Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
36,2990
EURO
37,9658
IMKB
9.917,000
ALTIN
3.423,580
 
Hava Durumu ANKARA
-1 / 4 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
İŞSİZLİKTEN HABERİNİZ VAR MI?
İŞSİZLİKTEN HABERİNİZ VAR MI?
 
Türk, Kürt, Alevi, Sünni derken, hepsinin ortak paydasını gösteren Rakamlar açıklandı. İşsizlik rakamları ... İşsizlik şubatta yüzde 16'yı geçmişti
 
1.12.2009 - 06:32
Yaz aylarındaki mevsimlik istihdamla biraz gerileyen oran ağustosta yine tırmanışa geçti. Temmuz-ağustos-eylül döneminde İşsizlik oranı yüzde 13,4. Tarım Dışı İşsizlik oranı yüzde 4 arttı, yüzde 17'ye ulaştı. Genç nüfustaki İşsizlik oranı yüzde 23,5. Işsizler ordusundaki erkeklerin oranı yüzde 70. Yüzde 30'dan fazlası esi, dostu araciligiyla iş arıyor. Bir yıl ve daha uzun süreden beri iş arayanların oranı yüzde 27'den fazla. İşsizlerin yüzde 24'ü zaten geçici olan İşini kaybedenler, yüzde 25'i işten atılanlar, yüzde 9'u iflas sonucu issiz kalanlar. Rakamlar, her gün 2 bin 500 kişinin issiz kaldığını gösteriyor.

Dile kolay ... Üstelik bunlar resmi Rakamlar. Gerçek rakamların daha yüksek olduğunu yaşayan biliyor. Önümüzdeki kış aylarında Issızlığın daha fazla artacağını da herkes biliyor. Bu ne demek? Bugün işi olsa da birçok kişinin, ücret artışından vazgeçtik, İşini kaybetme korkusuyla yaşaması demek. Gün gün, saat saat bu korkuyla yatıp, bu korkuyla kalkması demek. Bugün bile ödeyemediği borçlarının, kredi kartı faizlerinin issiz kaldığı zaman nasıl bir kâbusa dönüşeceğini bilmenin travmasına tutulması demek.

Milyonlarca kişinin issiz kaldığı, milyonlarca anne-Babanin evine yiyecek götüremediği, Babalarin bütün çabalarına, çırpınmalarına rağmen iş bulamayıp, kirasını bile ödeyemedikleri evlerine Kahır içinde hapsolduğu bir ülkede açılımı ne yaparsan yap, işe yaramaz. Milyonlarca aç insanı etnik, dini, mezhepsel kimlikleri öne çıkararak Oyalama politikası da gün gelir, ters tepër.

"İş açılımı yapıyor musun, iş açılımı?" Asıl olay bu ...

(HİKMET Bila / VATAN)



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


DOLANDIRICILIKTA SON NOKTA!

ARAÇTA SİGARA İÇEN SÜRÜCÜYE CEZA GELİYOR

"FAST FOOD SOSYAL BİR HASTALIK"
»  TEHDİT ABD'YE KADAR UZANIYOR
»  CANİ KASAP SERBEST BIRAKILDI
»  MEZARLIKTA TACEVÜZ
»  KÜFÜR POLEMİĞİ BÜYÜYOR
»  DOMUZ GRİBİ MUTASYON GEÇİRİRSE PARA BASACAKLAR
»  HAYRA ALAMET OLMAYAN GÖRÜNTÜLER
»  O VAHŞİ CANİ GÖZALTINA ALINDI AMA..!
»  TÜKETİCİ ŞİKAYETLERİ SANAL ORTAMDA
»  TECAVÜZ'CÜYE KİMYASAL HADIM!
»  BEYNİNİZDEN KORKUN!
»  GÖKÇEK VE ALTINOK'UN BENZİNLİK KAVGASI
»  KIZLARA EL SALLADILAR ÖLÜME GİTTİLER
»  YENİ GELİN IŞIĞI YAKTI, ORTALIK MAHŞERE DÖNDÜ
»  ZATÜRRE OLAN BEBEĞE KABIZ TEŞHİSİ KOYDULAR ÖLDÜ
»  DALGINLIK VEKİLE PAHALIYA PATLADI
»  70 YAŞINDAKİ ER TEZKEREYİ GÖREMEDİ
»  BU VAHŞET'İN CEZASI 969 TL!
»  TARİHİ SÜMELA'YA KAÇAK KAT ÇIKMIŞLAR!
»  "UMARIM AHİRETTE KRİTER FARKLIDIR"
»  ESKİŞEHİR AKP'YE GİTMESİN DİYE LİDERLİĞİ REDDETTİ
»  KURBANA VE ÇEVRELERİNE VAHŞETİ YAŞATTILAR
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.