Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,0973
EURO
38,0933
IMKB
9.900,000
ALTIN
2.875,160
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
GAZETE İLANIYLA NATAŞA GETİRDİLER
GAZETE İLANIYLA NATAŞA GETİRDİLER
 
Hayat kadını olmak isteyenler için nasıl ilan verdiler? İşte yakalanan fuhuş şebekesinin taktikleri...
 
23.2.2008 - 01:04

Hakkında 922 yıl hapis istemiyle dava açılan fuhuş şebekesi liderinin, Rusya'da, "Türkiye'de para karşılığı erkeklerle birlikte olup zengin olmak ister misiniz?" şeklinde ilan vererek, pazarlayacak kadın bulduğu ortaya çıktı.Suç örgütü kuran ve yabancı uyruklu kadınları zengin erkeklere pazarlayan korsan taksi durağı sahibi Zeki Ç. ve çetesiyle ilgili iddianame tamamlandı. Şebeke liderleriyle birlikte hareket eden yabancı kadınların da tutuklu olarak ilk kez yargılanacağı davanın iddianamesinde, Türkiye'ye müşteri çekmek isteyen şebeke üyelerinin Rusya'da fuhuş yapmaları için ilan verdikleri ortaya çıktı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianame, fuhuş şebekesinin nasıl çalıştığını tüm ayrıntılarıyla gözler önüne serdi. Çetenin eline düşen yabancı uyruklu bir kadının ihbarı üzerine düğmeye basan güvenlik güçleri, şebeke üyelerini takibe aldı.

YÜZDE 30 KOMİSYON ALIYORLARDI
İhbarda yabancı kadınların Türkiye'ye getirildikten sonra havalimanında şebeke elemanları tarafından karşılandığı ve anlaşmalı oldukları ticari taksilere bindirilerek Etiler, Şişli, Ulus, Beşiktaş gibi lüks semtlerdeki evlere götürüldükleri ifade edildi.

Suç şebekesinin başında Svitlana Karazağ ile Zeki Ç.'nin bulunduğu, bazı taksi şoförleri, polis ve yabancı kadınların da bu örgüte yardım ettikleri belirtildi. Soruşturma başlatan emniyet ve savcılık, şebekenin yurtdışı bağlantılarını da tespit etti. Yabancılar Şubesi ve Ahlak Masası Ekipleri, Rusya, Ukrayna, Moldovya gibi ülkelerden gelen yabancı kadınların, havalimanından Türkiye'ye giriş yaparken geçişlerinde kolaylık sağlamak amacıyla bazı polislerin de yardım ettiğini öğrendi.

Evlere yerleştirilen ve çoğu Türkçe bilmeyen yabancı kadınlar, daha sonra örgüt lideri Zeki Ç.'ye bildiriliyordu. Svitlana Karazağ ve örgütün diğer yöneticisi Regina Alysh özellikle Rusya'da, "Türkiye'de erkeklerle para karşılığı birlikte olup zengin olmak ister misiniz?" şeklinde ilanlar vererek Türkiye'de fuhuş için kadın bulmaya çalışıyorlardı. İlandaki telefon numaralarını arayan yabancı kadınlar, şebeke tarafından Türkiye'ye getiriliyordu. Çete liderlerinin, Rusya'da buldukları ve Türkiye'ye pazarladıkları yabancı kadın başına yüzde 30 komisyonun yanı sıra bu kadınlardan ev kirası da aldıkları iddia edildi.

İddianamede mağdurlardan Adel B.'nin savcılığa verdiği ifadesinde, "Rusya'da bazen ilanlar veriliyordu. Ben de ilandaki numarayı arayarak Türkiye'ye geldim" dediği ifade edildi. Şikayetçi Guzel H.'nin de, "İstanbul'a bir giyim mağazasında çalışmak için geldim. Ancak tuzağa düşürüldüm ve bu örgüt tarafından zengin erkeklerle cinsel ilişki teklifi yapıldı. Çaresizlikten kabul ettim. Çok yeniydim. Bana extacy kullanarak rahatlamam istendi. Kabul etmedim. Para kazanmak için geldiğim İstanbul'da bin 700 dolar da borçlandım" şeklinde ifade verdiği iddia edildi. Açılan davada Zeki Ç.nin 922 yıl, Svitlana Karazağ ve Regine Alysh'in de aralarında bulunduğu 9 yabancı kadının 600'er yıla kadar hapisleri istendi. 15'i tutuklu 28 şüpheli önümüzdeki günlerde yargılanmaya başlanacak. 
BUGÜN



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


OTO HIRSIZI ÇETESİNDE 5 POLİS

GAZETE İLANIYLA NATAŞA GETİRDİLER

FERHAT TUNÇ, GÖZALTINA ALINDI
»  ŞÜPHECİ KOCAİÇİN TELEKULAK
»  HAKİM SORDU: "BU KADAR PARAYI NEREDEN BULDUN?"
»  800 BİN DOLAR RÜŞVETE UÇUŞ İZNİ!
»  KİLİSE PATRİĞİ'DE GÖZ ALTINA ALINDI
»  HER YANIMIZ FUHUŞ EVİ HALİNE GELDİ
»  TESTERELİ KATİL HAMİLE BIRAKTIĞI KIZI PARÇALAYIP ÇÖPE ATTI
»  BU CİNAYETİN ASIL KATİLLERİ AFFI ÇIKARTANLAR!
»  DEVLET, TERÖRİST'E TAZMİNAT ÖDEYECEK
»  OĞLUNU 15 BIÇAK DARBESİ VE 6 KURŞUNLA ÖLDÜRDÜ
»  HAMİLE EŞİNİN YANINDA TECAVÜZ ETTİ!
»  "TECAVÜZ TECAVÜZDÜR BAĞIRTTIRMAK ŞART DEĞİL"
»  UYUŞTURUCU BARONU'NU CEP YAKTI
»  PORNOCU ÖĞRETMEN HAPİSTE İNTİHAR ETMİŞ
»  ŞIRINGA'DAN SONRA SPREYLİ SALDIRGAN DEHŞETİ
»  FANTEZİ TEKLİFİ EVLİLİĞİ BİTİRDİ
»  İLAÇ'TA BÜYÜK VURGUN
»  SEKS KÖLESİ POLİS!
»  POLİSTE SAPANLI SAVUNMA DÖNEMİ...
»  ŞARKICI FULDEN URAS SAHTE KİMLİKLE YAKALYANDI
»  BABASINI SIRTINDAN BIÇAKLAYARAK ÖLDÜRDÜ
»  DANIŞTAY DAVASI'NDA ŞEYH, ŞERH, TEMYİZ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.