Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2573
EURO
37,6677
IMKB
9.032,000
ALTIN
2.908,260
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
BÜYÜKANIT'IN ADI YİNE ŞEMDİNLİ DAVA DOSYASINDA
BÜYÜKANIT IN ADI YİNE ŞEMDİNLİ DAVA DOSYASINDA
 
HAKKARİ’nin Şemdinli İlçesi’nde 9 Kasım 2005 günü eski PKK hükümlüsü Seferi Yılmaz’a ait Umut Kitapevi’ne el bombasıyla yapılan saldırı sonrası açılan ve Yargıtay'da bozulan davanın Askeri Mahkeme’deki ilk duruşması bu sabah saat 09.30’da başladı.
 
14.12.2007 - 14:15

Yargıtay 9’uncu Ceza Dairesi’nin 16 Mayıs 2007’de ‘eksik soruşturma’ gerekçesi ile bozduğu Şemdinli davasında, Van 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi 14 Eylül 2007’deki 4’üncü duruşmasında görevsizlik kararı vermişti. Askeri Mahkemeye gönderilen Şemdinli davasının ilk duruşması bugün Van Askeri mahkemede görülmeye başlandı.

Tutuklu sanık astsubaylar Ali Kaya ve Özcan İldeniz ile PKK itirafçısı Veysel Ateş’in ne zaman mahkeme salonuna getirildiği konusunda bilgi verilmezken, sanık ve müdahil avukatlarının yanısıra kitapevi bombalanan Seferi Yılmaz da Merkez Komutanlığı'na geldi, ancak duruşma salonuna girmedi. Polis, Merkez Komutanlığı’nın bulunduğu Ordu Caddesi’ni trafiğe kapatılırken, cadde de geniş güvenlik önlemleri aldı. Merkez Komutanlığı’nın girişine ise X-Ray cihazı kuruldu.

Umut Kitabevi’ne yapılan bombalı saldırıda 1 kişi hayatını kaybetmiş 5 kişi de yaralanmıştı. Atılan bombayla ilgili astsubaylar Ali Kaya ve Özcan İldeniz ile PKK itirafçısı Veysel Ateş ‘Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmaya yönelek eylemde bulunmak, adam öldürmek ve adam öldürmeye teşebbüs etmek, şuç işlemek için anlaşmak’ suçlarından tutuklu yargılanıyor.

BÜYÜKANIT'IN ADI DA TUTANAĞA GEÇTİ

Van'da Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Askeri Mahkemesi'nde başlayan Şemdinli davası duruşmasında sanık astsubaylar Ali Kaya ve Özcan İldeniz ile PKK itirafçısı Veysel ateş hazır bulundu. Duruşmaya, 4 sanık avukatı ile 9 müdahil avukat katıldı.

Duruşmanın sabahki bölümü ‘usül’ tartışmasına konu oldu. Kimlik tespitinin ardından müdahil avukat Selçuk Kozağaçlı, askeri mahkemenin görevsizlik kararı vermesini istedi. Kozağaçlı, davaya bakacak yerin belirlenmesi için de uyuşmazlık mahkemesine gitmesi gerektiğini savunarak 10 sayfalık bir dilekçeyi mahkeme heyetine sundu. Kozağaçlı, uyuşmazlık mahkemesinin bazı kararlarından örnekler gösterdi.

