Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2714
EURO
37,4959
IMKB
8.876,000
ALTIN
2.926,150
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
GÜL'DEN NAYLON SİGORTA AÇIKLAMASI
GÜL DEN NAYLON SİGORTA AÇIKLAMASI
 
Gül bir açıklama yayınlayarak bu iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirtti. Açıklamada sigorta işleminin 2 yıl önce yapıldığının altı çizilerek yeni çıkan Sosyal Güvenlik Yasası ile ilişkisi bulunmadığı vurgulandı
 
6.5.2008 - 16:15

Abdullah Gül'ün oğlu Mehmet Emre Gül'ün erken emeklilik hakkı kazanmak için Dışişleri Bakanı Ali Babacan'ın ailesine ait Ali Babacan Tekstil Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'nden sigortalı yapıldığı iddia edilmişti.

Abdullah Gül bir açıklama yayınlayarak bu iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirtti. Açıklamada sigorta işleminin 2 yıl önce yapıldığının altı çizilerek yeni çıkan Sosyal Güvenlik Yasası ile ilişkisi bulunmadığı vurgulandı.

Gül, oğlu Mehmet Emre'nin 2006 yılında "Dışişleri Bakanı Ali Babacan'ın dedesinin ismini taşıyan Ali Babacan Tekstil Firması"nda çalıştığı dönemde sigortalı
olduğunu bildirerek, "2 yıl önce açık ve şeffaf şekilde gerçekleşen bir sigortalılık işleminin şimdi gündeme getirilmesi, bazı televizyon ve yayın organlarında Mehmet Emre Gül'ün, yeni sosyal güvenlik
düzenlemesinden etkilenmemesi amacıyla sanki kanun yürürlüğe girmeden hemen önce çalışmadan sigortalı yapılmış gibi gösterilmesi büyük bir haksızlıktır" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Gül, "bazı basın yayın organlarında bir süredir yer alan, küçük oğlu Mehmet Emre Gül ile ilgili haber ve yorumları üzüntüyle izlediğini" ifade etti.

Cumhurbaşkanı Gül, açıklamasında şunları kaydetti:
"Oğlum Mehmet Emre, derslerinde son derece başarılı bir öğrencidir. Yaz döneminde okullar kapandığında, tatil yapmak yerine tamamıyla kendi arzusuyla çalışmayı tercih etmektedir. 2006 yazında da Dışişleri Bakanı Ali Babacan'ın dedesinin ismini taşıyan Ali Babacan Tekstil Firması'nda 24 gün bilfiil çalışmıştır ve bunun pek çok tanığı mevcuttur. Bu firmanın bütün iş dünyasında bilinen en belirgin vasıflarından biri kayıt ve vergi konusundaki aşırı hassasiyetidir. Mağazalarından evlerine götürdükleri ürünlerin bile vergisini ödeyecek kadar duyarlıdır.

İlgili firma bu anlayış çerçevesinde Mehmet Emre'yi de çalıştığı dönemde sigortalı yapmıştır. Kayıt dışı işlem yapmamaya büyük özen gösteren bu yaklaşım, aslında takdir edilmesi ve örnek alınması gereken bir davranıştır. 2 yıl önce açık ve şeffaf şekilde gerçekleşen bir sigortalılık işleminin şimdi gündeme getirilmesi, bazı televizyon ve yayın organlarında Mehmet Emre Gül'ün, yeni sosyal güvenlik düzenlemesinden etkilenmemesi amacıyla sanki kanun yürürlüğe girmeden hemen önce çalışmadan sigortalı yapılmış gibi gösterilmesi büyük bir haksızlıktır. Şayet, benim öyle bir niyetim olsaydı, küçük oğlumdan önce büyük oğlum Ahmet'i sigortalı yaptırmam gerekirdi.

Bu noktada Cumhurbaşkanlığı makamını ve şahsımı hedef alan yıpratma amaçlı haber ve yorumlar, iyi niyetten yoksundur. Ayrıca, küçük oğlum Mehmet Emre ile ilgili gerçekten uzak, çarpıtılarak tek taraflı sunulanhaber ve yorumların, basının evrensel meslek ilkeleriyle bağdaşmadığı da aşikardır."



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


EMNİYET'TE FETULLAHÇI LİSTE KRİZİ

ERZİNCAN'A KAR YAĞDI

AKP, SAVUNMA YAPMADI, CEVAP VEDİ
»  GÜL'ÜN OĞLUNUN SİGORTASI 'BABACAN'DAN
»  ERDOĞAN, İŞÇİLERE ÇOK KIZDI
»  İŞTE AKP'NİN SAVUNMA METNİ
»  BAHÇELİ'DEN ERKEN SEÇİM'E 'HODRİ MEYDAN'
»  GENELKURMAY'DAN 'ÇOK İVEDİ' İBARELİ EMİR
»  ELEKTRİK VE DOĞAL GAZ'A ZAM KAPIDA
»  ERDOĞAN'IN YERİNE ÜÇ ADAY!
»  SIZMA'YA KARŞI SINIRDA KIRMIZI ALARM
»  TRAFİK CEZANI ÖDE, BONUS'LARI TOPLA
»  ÖZEL HAREKAT İÇİN YENİ KADRO
»  ERTUĞRUL ÖZKÖK, CAN PAKER'İN EVİNDEKİ YEMEĞİ YAZDI
»  ÇÜRÜK RAPORU BAHANE
»  TESEV'DEKİ İLGİNÇ YEMEK...!
»  O EKİP YİNE SAHNEDE
»  DTPMİLLETVEKİLLERİ PKK'LININ TAZİYE EVİNDE
»  AKP'Yİ GÜL YAKTI...
»  ANTALYA'DA MUTLU BİR ÇANKAYA'LI
»  VAN'DA 51 ÖĞRENCİ YEMEKTEN ZEHİRLENDİ
»  PAMUKOĞLU PAŞADAN YİNE ŞOK SÖZLER...
»  AKP, ŞENER VE ÇÖMEZ'E FENA GICIK KAPIYOR...
»  KÜSTAH LAGENDİJK'E AĞZININ PAYI VERİLDİ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.