çalışmanız olursa yalnız çocuk bak yani benim tek korkum ben biraz önce şeyi arayacaktım genel merkezi arayacaktım.
X erkek: Hee...
Erhan: Siz varsınız diye aramadım.
X erkek: Ne için arayacaktın genel merkezi?
Erhan: Yani hani bi şey olursa sıkıştırmasınlar diye, siz varsınız diye yeterli yani anladın mı?
X erkek: Kimi Yasin’i mi sıkıştırmasınlar?
Erhan: He yani çocuk...
X erkek: Ya Yasin’in şu an burada olması onu aklıyor zaten, tamam biz şimdi gidip bakalım o kafeye de... (RADİKAL)


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ÇUVAL'IN İÇİNDEN, ÇUWAL' ÇIKTI

POLİSLİK İÇİN EŞ FOTOSU KALKTI

GÜL'DEN SERT, 3. KİŞİ YALANLAMASI
»  MECLİS 1 EKİM'DEN ÖNCE AÇILABİR
»  ERDOĞAN'IN SAĞLIK RAPORU VELİ KÜÇÜK'ÜN ARŞİVİNDE!
»  "KAÇAK KURAN KURSLARI İÇİN UYARDIM, DİNLEMEDİLER"
»  ERDOĞAN'IN 'KARARDAN SONRA YAZ' DEDİKLERİ
»  BAŞKENT'TE 15 GÜN İÇİNDE 27 ŞÜPHELİ BEBEK ÖLÜMÜ
»  İŞTE YENİ KOMUTA KADEMESİ
»  KÖŞK'TEN "ÇUKURAMBARDAKİ 3'CÜ KİŞİ KİM" AÇIKLAMASI
»  BAŞBUĞ, GENELKURMAY BAŞKANI
»  SİMENS'İN RÜŞVETÇİSİYLE YEMEK YİYEN BAKAN KİM?
»  BAŞBAKAN'IN SAĞLIK RAPORU
»  GAY HAHAM'IN DOSYASI SIR OLDU..!
»  MOSSAD'IN GÖNDERDİĞİ 17 MİLYAR DOLARI KİMLER ALDI?
»  ERDOĞAN'IN YAŞ TUTUMU NEDEN DEĞİŞTİ
»  İLHAN SELÇUK'UN SAĞLIK RAPORU BİLE DELİLLER ARASINDA
»  AKP'DE ERGENEKON SESSİZLİĞİ
»  O HAİNLER ÖLDÜRÜLDÜ
»  YAŞ'TA 3'CÜ GÜN ÇALIŞMALARIDA TAMAMLANDI
»  BAKAN'A GÖRE YANAN ALAN 4 BİN HEKTAR
»  KAZAN: ÜÇ SAVCI'YA DA TAZMİNAT DAVASI AÇIN
»  NE TANIKTILAR,NE SANIK ERGENEKON ONLARI AFİŞE ETTİ
»  GLADYATÖRLER JİGALOLUK DA YAPIYORMUŞ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.