Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1623
EURO
38,1653
IMKB
9.777,000
ALTIN
2.918,510
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
GÜL, SARKİSYAN'I DAVET EDECEĞİNİ AÇIKLADI
GÜL, SARKİSYAN I DAVET EDECEĞİNİ AÇIKLADI
 
Gül, Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan’ı 14 Ekimde Türkiye’de oynanacak Türkiye-Ermenistan rövanş maçına davet edeceğini bildirdi.
 
6.9.2008 - 20:05

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye-Ermenistan milli maçının yarattığı fırsatla Ermenistan’a gerçekleştirdiği ziyaretin iki ülke ilişkilerindeki sorunların giderilmesi ve diyalog sürecinin başlamasına vesile olmasını beklediğini söyledi.
Gül, "tarihi" olarak nitelendirilen Ermenistan ziyaretiyle ilgili Erivan’a giderken "ANA" uçağında gazetecilerle sohbet etti. Gül, ziyaretini değerlendirmeden önce bugün Küba’nın başkenti Havana’da Küba ve ABD futbol milli takımlarının 61 yıl sonra ilk kez maç yaptıklarını belirtti.
Cumhurbaşkanı Gül, Ermenistan ziyaretine karar verme sürecini anlatırken, Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’ı, göreve seçildiğinde kutladığını ve ilişkilerin önündeki engellerin kalkmasına yönelik ümidini dile getirdiğini ifade etti.
Sarkisyan’ın da aynı temennilerde bulunduğunu anlatan Gül, Dünya Kupası grup elemeleri kuralarında Türkiye ile Ermenistan’ın aynı gruba düşmesinin bu temennilerin gerçekleşmesi için fırsat doğurduğunu kaydetti.
Sarkisyan’ın, birlikte maç izleme davetini değerlendirerek ziyareti gerçekleştirmeye karar verdiğini anlatan Gül, "Bu fırsat, ümit ediyorum ki iyi neticeler doğurur" dedi.

-"KAFKASLAR’DA İSTİKRARIN ÖNEMİ"
Gül, Kafkasya’nın küçük bir bölge olmasına karşın büyük sorunlar barındırdığına işaret ederek, "O kadar ki küçük bir olay küresel boyutlara varabiliyor. Gürcistan’daki gelişmeler de bunu gösteriyor. Bir sorun iç savaşa dönüştüğünde bölgenin ne kadar kırılgan olduğu ortaya çıktı" diye konuştu.
Kafkasların istikrarına vurgu yaparak, bölge ülkelerinin ilişkilerini geliştirmesinin Orta Asya’ya kadar uzanacak istikrarlı bir bölge yaratacağını söyleyen Gül, "İstikrarsızsa bu bölge bir duvardır, istikrarlıysa otobandır" değerlendirmesinde bulundu.
Gül, bu kapsamda bir Kafkasya ülkesi olan Ermenistan ile istikrar ve iş birliği konusunu birinci elden konuşmanın yararlı olacağını belirtti.
Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye-Ermenistan milli maçının yarattığı fırsatla Ermenistan’a gerçekleştirdiği ziyaretin iki ülke ilişkilerindeki sorunların giderilmesi ve diyalog sürecinin başlamasına vesile olmasını beklediğini söyledi.
"Benim yapacağım şey bu iklimi oluşturmak" diyen Gül, şöyle devam etti:
"Problemler belli. Bu iklimi oluşturursak problemler ortadan kalkabilir. Bugünkü dünyada gayet ölçülü ve bilinçli bir şekilde aktif olacaksınız. Türkiye büyük bir ülke ve bölgesinin en önemli ülkesi. Sadece kendi iç meselelerine değil bölgedeki sorunların çözümüne katkıda bulunabilen bir ülkedir. Bunları iyi niyetle konuşmak, Türkiye ve bölge ülkelerinin lehinedir. Balkanlar, Türkiye için ne kadar önemliyse Kafkaslar da Türkiye’nin istikrarı için o kadar önemli. Bizim de inisiyatif başlatacak güç ve itibarımız var. Bu iklim oluşturulursa bundan herkes kazançlı çıkar."

