Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,2395
EURO
34,7845
IMKB
10.269,000
ALTIN
2.419,920
 
Hava Durumu ANKARA
12 / 22 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Yumurta Polemiği Sürüyor
Yumurta Polemiği Sürüyor
 
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Lale Karabıyık, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda yaşanan “yumurta” polemiğine mutfak enflasyonundaki rakamlarla yanıt verdi.
 
12.11.2019 - 08:00

CHP’li Karabıyık: 2019'un ilk 6 ayında, aylık geliri 852 liranın altına düşen kişi sayısı 366 bin kişi artmış durumda.

Medyaspot(Ankara)

 AKP milletvekilinin “2002’de Asgari Ücret ile 1707 yumurta alınıyordu 2019’da ise 4.375 yumurta alınıyor” sözlerine kadınlardan büyük tepki geldiğini dile getiren Karabıyık, “Asgari ücretle çalışan bir aile  karnını zor doyuruyor. Vatandaş her geçen gün yoksullaşıyor, AKP’li vekilin et fiyatlarından, sebze meyve fiyatlarından, çay şeker fiyatlarından, doğalgaz, elektrik, su fiyatlarından haberdar olmadığı aşikar. Çarşı pazarda fiyatlar el yakıyor, her şeye zam geldi, maaşlara yapılan zam, enflasyona yenik düştü. Yaşanan tabloda asgari ücrete ve memur maaşlarına yapılan zamlar da, temel tüketim ürünlerine yapılan zamlar karşısında günden güne eriyor. Dört kişilik ailenin açlık sınırı 2.065 TL, bu tutar sadece karnını doyurmak için; beslenme maliyetinin her geçen gün arttığını düşünürsek yalnızca karnını doyurmak bile dört kişilik bir aile için git gide zorlaşıyor. İktidar milletvekilleri, sanırım yoksulluk sınırının 6.725 TL olduğundan,  mutfak enflasyonunun aylık yüzde 0,28 ve yıllık ortalama yüzde 20,79 oranında arttığından haberdar değiller. Ayrıca AKP’li vekil yoksulluk yok derken gerçekten ya pembe bir gözlükle bakıyor ya da Polyannacılık oynuyor. Her gün listeye bir yenisi eklenen zamlar, vatandaşın hanesine yansıyan gerçek enflasyon ve bu rakamların çok gerisinde kalan maaş zammı nedeniyle vatandaşlar bankalara borçlanarak yaşıyor. Ekonomik kriz koşullarında vatandaşın geçimini sağlaması neredeyse imkansız hale geldi. Bu gerçeklere rağmen AKP, asgari ücretliye yüksek maaş verildiğini düşünüyor olacak ki, evli ve eşi çalışmayan çocuklu asgari ücretli çalışanın maaşından bu yıl ilk defa uygulanan vergi dilimi artışından dolayı kesinti yapılmasına onay verdi” dedi.

Artan yoksulluğun “yumurta hesabından” öte ciddi yansımaları olduğunu vurgulayan CHP’li Karabıyık, “2019'un ilk 6 ayında , aylık geliri 852 liranın altına düşen kişi sayısı 366 bin kişi artmış durumda. 8 milyon 628 bin vatandaşımız devletin sosyal güvenlik primi desteğine muhtaç halde ve bu tablo iyiye gitmiyor. Ayrıca, 16 milyon 831 bin 210 kişi, aldığı sosyal yardımlarla ayakta durabiliyor, 2 milyon 65 bin  hane ise Türkiye Kömür İşletmeleri ve Türkiye Taşkömürü Kurumu’ndan aldığı kömür yardımları ile ısınabiliyor. Kadınlar tencereyi nasıl kaynatacağını düşünüyor, işsiz olanlar iş arıyor, işi olan “acaba kaybeder miyim” korkusu yaşıyor. Vatandaştan tasarruf bekleniyor; ancak bunun en büyük sıkıntısını da ailedeki kadın çekiyor. Çünkü, tasarruf etmek şöyle dursun, kadın yoktan var etmeye, azı yetirmeye çalışıyor. Çocukları muhtaç ailelerin sayısı 185 bin 766’ya yükseldi, bu gerçekler göz ardı edilmesin. Ülkemizde ekonomik ve sosyal sorunların, işsizliğin ve yoksulluğun tetiklediği bunalım, sosyal bozulmaları da beraberinde getiriyor. Suçlanma oranlarında, boşanmalarda, şiddet ve cinayetlerde, depresyon ve hatta intihar oranlarında ciddi bir artış yaşanmaktadır. Hırsızlık ve yüz kızartıcı suçlarda artış, kayıt dışı istihdam, kredi kartı borçları nedeniyle cinnet geçirip uygulanan şiddet ve işlenen cinayetler, kadına karşı şiddet, evden kaçma ve cinsel istismar, beyin göçü gibi birçok sorunla karşı karşıyayız. Bunları unutmamak gerek” sözleriyle açıklamasını tamamladı



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Kaftancıoğlu’nun Korumaları Geri Çekildi

İBB Meclisi TBMM'yi Aratmadı

Bütçe'de 11 Milyon Fidan Tartışması
»  HDP'den Varlık Vergisi Önergesi
»  HDP'li Vekilden Kadirova Soruları
»  CHP Toplu İntiharları Meclise Taşıdı
»  Erdoğan'dan İmamoğlu'na Sert Sözler
»  "Bu Bir Ahmet Hakan Düzenlemesi"
»  Manisa'da Özgür Özel'e Liste Şoku
»  Kılıçdaroğlu'ndan Kızdıracak Sözler
»  Romanlardan Parti Kurma Kararı
»  "Sayende Daha Çok Okunacak"
»  Erdoğan'dan 11 Milyon Fidan Çağrısı
»  Bütçe Görüşmeleri Kameralara Kapandı!
»  "Meclis BültenindeNeden Atatürk Yok"
»  Gökhan Özoğuz'un 10 Kasım Gafı!
»  Çanakkale’de 10 Kasım Skandalı
»  Rabia Naz Dosyasında Flaş Gelişme
»  MHP’nin SiyanürTeklifi 4 Aydır Meclis’te
»  Yavaş'tan Duygu Dolu 10 Kasım Paylaşımı
»  İmamoğlu'na Yeni Koruma!
»  İmamoğlu'ndan '10 Kasım' Şiiri
»  Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 10Kasım Mesajı
»  Yüzde 10’luk Seçim Barajı Sıfırlanabilir
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.