Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2009
EURO
38,1444
IMKB
9.666,000
ALTIN
2.896,110
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
MECLİS'TE 301 HAFTASI
MECLİS TE 301 HAFTASI
 
Meclis yoğun bir haftaya daha hazırlanıyor. Görüşmeleri üç haftadır devam eden sosyal güvenlik maratonunu bu hafta tamamlamaya hazırlanan Meclis'in en önemli gündem maddesi ise Türk Ceza Kanunu'nun 301 ve 305'nci maddelerinde değişiklik öngören kanun teklifi olacak. Geçen hafta CHP'li Meclis Başkanvekili Güldal Mumcu engeline takılan teklifin, Çin gezisinden dönen Meclis Başkanı Köksal Toptan'ın sunması ile Meclis Adalet Komisyonu'nun gündemine gelecek. İçtüzüğün "48 saat" şartı nedeniyle teklifin 16 Nisan Çarşamba günü Meclis Adalet Komisyonu'nda görüşmelerine başlanması beklenirken, iktidarla muhalefet arasında da 301 tartışması yaşanacak
 
13.4.2008 - 10:45
Meclis yoğun bir haftaya daha hazırlanıyor. Görüşmeleri üç haftadır devam eden sosyal güvenlik maratonunu bu hafta tamamlamaya hazırlanan Meclis'in en önemli gündem maddesi ise Türk Ceza Kanunu'nun 301 ve 305'nci maddelerinde değişiklik öngören kanun teklifi olacak.
AKP, uzun süredir kamuoyunda tartışmalara yol açan TCK'nın 301'nci maddesine yönelik ilk adımı, AKP'li Veysi Kaynak'ın imzasını taşıyan ve TCK "nın 301'nci maddesinin yanı sıra 305'nci maddesinde de değişiklik öngören yasa teklifini Meclis Başkanlığı'na sunarak atarken, geçen hafta da AKP ile CHP'li Meclis Başkanvekili Güldal Mumcu arasında 301 krizi yaşanmıştı. Teklifin Meclis Adalet Komisyonu'na sevk edilmemesine tepki gösteren AKP, Mumcu'dan "acelesi yok, Meclis Başkanı'nın sevk etmesini uygun gördüm" yanıtını almıştı. 301'le ilgili teklif, Meclis Başkanı Köksal Toptan'ın Çin dönüşüne kalırken, dün Türkiye'ye dönen Toptan'ın da teklifi Pazartesi günü Meclis Adalet Komisyonu'na sevk etmesi bekleniyor. Teklif, Meclis İçtüzüğü gereği, 48 saat geçtikten sonra da 16 Nisan Çarşamba günü Meclis Adalet Komisyonu'nda ele alınacak. Teklif görüşmelerinin, iktidarla muhalefet partileri arasında sert tartışmalara sahne olması bekleniyor. CHP ve MHP, 301'nci maddede değişiklik teklifine ve "kovuşturma yetkisinin Cumhurbaşkanı'na verilmesi"ne tepki gösterirken, DTP'nin ise "301 tümüyle kaldırılmalı" görüşüne rağmen teklifi desteklemesi bekleniyor. AKP'nin muhalefetten gelen "kovuşturma yetkisinin cumhurbaşkanına verilmesiyle" ilgili eleştirileri karşısında komisyonda geri adım atabileceği iddialarına rağmen Başbakan Erdoğan'dan gelen "kovuşturma yetkisi cumhurbaşkanında olacak" açıklaması nedeniyle AKP'nin bu düzenlemede ısrarlı olacağı kaydediliyor. Teklifin Meclis Adalet Komisyonu'nda kabul edilmesiyle önümüzdeki hafta da Meclis Genel Kurulu gündemine geleceği belirtiliyor.
-SOSYAL GÜVENLİK MARATONU BU HAFTA TAMAMLANACAK-
Meclis Genel Kurulu'nun gündemini ise bu hafta da sosyal güvenlikle ilgili tasarı oluşturacak. Görüşmelerine 3 haftadır devam edilen Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasası'nda değişiklik öngören tasarının bu hafta yasalaşması bekleniyor. 6 bölümden oluşan tasarının görüşmelerine ise 69'ncu maddeyle devam edilecek. Tasarının geçen hafta kabul edilen maddeleri ise "milletvekilleri ve yakınlarının genel sağlık sigortası kapsamı dışında tutulması, doku ve kök hücre tedavilerinde, sigortalılardan katılım payı alınmaması, gazilerin ihtiyaç duydukları her türlü ortez, protez ve diğer iyileştirici araç ve gereçlerin, herhangi bir kısıtlama getirilmeksizin karşılanması, sigortalıların ilk 10 yılında aylık bağlama oranının yüzde 3 olması, ücretsiz olarak doğum iznine ayrılan kadınların, sigortasız geçirdikleri süreyi borçlanabilmesi, sigortalıların yaşlılık aylığı hesaplanırken, kanunun yürürlüğe girdiği tarihe kadar olan sürelerinın eski mevzuata, kanunun yürürlüğe girdiği tarihten sonraki çalışma sürelerinin ise yeni mevzuata göre oransal olarak hesaplanması, fiili hizmet süresi kaldırılan meslek gruplarının şu ana kadar kazandıkları sürelerin, 3 bin 600 gün koşuluna bakılmaksızın yaşlarından düşülmesi, hiçbir sosyal güvenlik güvencesi olmayan kişilere verilen yeşil kartın kanunun yürürlüğe girdiği tarihten 2 yıl sonra kaldırılması ve bu kişilerin genel sağlık sigortası kapsamına alınması" gibi düzenlemeler öngörüyor. 15 Nisan Salı gününden itibaren devam edecek olan görüşmeler nedeniyle Meclis Genel Kurulu'nun saat 24.00'e kadar çalışması bekleniyor. Görüşmelerin bitirilmesi için çalışma saatlerinin uzatılabileceği kaydediliyor.
-AFET TASARISI KOMİSYONDA-
Meclis Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu'nun gündemini ise Afet ve Acil Durumu Yönetimi Başkanlığı'nın Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun tasarısı oluşturacak. Tasarıyı 16 Nisan Çarşamba günü görüşecek olan komisyon 17 Nisan'da ise Turizm Teşvik Kanunu'nda değişiklik öngören tasarıyı ele alacak.(ANKA)


