Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2576
EURO
37,6118
IMKB
9.045,000
ALTIN
2.881,920
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
TOPBAŞ MI, YALAN SÖYLÜYOR ESNAF MI?
TOPBAŞ MI, YALAN SÖYLÜYOR  ESNAF MI?
 
Zeytinburnu’nda 21 can alan patlamanın yaşandığı bölge esnafı, Başkan Topbaş’ın "İhbar edilmezse nereden bilelim" sözlerini yalanladı.
 
2.2.2008 - 18:15

İSTANBUL Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın, ihbar almadıkları için kaçak tesisleri bulamadıkları açıklamalarına, bölge esnafından yalanlama geldi. Esnafın söylediklerine göre,böylece İstanbul'un yalancı bir belediye başkanına sahip olduğu da ortaya çıktı.

Zeytinburnu, Davutpaşa’daki maytap imalathanesi patlamasının yaşandığı Çifte Havuzlar mevki Birinci Zer sanayi sitesi esnafı, defalarca ihbarda bulundukları halde bina altlarındaki sanayi tipi dolum tesislerinin kapatılmadığını iddia etti. Esnaf, buna örnek olarak da, Çiftehavuzlar Caddesi 23 numarada, 4 katlı iş hanının giriş katında kaçak dolum yaptığını iddia ettikleri Belenkoğlu Ticaret’i gösterdi. Bu işletmeyi, son defasında 170 imzalı olmak üzere, birçok kez dilekçeyle şikayet ettiklerini, telefonla Zabıta’ya ihbarda bulunduklarını söyleyen çevre esnafı, gelen ekiplerin işlem yapmadan ayrıldığını ileri sürdüler.

BAĞDAT CADDESİ’NDE VAR MI Bölge esnafı, isyanlarını da, "Ekipler ruhsatı var diye gidiyor. 30 yıl önce tarlayken ruhsat verilmiş. Bugün Bağdat Caddesi’nde 30 yıl önce açılmış dolum tesisi var mı?" diyerek aktardılar. Kaçak dolum tesislerinin patlaması durumunda çok daha büyük can kayıpları yaşanacağını öne süren çevre esnafından 12 işyeri sahibi ve çalışanı, dün bir kez daha şikayet dilekçesi verdiler. Önce Zeytinburnu Belediyesi’ne sanayi tipi oksijen tüp dolumu yapan tesisi şikayet eden esnaf, ardından aynı dilekçe ile Kaymakamlığa da başvurdular.

KAÇAK TÜPLER KAÇIRILDI Esnafın örnek olarak gösterip hakkında şikayet dilekçesi verdiği Belenkoğlu Ticaret’in de içinde bulunduğu iş hanı ise, patlama sebebiyle çok sayıda gazeteci ve belediye ekipleri olduğu için, 2 gündür kapalı. Dün sabah erken saatlerde gelen firma yetkililerinin, iş merkezindeki 20 tonluk sanayi tipi tüpleri doldurup çevre esnafı iş yerlerini açmadan kamyonlara yükleyerek ayrıldıkları belirtildi. Bu arada, DTP İstanbul Milletvekili Sabahat Tuncel’in de aralarında bulunduğu yaklaşık 100 sendika temsilcisi, 21 kişinhin öldüğü, 116 kişinin yaralandığı patlama yerinde protesto gösterisi yaptılar. Göstericilerin açklamadalarında ise, patlama sonrası akın akın bölgeye gelen devlet yetkililerinin "İhbar edin" sözlerinin ’tiraji komik’ olduğu belirtildi, bölgedeki iş yerlerinin yüzde 90’ının kaçak olduğu, yüzde 80’i sigortasız işçilerin haftada 66 saat çalıştırıldıkları ileri sürüldü. Patlama yerine karanfil bırakmalarına polisin izin vermediği grup,sessiz bir şekilde dağıldı.

Ölü sayısı 21 oldu

SİVİL Savunma ekipleri, dün enkaz altında bir kişinin daha cansız bedenini buldu. Ölü sayısını 21’e yükselten bu kişinin, 40 yaşındaki dokumacı Metin Erdoğan olduğu anlaşıldı. Ailesi, tüm acil servislere ve Adli Tıp Kurumu Morgu’na bakmasına rağmen, patlama anından itibaren 4 çocuk babası Erdoğan’ın izini bulamamıştı. Bir yakını, 4 yıl önce çıkan yangın sonrası Erdoğan’ın işten ayrıldığını, ancak 6 ay önce, yeniden açılan atölyede çalışmaya başladığını söyledi.


