Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1623
EURO
38,1653
IMKB
9.777,000
ALTIN
2.918,510
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
GÜL'DEN 1 MAYIS İÇİN SAĞDUYU ÇAĞRISI
GÜL DEN 1 MAYIS İÇİN SAĞDUYU ÇAĞRISI
 
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 1 Mayıs'taki eylemlerle ilgili olarak sağduyu ile hareket edilmesi gerektiğini söyledi
 
29.4.2008 - 15:24

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 1 Mayıs ile ilgili olarak, ''Bu bir bayram... Bunu problemsiz geçirmek lazım. Geçmişte maalesef bazı şeyler olduğu için herkesin kaygısı oluyor haklı olarak. O bakımdan herkes aklı selimle hareket etmeli burada. Kanunlar ve kurallara hepimizin uyması gerekir'' dedi.Cumhurbaşkanı Gül, Çankaya Köşkü'nde himayesinde düzenlenen ''Trafikte Dikkat 10 Bin Hayat'' projesinin tanıtım toplantısının ardından verilen kokteylde gazetecilerin sorularını yanıtladı.Gül, 1 Mayıs ile ilgili tartışmalar hatırlatılarak, ''Buna ilişkin bir mesajınız var mı?'' sorusu üzerine, ''Bu bir bayram... Bunu problemsiz geçirmek lazım. Geçmişte maalesef bazı şeyler olduğu için herkesin kaygısı oluyor haklı olarak. O bakımdan herkes aklı selimle hareket etmeli burada. Kanunlar ve kurallara hepimizin uyması gerekir'' diye konuştu.Cumhurbaşkanı Gül, AB sürecine hız verilip verilmeyeceğinin sorulması üzerine, görüştüğü herkese, hükümet yetkililerine her zaman AB'nin sürekli bir proje olduğunu söylediğini belirterek, ''O sürekli bir şey, konjonktürel bakmamamız lazım'' dedi.Gül, TCK'nın 301. maddesinde yapılacak düzenleme ile ilgili bir soruya ise ''Onunla ilgili görüşlerimi biliyorsunuz. Türkiye'ye haksızlık olduğu için... Türkiye'de herkesi hapiste zannediyor herkes ondan dolayı, halbuki öyle değil'' yanıtını verdi.

Dışişleri Bakanı Ali Babacan'ın ''Global kriz nedeniyle Türkiye'ye doğrudan sermaye girişi için kaygı duyuyorum'' sözlerinin hatırlatılması üzerine de Cumhurbaşkanı Gül, şunları söyledi:

''Bütün dünyadaki olaylarla ilgili zaten mesajlarımı veriyorum ama bunlar polemik konusu olmasın diye belki biraz kapalı söylüyorum ama sizler takip ediyorsunuzdur.

Dünyadaki kırılganlıkları ve görüştüğüm herkese de bunları söyledim. Bugünün risklerini biz, riskler var tehditler var Türkiye içinde ve global, siyasi, hepsi var...

Daha 3 sene önce bir dışişleri bakanı şunu söylemişti, 'Yeni bir savaş çıkmaz, savaş çıkarsa körfez tıkanır, o zaman da 100 doları aşarsa petrol, görürsünüz' demişti. Savaş çıkmadan 120 dolar oldu. Bütün bunlar varken, herhalde Türkiye yüzde 90'ını petrolün içeriden üretmiyor. Sadece petrol değil tabii gaz da petrole bağlı fiyatları, formülleri var.

Gerçekten 1929'dan bu yana dünyadaki en büyük problem. Unutmayın 5 sene önce Türkiye'nin çürük bankaları battı, şimdi dünyanın büyük, güçlü bankaları battı. 1 trilyon dolar batık para var dünyada. Bu yansıyacak, dalga dalga herkesi etkileyecek. Hepimizin, her konuda dikkatli olması gerek.

Bunu Türkiye avantaja çevirebilir, ona inanıyorum. Türkiye bu bölgenin güvenli bir adası olduğu andan itibaren; istikrar, güven öngörülebilir, hukukun gerçekten üstün olduğunu ispatlar, o zaman da çevredeki bütün riskli, problemli yerlerden herkes bir ayağını Türkiye'ye atar. Bölgedeki krizler Türkiye'nin avantajına dönüşebilir.''