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ANDIÇ'TA MİLLİ GAZETE REFERANSI

KAMER GENÇ:"KENDİMİ UYANIK SANIYORDUM"

VURGUN PARASIYLA ZEMZEM TOWERS'TA DEVREMÜLK !
»  AKP BÖYLE TOKİ LETTİRİYOR...!
»  TÜRKİYE BAROSSO'DAN MASALLAR DİNLEDİ
»  CARGİLL DAYATMASI MAHKEMELİK OLDU
»  BAYKAL'IN SARIGÜL'E KARŞI ADAYI CEM BOYNER
»  KÖKSAL TOPTAN, GÜLDAL MUMCU'NUN TAVRINI DEĞERLENDİRDİ
»  ÇİÇEK'İN KONUŞMASI RÖVANŞ KOKUYOR
»  RÜŞVETLER DEVLETE
»  AFYON'DA KAZA 9 ÖLÜ 35 YARALI
»  VEKİLE KIYAK GERİ GELDİ..
»  EMEKLİ PAŞA PAMUKOĞLU'NDAN ÇARPICI AÇIKLAMALAR
»  TÜRBAN KARŞITI REKTÖRE ALÇAK KOMPLO
»  İDAM BEKLEYENTÜRK İÇİN ERDOĞAN DEVREDE
»  "BEN AK PARTİLİ DEĞİLİM"
»  BARIŞ GELİNİ İTALYAN'I ÖLDÜREN SAPIK TUTUKLANDI
»  İTALYAN SANATÇININ ÖLÜMÜNDE POLİSE SUÇLAMA
»  GÖKÇEK'İN 'HİTİT GÜNEŞİ' TAKINTISI
»  MİLLİ EĞİTİM DEĞİL, MİLLİ SAKANDAL BAKANLIĞI OLSUN
»  "SPONSORLARIMIZ OLSA 33 ÇOCUK DA YAPARIZ"
»  ARINÇ'TAN YİNE ÇOK TARTIŞILACAK SÖZLER
»  SAHnEYE BAŞÖRTÜLÜ ÇIKTI, BAŞÖRTÜSÜZ İNDİ
»  ERDOĞAN: "GÜÇLÜ DEMOKRASİ, YERELDE BAŞLAR"
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.