Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1623
EURO
38,1653
IMKB
9.777,000
ALTIN
2.918,510
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
PROF.DR.MÜMTAZ TÜRKÖNE'NİN TSK DÜŞMANLIĞI
PROF.DR.MÜMTAZ TÜRKÖNE NİN TSK DÜŞMANLIĞI
 
Prof. Mümtaz'er Türköne: 'Genelkurmay emri ile Ergenekoncu paşaların ziyareti, suçtur' diye akıl verdi ama suçu tespit ettiği halde gidip şikayet edemedi.
 
6.9.2008 - 22:15
Gazi Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mümtaz'er Türköne, "Ergenekon" soruşturması kapsamında tutuklanan emekli orgeneraller Şener Eruygur ile Hurşit Tolon'un, TSK adına ziyaret edilmesiyle ilgili, "Bu ziyaretin muhtemel karşılığı, bu iki paşayla ilgili ek iddianamenin açıklanması olabilir" dedi.
Bursa'da Ördekli Kültür Merkezi'ndeki "Türkiye'de Modernleşme, Din ve Siyaset" konulu konferansa katılan Prof. Dr. Türköne, tarih boyunca her toplumda yönetme işini, bir seçkin azınlığın yürüttüğünü savundu.
Türköne, demokrasinin, seçkinleri değiştirme fırsatı verdiğini, Türkiye'de laiklikle ilgili tartışmaların tamamının, "bir seçkin değişimi tartışmasından" kaynaklandığını ileri sürdü.
Anayasanın, aslında azınlığın çoğunluğa karşı korunması için geliştirilmiş bir sözleşme olduğunu belirten Türköne, laiklikle, devletin egemenlik hakkını kullanan çoğunluğun, azınlığa kendi inançlarını dayatması imkanı verilmemesinin amaçlandığını anlattı.
"Bugün yönetme hakkını devralan seçkinler, aslında bunu tam almış değiller" görüşünü dile getiren Türköne, şöyle konuştu:
"Direniyor. Neyle direniyor? Silahlı bir gücü var, silahla direniyor. Seçkin olma özelliğinin en yoğun olduğu yerlerde, üniversitelerde direniyor. Yine seçkin, bağımsız, özerk bir ayrıcalıklı yapıya sahip yargıda direniyor. Bunların hepsi azınlık. Azınlığı korumak için geliştirilmiş olan laiklik prensibi, bu sefer yöneten azınlığın yönetme ayrıcalığını koruyan bir prensibe dö nüşüyor. Türkiye'deki kavganın konusu da bu, başka bir şey değil."
Prof. Dr. Mümtaz'er Türköne, bir soru üzerine, "Ergenekon" soruşturması kapsamında tutuklanarak Kocaeli F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevine konulan emekli orgeneraller Şener Eruygur ile Hurşit Tolon'un, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) adına Kocaeli Garnizon Komutanı Korgeneral Galip Mendi tarafından ziyaret edilmesini de değerlendirdi.
Türköne, ziyareti eleştirerek şunları ifade etti:
"Fakat Ergenekon soruşturmasının selameti açısından, bu ziyaretin çok olumlu olduğunu düşünüyorum. Bir kere mermi namludan çıktı. Kimsenin geri dönecek hali yok. Ortaya dökülen şeyleri kimse kapatamaz. Bu ziyaretin muhtemel karşılığı, bu iki paşayla ilgili ek iddianamenin açıklanması olabilir. Türkiye'de bir hukuk süreci yürüyor. Tıpkı önceki Genelkurmay Başkanının Şemdinli'yle ilgili 'İyi çocuklar' lafı gibi, bu ziyaret de beynimize çakılacak. Ortaya dökülen bunca rezaletten, bunca cinayetten, bunca suiistimalden sonra herhalde hesabını soracağız."
"Ergenekon" soruşturmasında, "Devlet içinde, özellikle TSK bünyesinde aldıkları eğitim vasıtasıyla kazandıkları becerileri, asker sıfatıyla bir zamanlar üstlendikleri görevlerdeki etkilerini, kurdukları ilişkileri suç işlemek üzere kullanan insanların yargılandığını" iddia eden Türköne, şöyle devam etti:
"TSK'nın burada ciddi anlamda öz eleştiri yapması gerekiyor. Türkiye böyle bir şeyi yaşarken, siz bir şekilde mesleki dayanışma, silah arkadaşlığı gibi duygularla hareket ettiğiniz zaman, TSK'nın kurumsal itibarını zedelersiniz. Türkiye'de ordunun manevi şahsiyetine hakaret, itibarını zayıflatmaya çalışmak anayasal bir suç. Bu suçu şimdi kim işliyor?"
Konferansa, Prof. Dr. Türköne'nin eşi AKP İstanbul Milletvekili Özlem Piltanoğlu Türköne ve Bursa Milletvekili Canan Candemir Çelik ile çok sayıda davetli katıldı.


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


SARKİSYAN GÜL'Ü AĞRI DAĞI TABLOSU ALTINDA KABUL ETTİ

BAYKAL: ERDOĞAN KONTROLÜNÜ KAYBETTİ

AYDIN DOĞAN'IN ZEHİR ZEMBEREK AÇIKLAMASI
»  GÜL, SARKİSYAN'I DAVET EDECEĞİNİ AÇIKLADI
»  BAŞBUĞ'UN GÜNEYDOĞU GEZİSİ GENELKURMAY SİTESİNDE
»  İŞTE ABD'NİN MORTRÖ'YÜ DELME PLANI!
»  AKP'DEN BÜYÜKELÇİLERE İFTAR YEMEĞİ
»  ERMENİLER MİLLİMARŞIMIZI ISLIKLADILAR
»  AYDIN DOĞAN'A SAVAŞ İLANI
»  PKK'YI ŞOK EDEN BASKIN
»  SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN BELEDİYELERE İÇME SUYU UYARISI
»  MHP'DEN GÜL'E TEPKİ , AZERBAYCAN'A DESTEK ÇELENGİ
»  HAKİMEVİ'NDE EĞİTİM SKANDALI
»  KANADOĞLU: "DİYANET'İN VARLIĞI, LAİKLİĞİN GÖSTERGESİDİR"
»  ERDOĞAN, GÜNGÖREN'DE KONUŞTU
»  YİNE AKP, YİNE İMAR RANTI
»  OKULLARDA KRAVATSIZ DÖNEM
»  DENİZ FENERİ DAVASINDA İLGİNÇ TESADÜF!
»  LEFKOŞA'DA, 'GÜL, CAMİ İSTİYOR' KRİZİ
»  GÜL'ÜN ZİYARETİ VE BOĞAZLIYAN KAYMAKAMININ KIZI
»  KAMER GENÇ'DEN ERDOĞAN'A " FENER "SORUSU
»  SİLAHLI KUVVETLERDE KONSEPT DEĞİŞİYOR
»  AKP'NİN İZMİR'DEKİ SÜRPRİZ ADAYI!
»  ERUYGUR VETOLION PAŞANIN TEK İSTEĞİ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.