Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,0803
EURO
38,0645
IMKB
9.976,000
ALTIN
2.837,010
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ÜZMEZ'İN TAHLİYESİNE KARŞI ÇıKAN ÜÇ DOKTORA GİZLİ BASKI
ÜZMEZ İN TAHLİYESİNE KARŞI ÇıKAN ÜÇ DOKTORA GİZLİ BASKI
 
Sübyancı Hüseyin Üzmez'i yaptığı tüm pisliklere rağmen kurtarmak için çalışan karanlık kafalar yine devreye girdi.Türk Tabipler Birliği'nin (TBB), "14 yaşındaki kıza tacizle suçlanan Hüseyin Üzmez'in tahliyesine neden olan raporun bilimsel olarak geçersiz olduğu" iddiasını açıkladığı basın toplantısına katılan 3 doktor hakkında "mesai saatinde görev yerini izinsiz terketmek"ten soruşturma açıldı.
 
15.11.2008 - 01:05
TBB bünyesinde oluşturulan İnceleme Kurulu, 10 Kasım günü Hüseyin Üzmez'in cinsel istismarda bulunduğu 14 yaşındaki B.Ç.'nin "bedensel ve ruhsal sağlığının bozulmadığı" yönündeki Adli Tıp Kurumu raporuyla ilgili tespitlerini bir basın toplantısıyla açıklamıştı.

Raporda, "Adli Tıp Kurumu'nun raporu bilimsel olarak geçersiz ve hukuki olarak yok hükmündedir. Bu şekilde hazırlanmış bir rapor hem tıbbi hem de hukuki açıdan bilirkişi raporu olarak kabul edilemez" denilmişti.

Ancak ertesi gün bu toplantıya katılan TBB Merkez Konseyi Üyesi Uzman Dr. Elif Kırteke, Adli Tıp Uzmanları Derneği Başkanı Doç. Dr. Serhat Gürpınar ve TBB Büyük Kongre Delegesi ve İstanbul Tabip Odası Çocuk Komisyonu Üyesi Dr. Lale Tırtıl hakkında soruşturma açıldı.

Buna gerekçe olarak, "Mesai saatinde izinsiz olarak görev yerini terketmek" gösterildi. TBB üyeleri, uygulamayı kınamak için toplandı.

"Öğle iznine denk geliyor"

TTB Başkanı Prof. Dr. Gençay Gürsoy, "Arkadaşlarımız görevlerini yerine getirdikleri için cezalandırılmaya kalkışılıyor. Gerekçe olarak da mesai saatinde görev yerlerinde bulunmamaları ve izinsiz ayrılmaları gösteriliyor. Biz toplantıyı 12.00-12.30 arası yaptık. Bu öğlen iznine denk geliyor. Meslektaşlarımıza yapılan keyfi bir uygulamadır. Tabipler Odası'na karşı bir tavırdır. Sesimizi kısmaya yönelik bir davranıştır. Sorumlular ise siyasi iktidar olan AKP, Adalet Bakanlığı ve Adli Tıp Kurum Başkanlığı'dır. Bu kurum güvenini tamamen kaybetmiştir. Yapılacak tek şey var: Kurum tepeden tırnağa yeniden yapılanmalıdır. Adalet Bakanlığı'na bağlı olmaktan çıkarılarak özerk bir hale getirilmeli. Bilimsel, objektif ve güvenilir bir yapıya kavuşturulması için gerekli düzenlemeler yapılmalıdır" dedi.

İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Hüseyin Demirdizen de, "Adli Tıp Kurumu yönetiminden beklentimiz ya verdikleri raporun bilimsel olarak doğruluğunu savunmaları yada hatalarını kabul edip gereğini yerine getirmeleriydi. Ancak yönetim ise gerçeklerin ortaya çıkmasından duyduğu rahatsızlığı hemen ertesi gün ortaya koydu. Öncelikle meslek örgütümüzün faaliyetlerini engellemeye yönelik bu soruşturmayı şiddetle kınıyor ve derhal geri alınmasını talep ediyoruz. Bu soruşturma, TBB ve ilgili meslek örgütlerinin adli tıpla ilgili hazırladıkları bilimsel bir rapora bile tahammül edilemediğini göstermektedir. Bu tür baskılarla ne örgütümüzün sesini kısmak ne de gerçekleri örtbas etmek mümkündür" dedi.


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ERGENEKON DURUŞMA SALONUNDA TARTIŞMA

KOMEDİ FİLMİ GİBİ ERGENEKON BASKINI

ERDOĞAN'DAN AB RESTİ
»  CHP'Lİ OKAY'A VATANDAŞ TEPKİSİ
»  ÜNİVERSİTELİ POLİS ORDUSU GELİYOR
»  ÜZMEZCİ YOBAZLAR, KIZ ÖĞRENCİLERE ÇİVİLİ SOPAYLA SALDIRDI
»  ARAŞTIRMADAN ÇIKAN SONUÇ:AKP'YE GÜVEN YOK
»  41 BİN ŞİRKET KAPIYA KİLİT VURDU
»  BAŞBAKAN, AMERİKA'DA KRİZ İÇİN TEDBİR İSTEDİ
»  MECLİS ÇALIŞANLARINA ZAM
»  LOZAN MASASI ÇANKAYA'YA ÇOK BÜYÜK GELDİ İSTENMEDİ
»  AHMET TÜRK, HÜLYA AVŞAR'A KONUK OLUYOR
»  TUNCELİ BELEDİYE BAŞKANI'NDAN SKANDAL SÖZLER
»  BAKAN AKDAĞ'DAN ANKARA SUYU AÇIKLAMASI
»  KASK'LI SAPIK MASON ÇIKTI
»  BAŞBAKANLIK'TAN SKANDAL KARAR
»  KABİNE REVİZYONUNDA KİMLER GİDECEK?
»  TOPTAN'DAN HAŞİM KILIÇ'A SERT MESAJ
»  YUNANİSTAN BİR TÜRK DEVLETİNE DÖNÜŞE BİLİR!
»  İLK"DOĞUM YAPAN ERKEK" 2'NCİ BEBEĞİNE HAMİLE
»  TÜFEĞİ ÇENESİNE DAYAYIP 5 SAAT POLİSLERLE DOLAŞTI
»  KÖŞK'TEN'ZIRH'YALANLAMASI
»  PAMUKOĞLU,PKK'YI NASIL BİTİRECEĞİNİ AÇIKLADI
»  GECİKMEDİ İKİNCİ SANSÜRDE TBMM'DEN GELDİ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.