Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,0973
EURO
38,0933
IMKB
9.900,000
ALTIN
2.875,160
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
SOROS'UN YENİ KEHANETİ!
SOROS UN YENİ KEHANETİ!
 
Ünlü dolar milyarderi George Soros, küresel finansal krizin hedge fon endüstrisinin (yüksek riskli yatırım fonları) mevcut büyüklüğünü en az üçte birine kadar azaltacağını söyledi.
 
29.10.2008 - 15:01
Dünyanın ilk hedge fon yöneticilerinden ve en iyilerinden biri olarak bilinen Soros, Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nde yaptığı konuşmada, “Hedge fon endüstrisi bir krizden geçiyor. Tahminime göre, bu endüstrinin büyüklüğü üçte iki ya da yarısı arasında bir yere kadar küçülecek” dedi.

Ekonominin istikrarı için düzenleyicilerin kredi piyasalarını denetlemesi gerektiğini vurgulayan Soros, “Para gibi krediyi de denetlemesiniz ve bu daha fazla denetleme gerektiriyor. Şüphesiz finans işleri geçmiş 25 yılda olduğu kadar karlı olmayacak” Dünyanın ilk hedge fon yöneticilerinden ve en iyilerinden biri olarak bilinen Soros, Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nde yaptığı konuşmada, “Hedge fon endüstrisi bir krizden geçiyor. Tahminime göre, bu endüstrinin büyüklüğü üçte iki ya da yarısı arasında bir yere kadar küçülecek” dedi.

Ekonominin istikrarı için düzenleyicilerin kredi piyasalarını denetlemesi gerektiğini vurgulayan Soros, “Para gibi krediyi de denetlemesiniz ve bu daha fazla denetleme gerektiriyor. Şüphesiz finans işleri geçmiş 25 yılda olduğu kadar karlı olmayacak” dedi.

IMF'NİN YENİ GÖREVİ

Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) gelişen piyasaları korumak için harekete geçmeye ihtiyacı olduğunu söyleyen Soros, “IMF'nin şimdi yeni bir görevi var.  IMF Merkezdeki fırtınaya karşı çevre ülkeleri korumalı” dedi. Soros, bu açıklamasıyla abd  ve gelişmiş batılı ekonomilerin küresel kredi krizinin merkezinde olduğuna atıfta bulundu.

Soros, “ABD şimdi gerçekten çevre ülkeleri kapsayan sistemin istikrarı için uluslararası çabalara öncülük etmezse sanırım sistem devam etmeyecek” diye konuştu.

Mevcut Beyaz Saray yönetiminden böyle bir çaba beklemediğini söyleyen sadık bir Demokrat Parti destekçisi Soros, “Bu başkandan bunu yapmasını beklemiyorum, ancak gelecek başkandan bunu bekliyorum, aksi takdirde sistem sürmeyecek. Farklı bir sistem olacak veABD , bugün olduğu gibi etkili olmayacak” dedidedi.

IMF'NİN YENİ GÖREVİ

Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) gelişen piyasaları korumak için harekete geçmeye ihtiyacı olduğunu söyleyen Soros, “IMF'nin şimdi yeni bir görevi var. IMF merkezdeki fırtınaya karşı çevre ülkeleri korumalı” dedi. Soros, bu açıklamasıylaABD  ve gelişmiş batılı ekonomilerin küresel kredi krizinin merkezinde olduğuna atıfta bulundu.

Soros, “ABD şimdi gerçekten çevre ülkeleri kapsayan sistemin istikrarı için uluslararası çabalara öncülük etmezse sanırım sistem devam etmeyecek” diye konuştu.

Mevcut Beyaz Saray yönetiminden böyle bir çaba beklemediğini söyleyen sadık bir Demokrat Parti destekçisi Soros, “Bu başkandan bunu yapmasını beklemiyorum, ancak gelecek başkandan bunu bekliyorum, aksi takdirde sistem sürmeyecek. Farklı bir sistem olacak ve ABD, bugün olduğu gibi etkili olmayacak” dedi


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


OSMAN ÖCALAN'DAN BOMBA İTİRAFLAR

TBMM'DE PKK UZANTISI DTP'NİN PKK SKANDALI

ATA'YA SAYGI, GÜL'E PROTESTO
»  CHP'DE KASETLİ ŞOK ŞANTAJ
»  "İSTEDİKLERİNİ ÖLDÜRÜYORLARDI"
»  "HADLERİNİ BİLSİNLER, YOKSA.."
»  "BİRLİKTE ÇALIŞTIĞIM HANIMEFENDİ İLE EVLENECEĞİM"
»  UĞUR DÜNDAR'IN YENİ MİSYONU
»  YANDAŞ MEDYADAKİ ÖCALAN HABERLERİNİ NASIL OKUMALI
»   SÜBYANCI HÜSEYİN ÜZMEZ KURTARILDI MI?
»  GOOGLE ARAMA MOTORU MÜDÜRLÜĞÜ
»  "TOPLUMU SİNDİRİP, MUHALEFETSİZ BİR TÜRKİYE İSTİYORLAR"
»  FALCI, BEKAR POLİS'E "KARINDAN AYRILACAKSIN" DEYİNCE..
»  ASKER DİYARBAKIR'DA SLOGAN ATTI
»  İŞTE MELİH GÖKÇEK'İN ÇALIŞMALARINI ENGELLEYENLER
»  PKK'NIN İSTANBULDA'Kİ MOLOTOF KOKTEYLİ İMALATHANESİ
»  "PKK RİSKSİZ EYLEMLERE YÖNELECEK"
»  ALMANYA'DAN ŞOK ROJ TV İDDİASI!
»  "IMF'NİN ÜMÜĞÜNÜ SEN SIK TAYYİP BEY"
»  İŞTE O GİZLİ YEMEĞİN SIRRI,"ÖCALAN TALEBİ"
»  TAHLİYE OLAN ÜZMEZ'DEN TUHAF SÖZLER
»  HZ. ALİ'NİN İŞARET ETTİĞİ KİŞİ O MU?
»  CHP'Lİ ARITMAN'DAN ÇANKAYA'YI BOYKOT ÇAĞRISI
»  GÜL,'YETKİLERİMİ DEVRETMEYE HAZIRIM' DEMEMİŞ!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.