Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,0895
EURO
38,1027
IMKB
9.976,000
ALTIN
2.842,390
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Özgür Özel Her Türlü Göreve Talibim
Özgür Özel Her Türlü Göreve Talibim
 
Özgür Özel: Partinin yeniden yenilgi yaşamaması için her göreve talibim; genel başkanlıksa da genel başkanlık "Adam yoksul, işsiz, perişan edilmiş bir esnaf... Ama biz onu güvenlik problemlerine sıkıştırdık"
 
4.8.2023 - 08:41

Genel başkanlık için "adaylık" açıklaması yapan CHP Grup Başkanı Özgür Özel, "Ben bu partinin yeniden yenilgi yaşamaması için her göreve talibim" dedi. "Altılı Masa" olarak seçime girmelerinin ve kontenjan ayrılmasının hata olduğunu da söyleyen Özel, "Seçime tek başımıza girseydik yüzde 25'in üstüne çıkardık. Biz oyları girmeden çaldırdık. Adam yoksul, işsiz, perişan edilmiş bir esnaf... Ama biz onu güvenlik problemlerine sıkıştırdık. Biz onun oyunu alamadık. Biz oyları sandığa girmeden çaldırdık. Bizimkisi oyları sandığa girince çaldırmak değil..." diye konuştu.

Seçim sonrası yaşanan "değişim" tartışmalarının yaşandığı Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) genel başkanlık için "adaylık'" sinyali veren Özgür Özel, "Sorumluluk almaksa sorumluluk, fedakarlık yapmaksa fedakarlık. Ben bu partinin yeniden yenilgi yaşamaması için her göreve talibim. Bu genel başkanlıksa da genel başkanlık..." dedi. Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ'ın T24 yazarı Cansu Çamlıbel’e verdiği söyleşiye de değinen Özel, "Kılıçdaroğlu Özdağ mütabakatını bilmiyorduk" cevabı verdi.

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, Halk TV ekranlarında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Özel'in açıklamalarından satır başları şöyle:

"Adam yoksul, işsiz.. Biz oyları sandığa girmeden çaldırdık"
"Türkiye'nin neresine giderse git insanlar bir şey bekliyor. Bu duygusal kopuş her yerde var. Duygusal Kopuş var. Yok demekle olmaz. Meseleyi seçmene yüklemek anlamamak doğru değil. Her seçim sonucu seçmenin size yazdığı bir mektup var. Onu açıp satır satır okuyacaksınız. Bunu yaptığınıza ikna olurlarsa kopmazlar. Sizi değiştirirler ama kopmazlar. Önemli olan ve beni iten mesele 'duygusal kopuş' meselesi.

Biz oyları girmeden çaldırdık. Adam yoksul, işsiz, perişan edilmiş bir esnaf... Ama biz onu güvenlik problemlerine sıkıştırdık. Biz onun oyunu alamadık. Biz oyları sandığa girmeden çaldırdık. Bizimkisi oyları sandığa girince çaldırmak değil..."

Özdağ-Kılıçdaroğlu protokolü: Bilmiyorduk
Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ'ın T24 yazarı Cansu Çamlıbel’e verdiği söyleşiye de değinen Özel, şöyle konuştu:

"Biz çok ciddi bir kayba uğradık, getirinin üzerinde götürü oldu. Normalde bu milletvekili seçiminde bir iç hukuk belgesine ihtiyaç vardı. Kılıçdaroğlu Özdağ mütabakatını bilmiyorduk. Bu anlaşmanın yapılmış olmasını hiç beklemezdim. Ben CHP'nin kendi kimliğiyle kendine yakışan bir çizgi sürdürmesini düşünürüm. Meral hanımın 'biz her yetkiyi vermiştik' açıklamasını da hatırlatmak lazım."

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile 28 Mayıs’ta gerçekleştirilen ikinci tur cumhurbaşkanlığı seçimleri için yaptıkları görüşmede “Üç bakanlık için yazılı mutabakat imzaladıklarını” açıklayan Özdağ, Milli İstihbarat Teşkilatı için de sözlü anlaşmaya vardıklarını söylemişti.