Bir gazetecinin, ''Anayasa Mahkemesi'ndeki davalar nasıl etkileyecek bu süreci?'' sorusuna karşılık Cumhurbaşkanı Gül, ''Onlara girmeyeyim, doğru olmaz girmem'' dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, geçtiğimiz günlerde, Suriye'nin başkenti Şam'da Katar Emiri ile enerji konusundaki projeler için tanıştırdığını açıkladığı iş adamı Ahmet Çalık ile ilgili bir soru üzerine, ''Herkes oradaydı. Hiçbir iş adamına özel muamele yapılmadı. Bunlar enerji konularında önemli işler yapıyorlar dedim'' diye konuştu.

''Trafikte Dikkat 10 Bin Hayat'' projesi kapsamında da ne faydalıysa onu yapacağını belirten Cumhurbaşkanı Gül, ''Faydası olur'' denildiği için reklam filmini seslendirdiğini söyledi. Gül, oğlu Ahmet Münir Gül'ün 2005 yılının Aralık ayında Ankara'da geçirdiği trafik kazasını da anlattı. Bu sırada Cumhurbaşkanı Başyaveri Kurmay Albay Metin Özbek, Cumhurbaşkanı Gül'ün makam aracının arka koltuğunda emniyet kemeri takarken görüntülendiği fotoğrafını gazetecilere gösterdi.

Cumhurbaşkanı Gül, gazetecilerin sorularını yanıtlamasının ardından, kokteylin verildiği salonda davetlilerle sohbet etti, proje üyesi kurum ve kuruluşların stantlarını gezerek, çalışmaları hakkında bilgi aldı. Cumhurbaşkanı Gül'e İçişleri Bakanı Beşir Atalay da eşlik etti. Gül'e Emniyet Genel Müdürlüğü standına geldiğinde, 1976 yılında almış olduğu sürücü belgesinin bilgilerini içeren bir belge takdim edildi. Yetkililer, Gül'e şu ana kadar hiç ceza puanı bulunmadığını belirttiler.

Öte yandan, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, bazı gazetecilerin 1 Mayıs'ın Taksim'de kutlanmak istenmesi ile ilgili soruları üzerine, miting yapılacak alanların belli olduğunu belirterek, İstanbul'da günlük hayatı en çok etkileyecek alanlardan biri olan Taksim'de olumsuzluk yaşanması halinde bunun denetiminin güçlüğüne işaret etti. Atalay, 1 Mayıs'ı hükümet olarak Emek ve Dayanışma Günü ilan ettiklerini hatırlatarak, bu günün huzur içinde kutlanmasını arzu ettiklerini söyledi. Atalay, yarın konuyla ilgili bir açıklama yapacaklarını da kaydetti.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


DTP'DEN MECLİS BOYKOTU

SSK'DA SON GÜN KUYRUĞU

KAYIP TRİLYON, KOLTUĞUNDAN ETTİ
»  "YÜCE DİVAN DOSYASI HAZIR"
»  MHP'DE VEKİLLERE, 'KAVGA ETMEYİN' UYARISI
»  ERDOĞAN, TAKSİM'E GEÇİT VERMEDİ
»  BAHÇELİ: "AKP İKTİDARININ SONU YAKIN"
»  DP LİDERİ SOYLU'DAN ÇİLLER'E AÇIK TEKLİF
»  PKK'YA MÜTHİŞ OPERASYON
»  BAHÇELİ'DEN 301. MADDE İÇİN REFERANDUM ÖNERİSİ
»  BÜYÜKANIT'TAN RAHŞAN HANIMA SAYGI
»  AKP'DE 4 FARKLI SES
»  ÇANKAYA KÖŞK'ÜNE ROKETATAR'A DAYANIKLI CAMLAR
»  TECAVÜZ BAHANELERİ
»  JANDARMAYA KAZIK ATAN HACKER
»  BİR AYDA 17 ŞEHİT VERDİK
»  BAKAN ÇİÇEK'İN CEVAP VEREMEDİĞİ SORU
»  EN KAPSAMLI YEREL SEÇİM ANKETİ
»  1 MAYIS'TA BAYKAL'A DÜŞEN
»  İSTER İNANIN İSTER İNANMAYIN !
»  DTP'Lİ DEMİRTAŞ TAHLİYE EDİLDİ
»  "CEZALARINI GÖRECEKLER"
»  MUHAFAZAKAR SÜBYANCILIK
»  VALİ GÜLER: " ZORLA DAĞITIRIZ"
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.