SARKİSYAN'I TÜRKİYE'YE DAVET EDECEK 

Türkiye’nin, Ermenistan’ı ilk tanıyan ülkelerden biri olduğunu anımsatan Gül, "Ben şuna çok önemi veriyorum: Önemli sorunlar ünümüze geldiğinde ’uğraşıp yıpranırız’ deyip sorunları süpürüp kapının arkasına koyma siyasetini izlemeyeceğim" diye konuştu. Gül, sorunların durdukça kronikleştiğini ve gelecekte çok daha büyük boyutlarda sonraki yöneticiler ve nesillere daha ağır yük olacağını söyledi.
Türkiye-Ermenistan arasındaki spesifik sorunlara ilişkin soruları yanıtlamayan Gül, bu konuların teknik olduğunu ve zaman zaman müzakere edildiğini söyledi.
Gül, "Ben Ermenistan’a risk alıp herhangi bir anlaşma yapmaya, herhangi bir teklifte bulunmaya gitmiyorum" dedi.
Cumhurbaşkanı Gül, başka bir soru üzerine Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan’ı 14 Ekimde Türkiye’de oynanacak Türkiye-Ermenistan rövanş maçına davet edeceğini bildirdi.

GÜL, A MİLLİLERİ ZİYARET ETTİ

Cumhurbaşkanı Gül, Erivan’a indikten sonra ilk olarak Milli Takım kafilesinin kaldığı Golden Palace Otel’e geçti. Kafileyi ziyaret eden ve Ermenistan karşısında başarılar dileyen Gül’ün ziyareti, yaklaşık 40 dakika sürdü.
Bu arada, Cumhurbaşkanı Gül’ün konvoyunun geçtiği güzergahta toplanan bazı Ermenistan vatandaşları, çeşitli pankartlar açarak protestolarda bulundu. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı güzergahta, herhangi bir taşkınlık
gözlenmedi.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


BAŞBUĞ'UN GÜNEYDOĞU GEZİSİ GENELKURMAY SİTESİNDE

İŞTE ABD'NİN MORTRÖ'YÜ DELME PLANI!

AKP'DEN BÜYÜKELÇİLERE İFTAR YEMEĞİ
»  ERMENİLER MİLLİMARŞIMIZI ISLIKLADILAR
»  AYDIN DOĞAN'A SAVAŞ İLANI
»  PKK'YI ŞOK EDEN BASKIN
»  SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN BELEDİYELERE İÇME SUYU UYARISI
»  MHP'DEN GÜL'E TEPKİ , AZERBAYCAN'A DESTEK ÇELENGİ
»  HAKİMEVİ'NDE EĞİTİM SKANDALI
»  KANADOĞLU: "DİYANET'İN VARLIĞI, LAİKLİĞİN GÖSTERGESİDİR"
»  ERDOĞAN, GÜNGÖREN'DE KONUŞTU
»  YİNE AKP, YİNE İMAR RANTI
»  OKULLARDA KRAVATSIZ DÖNEM
»  DENİZ FENERİ DAVASINDA İLGİNÇ TESADÜF!
»  LEFKOŞA'DA, 'GÜL, CAMİ İSTİYOR' KRİZİ
»  GÜL'ÜN ZİYARETİ VE BOĞAZLIYAN KAYMAKAMININ KIZI
»  KAMER GENÇ'DEN ERDOĞAN'A " FENER "SORUSU
»  SİLAHLI KUVVETLERDE KONSEPT DEĞİŞİYOR
»  AKP'NİN İZMİR'DEKİ SÜRPRİZ ADAYI!
»  ERUYGUR VETOLION PAŞANIN TEK İSTEĞİ
»  TOPU BİRBİRLERİNE ATTILAR OKKIR'I NİYAZİ YAPTILAR
»  ELEKTRİK ZAMMI TÜKETİCİLERİ ÇILDIRTTI
»  PKK KARAKOLA SALDIRDI ÇATIŞMA DEVAM EDİYOR
»  DENİZ FENERİ DAVASINA TÜRK HÜKÜMETİ NİYE KARIŞIYOR
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.