Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1509
EURO
37,9029
IMKB
9.915,000
ALTIN
2.874,860
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
AKP'Lİ BAŞKANDAN TUHAF SAVUNMA
AKP Lİ BAŞKANDAN TUHAF SAVUNMA
 
SİVAS'ın en büyük ilçelerinden Şarkışla'nın AKP'li Belediye Başkanı Hacı Ömer Coşar hakkında, `zimmete sebebiyet' suçlaması ile İçişleri Bakanlığı tarafından soruşturma izni verildi. Belediye Başkanı Coşar, iznin iptali için Danıştay'a itiraz başvurusu yaptı.
 
18.10.2008 - 07:04
Danıştay'ın izni iptal etmemesi halinde, Başkan Coşar hakkında, bilerek denetim görevini yapmamış olması nedeni ile 3 yıla kadar hapis cezası istemi ile dava açılması gündeme geldi.

Şarkışla Belediyesi'nde işçi kadrosunda çalışan Hakan Çimen'in, 2002 yılında kömür alımı ile ilgili olarak başkanlığın yazılı talimatı ile görevlendirildiği ve bu çerçevede bankadan tahsil ettiği 62 bin 532 YTL'nin mahsup belgelerini ibraz etmeyerek zimetine geçirdiği anlaşıldı. AKP'li Belediye Başkanı Hacı Ömer Coşar'ın, tanzim satış yönetmeliği hükümleri uyarınca kömür alımı yapmak için örgüt yapısı oluşturmaması, Belediye Hesap İşleri Müdürü'nü kömür hesapları ile ilişkilendirmeyerek, işçinin parayı zimmetine geçirmesine ve kömür hesabının Sayıştay denetiminin dışında tutulmasına neden olduğu ileri sürüldü. Olay Ağustos 2008'de BBP İlçe Başkanı Halil Kavlak ve SP İlçe Başkanı Fatih Çakır'ın savcılığa suç duyurusunda bulunması ile ortaya çıktı. Savcılığın yaptığı ön incelemede suç unsuruna rastlanması üzerine, İçişleri Bakanlığı'ndan Belediye Başkanı hakkında soruşturma izni talep edildi.

BAKAN İMZALI SORUŞTURMA İZNİ

Başvuruyu inceleyen İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü, 10 Eylül 2008 tarihli Bakan Beşir Atalay imzalı kararında, başkan hakkında soruşturma izni verdi. Bu karar üzerine Belediye Başkanı Hacı Ömer Coşar, 14 Ekim 2008 tarihinde Danıştay'a itiraz başvurusu yaptı.

`ACEMİLİK DÖNEMİME DENK GELDİ'

Konuyla ilgili olarak DHA'nın görüştüğü Şarkışla Belediye Başkanı Hacı Ömer Coşar, böyle bir zimmet suçunun varlığını kabul etti. 1999 yılında Belediye Başkanı seçilmesine rağmen, 2002 yılında gerçekleşen olayı `Acemilik dönemime denk geldi' diye değerlendiren Başkan Coşar, bu olayın siyasi rakipleri tarafından gündeme getirildiğini iddia etti. Coşar, daha önce aynı suçlama ile ilgili olarak kendisi hakkında soruşturma izni verilmediğini, itiraz üzerine bu iznin verildiğini belirterek, "Belediye başkanı olduğum ilk dönemlerde bu kömür alımı işini Hakan Çimen yapıyordu. Biz de değişiklik yapmadan aynen devam ettirdik. Böyle bir durum benim yeni başkan olduğum döneme denk geldi. Bu olaydan sonra uygulamayı değiştirdik" dedi.

İŞÇİ EMEKLİ OLDU, TAZMİNATINA EL KONULDU

Başkan Coşar, belediye işçisi Hakan Çimen'in 3 ay önce emekli edildiğini belirterek, "Emeklilik tazminatı olarak kendisine 52 bin YTL verilmişti. Zimmetine geçirdiği paraya istinaden bu parayı geri aldık. Ayrıca hakkında 10 bin YTL'lik de icra takibi başlattık. Bu olay benim uygulamayı bilmemem ve acemelik döneminde olmam nedeni ile gerçekleşti. Gerekli açıklamayı Danıştay kararından sonra yapacağım" diye konuştu.

Belediye Başkanı Coşar'ın Danıştay'a yaptığı itirazın reddedilmesi durumunda hakkında `bilerek zimmete sesebiyet vermek' suçundan işlem yapılacağı ve 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılacağı belirtildi. BBP'den 1999 yılında Belediye Başkanı Seçilen Hacı Ömer Coşar, daha sonra AKP'ye geçiş yapmış ve ilçede seçmenlerin tepkisiyle karşılaşmıştı.


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ERGENEKON SAVCILARINA TAZMİNAT DAVASI

BABA'DAN ÖĞRETMENE AHLAKSIZ TEKLİF

AKP VATANA İHANET İÇİNDE!
»  "AKP'YE DUR DE" MİTİNGİ
»  ULAŞTIRMA BAKANI TARAFA DESTEK ÇIKTI
»  BÖLÜCÜ BAŞI PROVAKASYON PEŞİNDE
»  CEMİL ÇİÇEK'TEN, 'KULLANILDIK' İTİRAFI
»  ADALET BAKANLIĞI: "EVLİLİK YAŞI İNDİRİLMEYECEK"
»  FORTİS KUPASINDA GRUPLAR BELLİ OLDU
»  GENELKURMAY'DA KÖSTEBEK AVI
»  "ESKİ PAŞAM'I İSTİYORUM"
»  "GENELKURMAY'IN DEĞİL, MİLLETİN BAŞBAKANIYIM"
»  CHP, ERGENEKON DAVASINI 4 VEKİLLE İZLEYECEK
»  TERÖRİSTLERİN DEHŞET TELSİZ DİYALOGLARI
»  AK PARTİ'DE KADIN HATİP YARIŞMASI
»  GENELKURMAY: "35 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ"
»  "AKP'YE DÜNYAYI DAR EDERİM"
»  ERDOĞAN'IN DEMOKRATLIĞI "EMEKLİ ASKERLER, TV'DEN AHKAM KESMESİN"
»  ERDOĞAN'DAN ' TEPKİ'YE TEPKİ
»  GENEL KURMAY: O YAYINLANANLAR AKTÜTÜN DEĞİL
»  TÜSİAD:"BELİRSİZLİK GÜVEN BUNALIMINA DÖNÜŞTÜ"
»  GÖKÇEK'E PARTİ İÇİNDEN RAKİP
»  ARKADAŞI, İLKER BAŞBUĞ'U ANLATTI
»  KANSER VE KALP HASTALARINA MÜJDE
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.