Sanıkların operasyonel değil, istihbaratla görevli olduğunu söyleyen müdahil avukat Selçuk Kozağaçlı, bu durumda da bunun askeri suç olmadığını savundu. Avukat Kozağaçlı ayrıca Şemdinli Davası’nın kamuoyu tarafından izlenen bir dava olduğunu belirterek, “İddianameyi hazırlayan Savcı Ferhat Sarıkaya ihraç edildi. Heyeti ise tenzili rütbe ile başka illere tayin edildi. Şemdinli davası sürecinde Seferi Yılmaz tutuklu kaldı. Müdahil avukatlar hakkında da soruşturma açıldı. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, olay tarihinde Kara Kuvvetleri Komutanıydı. Bu davayla ilgili ‘Bu sanıkları tanırım, iyi çocuklardır’ demişti. Daha sonra da ‘Sanıkların tutuklandığı bu dava, hukuk skandalıdır’ diye konuşmuştu. Mahkememizin bağımsızlığı konusunda şüphemiz yoktur. Ancak üyeler Genelkurmaya bağlı kişilerdir. Hiyerarşik açıdan bakıldığında bu durum, mahkemenin bağımsız ve tarafsızlığa olan güveni konusunda endişe yaratmaktadır. Bu nedenle mahkemenin tarafsız ve bağımsız olmayacağı düşüncesindeyiz” dedi.

Mahkeme Başkanı Hakim Yarbay Yücel Savrul, daha sonra sanıklara söz verdi. 3 sanık da müdahil avukatların talebine katılmadığını söyledi.

DURUŞMAYA ARA VERİLDİ

Sanık avukatları ise askeri mahkemenin bu konuda yetkili olduğunu savundu ve bağımsızlığından da şüphe edilemeyeceğini söyleyerek müdahil avukatlarının talebinin reddedilmesini istedi. Askeri Savcı da mütalaasında müdahil avukatlarının talebinin reddedilerek mahkemenin bu konuda yetkili olduğunu belirtti.

Askeri Mahkeme konuyla ilgili kararı vermek üzere duruşmayı saat 13.00’e erteledi. Duruşmayı 11 basın mensubu izledi. Gazetecilere herhangi bir kısıtlama getirilmedi.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


AYŞE'Yİ BAKAN KURTARDI

YENİ YÖK BAŞKANI'NA REKTÖRLERİN TEPKİSİ

YİMPAŞ'ÇI UYAR, ARAZİYE UYMAZSA HAPSE GİRECEK!
»  GÜL'DEN BÜYÜKANIT'A DESTEK
»  CUDİ SABAHA KADAR YANDI
»  ALEVİLERDEN "AKP AÇILIMINA" GAZETE İLANIYLA TEPKİ
»  ABD VE İSRAİL TÜRKİYE'DEN TOPRAK İSTİYOR
»  ERDOĞAN'A KARŞI "KELLE" DAVASI KAMPANYASI BAŞLATILDI
»  KAÇAKLAR EVLERİ BEĞENMEDİLER, LÜKS EV İSTEDİLER
»  KAMU'YA 23 BİN PERSONEL ALINACAK
»  CESETLER SABAHA KADAR SAVCI'NIN KEYFİNİ BEKLEDİ
»  NUR SERTER'İN TARİKAT BAĞLARI
»  KADIN HOCA CİNAYETİNDE 15 YIL SONRA DAVA
»  BAM BAM İÇİN ÖZEL TABUT
»  AKP, ALEVİ DEDELERİNİ MAAŞA BAĞLAYACAK
»  MECLİS'TE KEMAL ANADOL-CEMAL KAYA KAVGASI
»  UMUT DAVASI ARAP SAÇINA DÖNDÜ
»  ''AHLAK ZAAFİYETİ OLANIN DİYANETTE YERİ YOK''
»  JANDARMA KAYIP ÜSTEĞMENLE İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTI
»  DTP'Lİ SAKIK İLE AKP'LİLERİN PİŞMANLIK SOHBETİ
»  "SİZ PARLAMENTODA HİÇ PKK'LI GÖRDÜNÜZ MÜ?"
»  YENİ TİCARET KANUNU MECLİS'TE, TÜCCARLARA SIKI DENETİM
»  EDİP BAŞER'DEN DTP'YE TEPKİ, BÜYÜKANIT'A DESTEK
»  GABAR'DA ÖLDÜRÜLEN İKİ TERÖRİST ŞANLIURFALI ÇIKTI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.