Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1623
EURO
38,1653
IMKB
9.777,000
ALTIN
2.918,510
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
"YÜREKLİ BİR CUMHURİYET SAVCISI BEKLİYORUZ"
 YÜREKLİ BİR CUMHURİYET SAVCISI BEKLİYORUZ
 
CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Almanya’daki Deniz Feneri e.V Davası ile ilgili devletin ilgili kurumlarına çağrıda bulunarak, “MASAK’ın elini kolunu bağlayan kim? Bu davaya el koyacak yürekli bir Cumhuriyet Savcısı bekliyoruz” ded
 
11.9.2008 - 14:45
 CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Almanya’daki Deniz Feneri Davası ile ilgili AKP’ye, Hükümete, Adalet Bakanlığı’na, devletin ilgili kurumlarına çağrıda bulundu ve “Devlet kurumları niçin hâlâ harekete geçmiyor, MASAK’ın elini kolunu bağlayan kim? Bu davaya el koyacak yürekli bir Cumhuriyet Savcısı bekliyoruz” dedi. CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Almanya’daki davayı birlikte izlemeye gittiği CHP MYK üyesi Ali Kılıç ile TBMM’de düzenlediği basın toplantısında AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat’ın, dün yaptığı açıklamalara yanıt verirken Deniz Feneri davası ile ilgili yeni açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, AKP Genel Başkan Yardımcısı Fırat’ın, “Merkezi Almanya’da bulunan bir yardımlaşma derneğiyle ilgili yargılama sürecinin Ak Parti ile ilişkilendirilmesine yönelik yayınların, hukuk tanımaz boyutlara ulaştığına” ilişkin sözlerini hatırlattı ve “Sayın Fırat’a açıklamak isteriz; Deniz Feneri ile ilgili iddiaları AKP ile ilişkilendiren Türk medyası değildir. Alman savcılığıdır. Ve onun hazırladığı iddianamedir. Mahkemede bilirkişilik yapan Alman polis müdürü defalarca ‘Ak Parti’ deyimini kullandı” dedi.

MİLLİ GÖRÜŞ, AKP BİLGİLERİNİ İDDİANAMEYE KOYAN TÜRK MEDYASI DEĞİL
Kılıçdaroğlu, Almanya Savcılığı’nın, Deniz Feneri ile ilgili hazırladığı iddianameden bazı başlıkları okudu ve şunları söyledi: “Deniz Fenerinden hortumlanan paralarla kurulan şirketlerle ilgili olarak, ‘Şirket sahipleri, Türkiye’deki iktidarla içiçedirler, Milli Görüş ve AKP’ye sıkı sıkıya bağlılar' anlatımı var. Bu bilgileri iddianameye koyan Türk medyası değil. Bilgiler, belgelere dayanılarak iddianameye Alman savcılarınca konulmuş. Acaba Sayın Fırat, Türkleri suçlayacağına niçin Alman savcıları suçlamıyor? Suçlarsa alacağı yanıtı çok iyi biliyor. Alman savcılarca belgeler tokat gibi ortaya konacak da ondan. Bu arada Sayın Fırat’a sormak isterim. Niçin Almanya’daki duruşmayı parti olarak izlemediniz?”

'TÜRKİYE HUKUK DEVLETİ İSE RTÜK BAŞKANI İSTİFA ETMELİ'
Kılıçdaroğlu, “Yargılananlar Türk, dini duyguları sömürülen mütedeyyin insanlar Türk, Deniz Feneri Derneği adı altında yardım paraları toplayıp hortumlayanlar Türk, Toplanan paraları yasadışı yollardan Türkiye’ye getirenler Türk” diyerek şunları söyledi:

“AKP Türkiye’nin bir hukuk devleti olduğunu Dünya’ya göstermek istiyorsa, tüm yolsuzlukların üstüne gitmek istiyorsa ‘Türkiye kara para aklayan ülke değil’ diyorsa; Adalet Bakanlığı, Maliye Bakanlığı derhal harekete geçmelidir. Zahit Akman derhal RTÜK Başkanlığından istifa etmelidir”.

