Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1224
EURO
38,2301
IMKB
10.025,000
ALTIN
2.913,030
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Bankaların ATM Cinliği!
Bankaların ATM Cinliği!
 
81 ildeki ATM'ler hakkında yeni iddia: Bankalar para çekmeye izin vermiyor . Uzmanlar yaşanan sürecin bilinçli olduğunu iddia ederek, bankaların bu durumu lehine çevirdiklerini söylüyor.
 
25.9.2024 - 07:07

ATM şikayetleri her geçen gün artıyor. Uzmanlar yaşanan sürecin bilinçli olduğunu iddia ederek, bankaların bu durumu lehine çevirdiklerini söylüyor.

 Banka ATM'lerinin "Şu anda hizmet veremiyoruz", "Bu ATM'den para çekme işlemi gerçekleştirilemiyor" şeklindeki hizmet sıkıntıları vatandaşları zor durumda bırakıyor. Uzmanlar yaşanan sürecin bilinçli olduğunu iddia ederek, bankaların bu durumu lehine çevirdiklerini belirtiyor. Tüketici dernekleri "Aynı ATM iki gün para vermezse suç" diyor.

Türkiye'den Kaan Zenginli'nin haberine göre; son dönemde ATM’ler ilk işlevi olan "para çekme" görevini yerine getirmiyor. Hâl böyle olunca da her yıl milyarlarca liralık kâr açıklayan bankacılık sektörü, konu hizmete gelince sınıfta kalıyor. “Hızlı ve kolay bankacılık” gibi reklam sloganlarıyla kamuoyuna hizmetlerini duyuran sektör oyuncuları, pratikte farklı davranıyor.


Özellikle ATM’lerde yaşanan problemlerin sonu gelmiyor. En sık yaşanılan mağduriyet ise tüketicinin para çekememesi… Bazı banka ATM’lerinde “Şu anda hizmet veremiyoruz” notu yazarken, bir başkasında “Sadece döviz çekmeye” izin veriliyor. Özellikle emeklilerin kullandığı nakit hizmeti, çoğu yaşlı olan bu kesim için işkenceye dönüşüyor.

Bozuk olan ATM yerine "ortak" makinelerden işlem yapmaya çalışanlar ise 5 bin lira çekmek için 90 lira masraf ödemek durumunda kalıyor. Öte yandan istisnasız tüm bankaların ATM’leri haftada birkaç gün para çekimine kapalı olması durumuna karşı, para yatırma ve diğer işlemleri yapıyor. Bu da kafalarda soru işareti oluşturuyor.

Tüketicilerin sosyal medyadaki "para yatırırken alıyor, çekerken vermiyor" gibi paylaşımları dikkati çekiyor. Tüketici dernekleri, gelen şikâyetlerin her geçen gün arttığını ve bu konuda bankalara yaptırım uygulanması gerektiğini belirtiyor. Bilişim uzmanları ise, bankaların bilinçli olarak nakit para vermediğini iddia ediyor.


Tüketicilerin nakit ihtiyaçlarını karşılayan ATM’lerin bu problemleri yaşatması, çeşitli sebeplere bağlanıyor. Bilişim Uzmanı Koray Akan, konuya ilişkin olarak şunları söyledi:

“Bankalar, daha önceleri şubeleşme konularına önem verirken, şimdilerde en fazla teknolojiye yatırım yapıyorlar. Ancak ATM’leri bu noktada ayırmak gerek. Milyarlarca lira kâr açıklayan sektör oyuncuları, konu ATM’lere gelince ellerini sıkı tutuyorlar.

ATM’lerin çoğu eski ve bozuk. Kullanım ömürleri tamamlanmış durumda. Ancak hâlâ hizmet veriyorlar. Bu durumun çok iyi niyetli olmadığını düşünüyorum. 1 kişinin 2 gün parasını çekememesi demek, o paranın bankada çalışması anlamına geliyor.”

Bir diğer iddia ise bankaların tüketicileri nakit yerine kredi kartı harcamasına yönlendirmek istediği... Kart alışverişlerinde hem tüketiciden hem de esnaftan komisyon alan bankaların, ATM’den bilinçli olarak para vermediği ve tüketicileri karta yönlendirdiği savunuluyor.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Sıcaklıklar Yeniden Artıyor

Erkeklerin Beyni Akşamları Küçülüyormuş!

Sivas'ta Yürekleri Dağlayan Cenaze
»  Çalışan Emekli İçin Formul Arayışı
»  Suç Makinası Kadın Polis Şehit Etti!
»  21 İl İçin Sarı Kodlu Uyarı!
»  Bankalardan Yeni Müşteri Kapma Yarışı
»  Uçaklarda Telsiz ve Çağrı Cihazına Yasak
»  Kışlık Kıyafetler Cep Yakıyor!
»  Tokat'da Telefon Şarjı Faciası
»  Damadına Ateş Etti,Kızını Öldürdü
»  İnstagram'a Yaş Sınırı Geliyor!
»  Zam Eleştirilerine Damacanalı Savunmama
»  Meteoroloji'den Sağanak Yağış Uyarısı
»  Aidat Fiyatları Kiralarla Yarışıyor
»  İkinci El Araç Satışında Yeni Dönem
»  19 İlde Ankara Merkezli Fetö Operasyonu
»  Miras ve Tapu İşemlerinde Yeni Düzenleme
»  Eyüp Sabri Tuncer'in Kolonyalarına Şokj
»  Sakarya'da Makarna Fabrikasında Patlama
»  Bu Gece Mevlit Kandili
»  Annesini Öldürüp 2 Gün Cesediyle Yaşadı
»  Tamer Karadağlı : Lale Devri Bitti
»  Şevket Yahnici'ye Yeni Görev
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.