’Patlar’ korkusundan enkaz kaldırılamıyor

ZEYTİNBURNU’nda çöken binanın enkazında ara verilen arama çalışmalarına dün sabahtan itibaren tekrar başlandı. Enkaz altında artık canlı bulunma ihtimali kalmasa da, patlayıcı olma ihtimaline karşı kaldırma çalışmalarına başlanmadı. Enkazın nasıl kaldırılacağı, bilir kişi incelemeleriyle belirlenecek. İstanbul Teknik Üniversitesi’nden bir heyet de, çevre binaların durumunu incelemek amacıyla bölgeye geldi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler de, patlamanın nedenini tespit etmek için bölgede araştırmalarına devam ediyor. Çalışmalarda, olay yerinde patlayıcı etkisi bulunan başka madde bulunup bulunmadığı da araştırıldı.

Beni bırakma anne

DavutpaŞa’da hayatını kaybeden Gülhan Çabuk’u (31) son yolculuğuna uğurlayanlar arasında, hayatını tehlikeye atarak doğurduğu oğlu Kıvanç (4) da vardı. Hamileyken gittiği kontrollerde iki böbreğinde yetmezlik tespit edilen Çabuk, riskli olmasına rağmen çocuğunu doğurmuştu. 3 yıl dinlendikten sonra yeniden yarı zamanlı çalışmaya başlayan ve Vega Makine’de tasarımcılık yapan KTÜ mezunu genç kadın, önceki gün, ilk patlama sonrası olayı seyrederken, ikinci patlamayla birlikte hayatını kaybetti. Çabuk’un cenazesi toprağa verilmek üzere Trabzon’a gönderildi.

Dinamit değilse denetim belediyede

TEHLİKELİ maddelerin imali ya da depolanmasının denetiminden Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri ve kaymakamlıklar sorumlu. Madde maytapsa, Büyükşehir ve ilçe belediyeleri, dinamitse, kaymakamlık ve valilikten izin alınması gerekiyor. Bu maddelerin ticaretine Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü onay veriyor. Büyükşehir Belediyesi’nin çevre ve koruma daire başkanlığı da yanıcı, parlayıcı ve patlayıcı maddelerle ilgili hava ve çevre kirliliği denetimlerini yapıyor.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


300 POLİSLE 11 İLDE DEV BASKIN

ANKARA'NIN SUYU NE ZAMAN GELECEK?

NAMAZ ODASI GENELGEYE GÖRE
»  FLAŞ..FLAŞ.. 8 ASKERE TAHLİYE KARARI
»  SAĞLIK BAKANI REKTÖRLERİ HEDEF ALDI
»  BAŞKENT'TE ATA'YA TÜRBAN ŞİKAYETİ
»  İZMİR'DE KARA ÇARŞAF MİTİNGİ
»  PKK DAĞLICA'YA 400 KİŞİYLE SALDIRDI!
»  "İSTEYEN MİNİ ETEKLE, İSTEYEN BAŞÖRTÜSÜYLE OKUSUN"
»  ERDOĞAN'DAN BAYKAL'A, 'YENİ BİR PEYGAMBER'CEVABI
»  2008'E DAMGASINI BU OTOMOBİLLER VURACAK
»  SON HAMLELER, MHP'YE NE KAZANDIRDI?
»  ERDOĞAN:'İMTİYAZ DEĞİL ADALET'
»  TÜRBAN KONUSUNDA NERDEN,NEREYE?
»  AKP İLE CHP ARASINDA YENİ İLÇE KRİZİ BAŞLADI
»  ERDOĞAN, AHMET ÇAKAR'LA NOSTALJİ YAPTI
»  ABD BÜYÜKELÇİSİ'NDEN ŞAŞIRTAN AÇIKLAMA
»  "SİLAH ÜZERİNE YEMİN ETSEYDİNİZ"
»  REKTÖRLER KARIŞMAZSA KİM KARIŞACAK
»  ÖCALAN İÇİN AÇLIK GREVİ BAŞLATTILAR
»  "222 A" EYLEMCİLERİ BUGÜN ANITKABİR'DE
»  ERDOĞAN, AKADEMİK MUHTIRA İÇİN NE DEDİ?
»  TÜRBAN, ANAYASA KOMİSYONU'NDAN GEÇTİ
»  DTP'Lİ EMİNE AYNA GENELKURMAY'A YÜKLENDİ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.