ÖNERGE YERİNE BİLGİ EDİNME BAŞVURUSU
Kılıçdaroğlu, Deniz Feneri ile ilgili olarak Başbakan'a soru önergesi yerine, bilgi edinme başvurusunda bulunduğunu bunun nedenini de, “Bu yasa çerçevesinde bürokratlar çok daha hızlı ve doğru bilgi veriyor” diye açıkladı. Kılıçdaroğlu, bilgi edinme başvurusunda, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, Doğu Asya’daki tsunamiden zarar görenlere yardım amacıyla İstanbul’da iş dünyası ile yediği yemekle ilgili bilgileri istedi.

'BU HESAP YÜCE DİVANDA BİTER'
Bir soru üzerine Kılıçdaroğlu, Türkiye’deki yetkili organların harekete geçmesi gerektiğini savunarak, “Devlet kurumlarının bir an önce harekete geçmesini bekliyoruz. Niçin hala harekete geçmiyor, MASAK’ın elini kolunu bağlayan kim? Bu davaya el koyacak yürekli bir Cumhuriyet Savcısı bekliyoruz. Bu kadar rezaletin yaşandığı bir konuda niçin harekete geçilmiyor, anlamıyoruz. Türkiye kara para aklayan bir ülke mi? Bu hesap Yüce Divan’da biter” diye konuştu. Kılıçdaoğlu, Almanya’da, dönemin Başbakanı Tansu Çiller hakkında da “uyuşturucu kaçakçılığı” suçlamalarında bulunulduğunun hatırlatılması üzerine Kılıçdaroğlu, “Bunu Sayın Fırat’a sorun, o size gerekli yanıtı verir. Başka birşey söylemem. Siz benim söylediğimi söyleyin Sayın Fırat’a“ dedi. (ANKA)




Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


TKP'YE TRİLYONLUK SERVET!

SARIGÜL, DSP'YE Mİ KATILIYOR?

CHP LİDERİ BAYKAL, GENELKURMAY'DA
»  ERTUĞRUL ÖZKÖK'TEN BAŞBAKAN'A CEVAP
»  EMRE BELÖZOĞLU'NDAN KAVGA AÇIKLAMASI
»  ERDOĞAN'IN GÖZÜ 4 BÜYÜK İL'DE
»  UZAN'A SULTAN AHMET'TEN ÇAĞRI
»  "BAZILARI TÜRKİYE'Yİ MUZ CUMHURİYETİ SANIYOR"
»  RTÜK BAŞKANI AKMAN, HAKKINDAKİ İDDİALARI DOĞRULADI
»  ERGENEKON'UN ASTROLOJİK ŞİFRELERİ
»  MAKBUZDA BAŞBAKANLIK YAZIYORSA MAKBUZU NEREDE?
»  TÜRK TELEKOM'A 122 TRİLYON İÇİN SUÇ DUYURUSU
»  ERDOĞAN: AMA ONLARA HADDLERİNİ BİLDİRECEĞİZ
»  "TÜRK TELEVİZYONLARINI SEYRETMEYİN, GAZETE OKUMAYIN"
»  AKP'Lİ FIRAT'A CEVAP DAMAT'TAN GELDİ
»  AYDIN AYAYDIN,HAKKINDA SORUŞTURMA AÇILMASINI İSTEDİ
»  BBP: DEVLET RACON KESİLEREK YÖNETİLMEZ
»  HINCAL ULUÇ KONUŞTU: TERİM KENDİNE BAKSIN
»  TÜRKİYE'YE ERMENİSTAN ELEKTRİĞİ
»  1,5 MİLYAR EURO'LUK AR-GE FIRSATI
»  O TARAF'IN AHMET'İ İÇİN SUÇ DUYURUSU
»  ŞEMPANZELERDE BİRBİRLERİNİ TESELLİ EDİYORMUŞ
»  POLİS BAĞIŞLARIDA DENİZ FENERİ'NE
»  BABACAN: NEWYORK'TA ÜÇLÜ ZİRVE OLACAK
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.