Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2352
EURO
37,5417
IMKB
8.975,000
ALTIN
2.873,010
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
İDAMININ YILDÖNÜMÜNDE KORKUNÇ PLAN
İDAMININ YILDÖNÜMÜNDE KORKUNÇ PLAN
 
Hatırla Sevgili adlı dizinin yayınlanmasıyla yeniden Türkiye'nin gündemine oturan Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının idamlarının 37 yıldönümü DHKP-C adlı örgütün kanlı bir eylemine sahne olacaktı.
 
29.5.2008 - 15:05
Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının yargılandığı ve idam kararının çıktığı davada Askeri Savcı olarak görev yapan Baki Tuğ’a 6 Mayıs’ta ya da hemen öncesinde yasadışı örgüt DHKP-C tarafından yapılması plananan bir suikast son anda önlendi.

ANKA’nın edindiği bilgiye göre, emniyet birimlerinin müthiş operasyonu şöyle gelişti:

DHKP-C’nin 6 Mayıs veya öncesinde kamuoyunda büyük ses getirecek bir eylem hazırlığı içinde olduğu istihbaratı edinildi. Bu eylem Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın idam edildiği 6 Mayıs günü veya hemen öncesi, Denizlerin idamını isteyen ve idam kararında imzası olan eski Askeri Savcı Baki Tuğ’a suikast girişimi idi. DHKP-C suikastı silahlı saldırı olarak planladı. Baki Tuğ’un ofisi, geliş gidiş yolları ve saatleri tespit edildi. Baki Tuğ’un ofisinde veya gidiş gelişinde, yüzüne DHKP-C’nin aldığı karar okunduktan sonra silahla vurularak öldürülmesi planlandı. Ancak DHKP-C’nin planladığı bu suikast girişimi MİT tarafından istihbar edildi. Ankara ile Türkiye’nin çeşitli illerinde, MİT suikastın yapılacağı 6 Mayıs öncesi bir dizi başarılı operasyon gerçekleştirdi. Bu operasyonlarda 18 DHKP-C üyesi teknik ve yakın takibe alındı. Örgütün suikast timinin tamamı takip sonucu yakalandı, ancak iki üye uygulanan yoğun prese rağmen kaçarak izini kaybettirdi. Bu iki DHKP-C üyesinin sonradan yakalanıp yakalanmadığı öğrenilemedi. Yapılan sorgulamaların ardından MİT'in Ankara’da gerçekleştirdiği başarılı bir operasyon sonucu Baki Tuğ, mutlak bir suikasttan kıl payı kurtarıldı. Suikast planı son aşamada Baki Tuğ’a da haber verildi ve Tuğ sıkı korumaya alındı. Tuğ'un kullandığı güzergahlarda da güvenlik önlemleri de yeniden gözden geçirilerek sıkı önlemler uygulandı.

-TUĞ OLAYI DOĞRULADI-

Bu arada, Baki Tuğ, ANKA’ya olayı doğruladı. Baki Tuğ, “Siz ne kadar biliyorsanız ben de o kadar biliyorum. Böyle bir olayı değerlendirmek istemiyorum. Ancak ben inançlı bir insanım. Her şeye hazırım. Ölmek de var öldürmek de var bu yaşamda. Sözkonusu olayla ilgilenmedim, ilgilenmiyorum” dedi.

“Koruma istemeyi düşünüyor musunuz?” sorusuna Tuğ, “Hayır, böyle bir şeyi düşünmüyorum. Kendisini koruyamayan insanın yaşamaya hakkı da yok diye düşünüyorum. Yaşamımı bugüne kadar nasıl sürdürdüysem bundan sonra da aynen sürdüreceğim” karşılığını verdi.

-BAKİ TUĞ KİMDİR?-

Baki Tuğ adı kamuoyunda ilk kez Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın Ankara 1 Nolu Sıkıyönetim Mahkemesi’nde, yargılanması sırasında duyuldu. Bu mahkemede askeri savcı olarak görev yapan Baki Tuğ, 1937 yılında Şiran'da doğdu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi, aynı fakültede master yaptı. Kıbrıs Barış Kuvvetleri Askeri Mahkemesi Baş Hakimliği görevinde bulundu. TSK'dan Hakim Albay rütbesi ile emekli oldu.

İdam edilen Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ın yargılandıkları Ankara 1 Nolu Sıkıyönetim Mahkemesi’nde askeri savcı olarak görev alan, Deniz Gezmiş ve arkadaşları hakkında idam talebinde bulunan Tuğ, Abdullah Öcalan'ı SBF öğrencisi iken gözaltına aldıktan sonra soruşturmasını yürüten ve mahkum ettiren savcı olarak da biliniyor.

Baki Tuğ 1991 seçimlerinde Ankara Keçiören bölgesinden DYP milletvekili seçildi, zaman zaman grupta dönemin DYP Genel Başkanı Süleyman Demirel'e karşı yumuşak çıkışlarıyla tanındı. Tuğ, bir ara Cindoruk'u genel başkan seçtirmek için uğraşan milletvekilleri arasında yer aldı, Cindoruk'un genel başkanlık yarışından çekilmesi üzerine Çiller'i destekledi, Kongrede de Çiller'in kazanması için en büyük mücadeleyi verenlerden biri oldu. Ancak Baki Tuğ, kabineye giremeyince Çiller'e başkaldıran ilk milletvekilleri arasında yer aldı.


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


GURBETÇİ ŞOKTA, MEKTUPLA OY İPTAL

"BENİ CHP BAKAN YAPMADI Kİ,İSTİFA EDEYİM"

BAKAN, HÜKÜMETİN CHP'Yİ DİNLEMESİNE 'İFTİRA'DEDİ
»  HÜKÜMETTEN, CHP'YE HODRİ MEYDAN
»  HAYRUNİSA İCADI TÜRBANLI KİMONO
»  EYMÜR'DEN ERGENEKON DAVASI
»  DEMİREL'E POSTALLI PROTESTO
»  İŞTE DİNLEME CİHAZLARI
»  BAŞBAKAN DA DİNLENİYORUM KUŞKUSUNDA
»  CHP'DE DİNLEMEYE KARŞI ANTİ CASUS ROZETİ
»  DİKKAT! BU BİR GÖKÇEK VURGUNUDUR
»  DENKTAŞ: "BÖYLE GİDERSE KKTC ORTADAN KALKACAK"
»  ÇÜRÜKÇÜ ÇETENİN DAVASINA BAŞLANDI
»  ERDOĞAN,ERHAN GÖKSEL'E 50 BİN YTL'LİK DAVA AÇTI
»  EMİNE ERDOĞAN,TEMPO VE POSTA'YI MAHKEMEYE VERDİ
»  TELE-KULAĞA TAKILMAKTAN KİMLER GELDİ KİMLER GEÇTİ
»  "FIRAT, TÜRKİYE CUMHURİYETİNE KARŞI BÜYÜK SUÇ İŞLEDİ"
»  DEMİREL'E "SANA POSTAL YAKIŞIR" PROTESTOSU
»  ÜNİVERSİTE'DE "ADNAN HOCA SERGİSİ"
»  MARS'A GİDEN ANKA KUŞUNUN YAKITI TÜRKİYE'DEN
»  HAREMLİK-SELAMLIK OLAN LÜKS SİTELER
»  AF ÖRGÜTÜ'NDEN TÜRKİYE İÇİN KÖTÜ RAPOR
»  CHP'DEN AKP'YE YARGI RESTİ
»  ERDOĞAN, BAHÇELİ'Yİ KALESİNDE VURDU
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.