Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2773
EURO
37,6740
IMKB
9.032,000
ALTIN
2.914,720
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
SARIGÜL:" BAYKAL BOŞUNA SEVİNMESİN"
SARIGÜL:  BAYKAL BOŞUNA SEVİNMESİN
 
Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Yargıtay Hukuk Genel Kurulunun, partiden ihracına ilişkin CHP Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) kararının iptali yönündeki yerel mahkemenin direnme kararını bozmasına ilişkin, ''Yargı süreci devam etmektedir. Yerel mahkeme, davayı usul yönünden yeniden ele alacaktır'' dedi.
 
13.12.2007 - 16:40
Sarıgül, Şişli Belediyesinde düzenlediği basın toplantısında, partiden ihracıyla ilgili süreci değerlendirdi.
CHP Genel Başkanlığına adaylığını koyduğu 29 Ocak 2005 tarihindeki kurultay sonrası Genel Başkan Deniz Baykal yönetimindeki Merkez Yönetim Kurulu tarafından yüksek disiplin kuruluna sevk edildiğini, bu kurulun partiden ihraç kararı aldığını anımsatan Sarıgül, bu karara ilişkin dava açtığı Ankara 24. Asliye Hukuk Mahkemesinin ihraç kararını esas itibarıyla hukuksuz bularak, bozduğunu söyledi.

Parti yönetiminin bu karara itiraz ettiğini anlatan Sarıgül, şöyle devam etti:

''Bu itiraz sonucu Yargıtay 4. Hukuk Dairesi, davanın esas yönünden değil, usul yönünden görüşülmesi gerektiğine hükmederek, dosyayı yerel mahkemeye iade etmişti. Ankara 24. Asliye Hukuk Mahkemesi ise verilen kararın usul yönünden değil, parti içi demokrasinin gereği olarak esasa ilişkin olarak görülmesi gerektiğini belirterek, kararında ısrar etmişti. Bu durum karşısında, yerel mahkemeyle Yargıtay 4. Hukuk Dairesi arasında hukuki ihtilaf doğmuş oldu.

CHP yönetimi, ortada kalan bu ihtilaflı durum karşısında mahkemeler arasındaki bu uyuşmazlığın giderilmesi için Yargıtay Hukuk Genel Kuruluna başvurdu. Bu gelişmeler sonucunda Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, bu uyuşmazlık konusunda bir öngörüde bulunmuştur. Kurul kararı, parti yüksek disiplin kurulu kararlarının esas yönünden değil, usul yönünden incelenip karara bağlanması yönündedir.''

''HUKUK TARİHİNE GEÇECEK BİR KARAR BEKLİYORUM''

Yargıtay Hukuk Genel Kurulunun, yerel mahkemeden davanın usul yönünden yeniden görülmesini istediğini belirten Sarıgül, ''Dava başladığı yere geri dönmüştür. Yargı süreci devam etmektedir. Yerel mahkeme, davayı usul yönünden yeniden ele alacaktır. Yani özetle dava henüz sonuca varmamıştır'' dedi.

''Baykal ve arkadaşlarının kutlamaları boşunadır. 'Mustafa Sarıgül'ü partiden ihraç ettik' diye sevinmeleri boşunadır'' şeklinde konuşan Sarıgül, şöyle devam etti:

''Beni partiden ihraç etmek için verilen bu mücadelenin, bu emeğin yarısı dışa karşı verilmiş olsa inanın CHP iktidar olurdu. Bu dava artık Mustafa Sarıgül davası olmaktan çıkmıştır. Usul tartışmalarının hiçbir anlamı yoktur. Bu dava, 'partilerimizde demokrasi olacak mı, olmayacak mı' davasıdır.

Türlü oyun ve yalanlarla parti içi farklı sesleri susturma, parti içi muhaliflere haksız ve yersiz yaptırımlar uygulama dönemi bitsin istiyorum. Bundan sonra karşılaşacağım her hukuksuz uygulama için hukuk tarihine geçecek bir karar bekliyorum.''

