Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1623
EURO
38,1653
IMKB
9.777,000
ALTIN
2.918,510
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
GEMİ BATTI, ORTAYA BAŞKA İŞLER ÇIKTI
GEMİ BATTI, ORTAYA BAŞKA İŞLER ÇIKTI
 
Bandırma-Ambarlı seferi sırasında batan Hayat-N isimli geminin ardından ilginç bir ortaklık ve yöneticilik yapısı çıktı. İşte ucu Almanya’da görülen Deniz Feneri davasına kadar giden isimler...
 
17.9.2008 - 07:37

BAKANIN OĞLUNA GEMİ ALDIRAN MÜDÜR: Hayat-N gemisi, Marmara-N şirketine ait. Şirketin Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Koç, aynı zamanda Santour Genel Müdürü. Yıldırım, Koç’un genel müdürü olduğu Santour’la aynı grupta yer alan Sancak Lines ’ın de genel müdürlüğünü yaptı! 2003 yılında VATAN, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın oğlu Erkan Yıldırım’ın 1,5 milyon YTL’ye aldığı Derin Deniz adlı gemiyi haber yapmıştı. Erkan Yıldırım, gemiyi alırken Mehmet Koç’tan 200 bin euro borç almıştı.

İTO’DA AYNI ADRESTELER: Bakan Yıldırım’ın oğlu Erkan Yıldırım’a ait Derin Denizcilik Gemi Taşımacalık Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile Santour’culara ait Kapital Yatırım Holding İTO kayıtlarında aynı adreste gözüküyordu! Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın 2000-2001 yıllarında Çeşme-Brindisi hattında sefer yapan Gayret Denizcilik Sanayi ve Limitet Şirketi’ne ait gemilere kar ortağıydı. Gayret Denizcilik ile Santour’la aynı gruptaki Sancak Gemi İşletmeciliği’nin de adresleri yine aynıydı!


KOÇ, DENİZ FENERİ İDDİANAMESİNDE: Mehmet Koç ismi Türk kamuoyunun şu sıralar yakından izlediği Deniz Feneri e.V davasının iddianamesinde de geçiyor. Koç’un, bağış paralarıyla alınan Atlas-1 adlı gemiyi bulan ve alınması için dernek yöneticisi sanıkları harekete geçiren kişi olduğu belirtiliyor.

ORTAKLARDAN BİRİ AKP’Lİ VEKİLİN KARDEŞİ: Şirketin ortaklarından Mehmet Berber’in AKP Manisa Milletvekili, Ereğli Demir Çelik Fabrikası eski Genel Müdürlüğü ve Santour’un eski ortağı Recai Berber’in kardeşi olduğu ortaya çıktı. Mehmet Berber, Hayat N’nin sahibi olan Marmara N’nin kurucu şirketi Etis Denizcilik Yatırım Anonim Şirketi, kardeş şirket İstanbul Lines’in de yönetim kurulu üyesi.

SUUDİ ORTAK DA VAR: İTO kayıtlarına göre şirketin ortakları arasında Mehmet Berber, Mehmet Koç ve Muhammed Wasıf Hammad isimleri dikkat çekiyor. Hammad, bir Suudi Arabistan şirketi olan Nesma Holding’in temsilcisi. Yine İTO kayıtlarına göre Marmara N Denizcilik Ticaret Anonim Şirketi ile aynı adreste iki şirket daha var. Bu şirketlerin ortakları benzer isimler. Batan Hayat N gemisinin üzerinde yazan İstanbul Lines adını taşıyan ikinci şirkette, Hammad, Koç ve Berber ortak görünüyor. Bu şirket 21 Ağustos 2007 yılında kurulmuş. Aynı adresteki üçüncü şirket Nefmar Denizcilik Yatırım Anonim Şirketi. Bu şirketin ortakları arasında da Koç ve Hammad yer alıyor. Bu şirketin kuruluşu çok daha yeni. 30 Haziran 2008 tarihinde yani 1.5 ay önce kurulmuş.

BAKANIN ESKİ ORTAĞI: Hayat-N gemisinin işletmesini yapan İstanbul Lines’ın ortakları arasında Salih Zeki Çakır ismi dikkat çekiyor. Mehmet Koç’la birlikte Serhat Feribot İşletmesi’nin ortaklarından olan Çakır, aynı zamanda Sancak Lines’ın sahibi. Diğer bir deyişle Çakır karşımıza bir dönem Ulaştırma Bakanı Yıldırım’ın genel müdürlüğünü yaptığı şirketin sahibi olarak çıkıyor!



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


YANDAŞ MEDYA'YA OSMANLI TOKADI BAKANLIKTAN GELDİ

SÖZDE DEĞİL AMA ÖZDE PKK'LILAR

ABD BAŞIMIZA BÜYÜK BİR BELA DAHA SARIYOR
»  İSPANYA ETA BAĞLANTILI BATASUNA PARTİSİNİ KAPATTI
»  TÜRKİYE'NİN 2050 YILINA KADAR SUYU VAR MI?
»  CHP'NİN SÜRPRİZ BEYOĞLU ADAYI MÜJDE AR
»  AKP BÜYÜKELÇİYLE GÖRÜŞMEYE DOYURUCU CEVAP VEREMEDİ
»  İSLAMİ KESİM DENİZ FENERİYLE ŞOKA UĞRADI
»  BİR DİŞLEME'DE BURSA'DAN ÇIKTI
»  ALMAN BÜYÜKELÇİSİ: EVET, BAŞBAKANLA GÖRÜŞTÜK
»  AKP'Lİ BELEDİYE BAŞKANI'NA YARGI YOLU
»  GEMİ BATTI İLGİNÇ İSİMLER SU YÜZÜNE ÇIKTI
»  O ARTIK RTÜK BAŞKANI DEĞİL!
»   "ASIL FAİLLER TÜRKİYE'DE "
»  CANLI BOMBA'YA SİVEREK'TE MİTİNG GİBİ CENAZE
»  SAHİBİNE CEZA İÇİN KÖPEK DIŞKISINA DNA ANALİZİ
»  3 BİN MADEN İŞÇİSİ ALINACAK
»  SUBAY VE ASSUBAY'LI İHALE ÇETESİ ÇÖKERTİLDİ
»  ÇUVALCI KOMUTAN'A BÜYÜK ÖDÜL
»  "DENİZ FENERİ DAVASI TÜRKİYE'DE AÇILMALI"
»  MUMCU, 18 EKİM'DE SİYASETE VEDA EDİYOR
»  ARSENİKLİ SUYUN FATURASI İZSU BÜROKRATLARINA !
»  BAYKAL, EŞİNİN MAL VARLIĞINI AÇIKLADI
»  KIZILAY, YÜZEN HASTANE KURACAK
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.