"Erdoğan-Gül formülü" yanıtı: Tövbe estağfurullah, bula bula formüle bak
Özel, Bengü Şap Babaeker'in, "Bu değişimde bir Erdoğan-Gül formülü mü gündemde? Çünkü şu konuşuluyor Ekrem İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığın aday olacak, kazanacak ve belediye meclisini de CHP alacak. Ama o döneme kadar seçimden önce yapılmış bir kurultayda Özgür Özel Genel Başkan olacak, yerel seçimden sonra Ekrem İmamoğlu partinin başına geçecek ya da Cumhurbaşkanı olacak. Böyle bir şey var mı?" sorusuna ise şöyle yanıt verdi:

"Tövbe estağfurullah, bula bula formüle bak. Kesin bir dille reddediyorum. Böyle bir şey yok. Bir kere hadi Özgür Özel kafayı yemiş, Ekrem İmamoğlu kafayı yemiş... Şöyle bir şey olabilir mi, biz yerel seçimde, seçmene diyeceğiz ki, Tayyip Erdoğan'a yaptıkları gibi, sen oyu birine vereceksin, kimin yöneteceğine o birisi karar verecek, öyle bir şey yok. Demokrasi böyle bir değil. Sürecin bir yerinde cumhurbaşkanlığı adayı olur, bilmem ne o başka bir şey. Seçmen oyunu ne diye veriyor, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı için. O seçilecek, seçildikten sonra bu görevi birine bırakacak, o başkanı bir maceraya yelken açacak, böyle bir şey yok!

İmamoğlu'nun adaylığı: Seçmenden oyu başka bir şey için alıp başka birine yönettirmeye karşı çıkarım
Ekrem Bey, genel başkan adayı olmayı düşünüyorsa açıkça adayım der, üyeyle, delegeyle paylaşır, ikna ederse genel başkan olur ve orada devam eder. Kararı belediye başkanlığı ise oraya talebini açar, o seçimi kazanır, belediye meclisinde çoğunluğu olsun ya da olmasın İstanbul'a verdiği sözü tutar, o şehri yönetir. Sonra günü geldiğinde bir başka seçim geldiğinde cumhurbaşkanlığı adaylığı olursa orada yine seçmenin önüne çıkıyorsun, uygun görürse o göreve geçiyorsun. Ama seçmenden oyu başka bir şey için alıp, şehri kendi seçeceği başka birine yönettirmek bunu kesin bir dille reddediyorum.

"Binali Yıldırım denemişti; o günde karşı çıktım"
Bu formül bir kere demokratik açıdan seçmene karşı muvazzadır. Bu suçun ne Ekrem Bey ne Özgür Özel ne de herhangi bir CHP'li tarafı olamaz. Bunu Binali Yıldırım denemişti. Meclis Başkanlığını bırakmadan İstanbul adaylığında. O gün ona nasıl karşı çıktıysam, bugün de buna karşı çıkarım."



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Türk Tarih Kurumu'na Yeni Başkan

39 Fakülte ve Yüksekokul Hapatıldı

Mansur Yavaş Hakkında Suç Duyurusu
»  CHP’den Disney Plus İçin Boykot Çağrısı
»  Enflasyon Seneye Düşecek İnşallah!
»  Karayalçın:Geçici,Genel Başkan Olurum
»  HDP’nin Yerel Seçim Tutumu Belli Oldu
»  AKP'nin 3 Büyükşehir Planı Ortaya Çıktı!
»  AK Parti'de İl Başkanlıklarına Atama
»  Kulis: AKP "yüzde 50+1"i Tartışıyor
»  'İmamoğlu'na İstanbul'u Kazan'Dedik
»  Genelkurmay Başkanı Kim Olacak?
»  Merkez’de İkinci Hafiza Gaye Operasyonu
»  BBN Türk TV Yayın Hayatına Son Verdi.
»  52 İl'in Emniyet Müdürü Değişti
»  Otogaz'a Büyük Zam
»  20 Yen Rektör Atandı
»  Demirören Grubunda Zam Şoku
»  Eski Tüfeklerden İmamoğlu'na Ziyaret
»  Özgür Özel: Öfke Büyük, Devrim Şart
»  Motorine Bu Gece Yine Zam Geliyor
»  Yerel Seçim İçin Altı Senaryo
»  "Şimşek 128 Milyar Doları Açıklamalı"
»  Guterres: Küresel Kaynama Çağına Girdik
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.