GAZETECİLERİN SORULARI

Sarıgül, bir gazetecinin, ''Davayı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine taşıyacak mısınız?'' şeklindeki sorusu üzerine de şöyle konuştu:

''Ben Türkiye'de açık ve net bir siyasi hukuk olmadığını görmek istemem. Siyasi Partiler Yasası'nın da değişmesi için büyük mücadeleler veriyorum ancak hukuki haklarımı Türkiye'de ve dünyada sonuna kadar kullanacağım ama yerel mahkeme 2 kez üst üste bizim partide kalmamızla ilgili karar verdi. Ben yerel mahkemenin doğru karar vereceğine inanıyorum.''

Sarıgül, başka bir gazetecinin, ''Davanın ihraç yönünde sonuçlanması karşısında bir B planınız var mı? Yeni bir parti kurmayı düşünüyor musunuz?'' şeklindeki sorusuna da şöyle karşılık verdi:

''Benim her zaman B planım var. Bu da sosyal demokratların birleşerek Türkiye'de iktidara gelme mücadelesidir. Mustafa Sarıgül ve arkadaşlarının bireysel mücadelesi değildir. Yeni bir parti kurmak için çok erken. Bizim partimiz CHP'dir. CHP yönetimi yeteneksiz, beceriksiz, halktan uzak, düşünce üretmeyen bir anlayış içerisinde. CHP'nin bugünkü mevcut yönetimi gidecek, CHP halkın gerçek yöneticilerine kavuşacak.''

Sarıgül'ün basın toplantısına, belediye başkan yardımcılarının yanı sıra müzisyen Ali Kocatepe de katıldı.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


MECLİS'TEKİ YUMRUK, YILIN FOTOĞRAFLARI ARASINA GİRDİ

DANIŞTAY'IN KUR'AN-I KERİM KARARI

BAHÇELİ, BÜYÜKANIT'I ELEŞTİRENLERLE AYNI FİKİRDE DEĞİL
»  SIRTINA YEDİĞİ BIÇAKLA ADAM KOVALADI
»  ''AĞZINA NAMLUYU DAYARIM''
»  BAHÇELİ'DEN ERDOĞAN VE BÜYÜKANIT'A AÇIKLAMA ÇAĞRISI
»  GÜL, YÖK ADAYINI ATAMADAN ÖNCE MÜLAKAT YAPMIŞ!
»  DTP'NİN EV SAHİBİ LORD AHMET!
»  GÖKÇEK'İN BORCU İCRA İLE ALINACAK
»  ABD, ASKERİ OLMAK İÇİN KAÇ TÜRK BAŞVURDU?
»  CHP'Lİ ERSİN, KAÇ KİŞİNİN DAĞDAN İNDİĞİNİ SORDU
»  SARIGÜL:YARGILAMA SÜRECİ DEVAM EDİYOR
»  ERDOĞAN'A ŞEHİTLERE "KELLE" DEME CEZASI VERİLDİ.
»  EMNİYET'TE YENİ ATAMALAR
»  ABD'DEN K.IRAK'I İSTEDİK VERMEDİLER
»  BÜYÜKANIT'A MHP'DEN İSTİFA ÇAĞRISI
»  ÖRTÜLÜ ÖCALAN POSTERİ ALTINDA ÖZERKLİK İSTEĞİ
»  BABACAN 100 GÜNÜNÜN ÇOĞUNU YURT DIŞINDA GEÇİRDİ
»  ATA'NIN GİZLİ VASİYETİ DAVASI AİHM'DE
»  TÜRBANLIYA ÖDÜL ÇELİK'İ KIZDIRDI
»  DAĞDA UNUTULAN ÜSTEĞMEN'DEN HABER YOK
»  FENERBAHÇE KADIKÖY'DE YİNE YIKILMADI
»  METROBÜSTEN SONRA HAREMBÜS
»  ÖLÜM ORGANİZATÖRLERİ!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.