Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2155
EURO
37,5355
IMKB
9.128,000
ALTIN
2.877,470
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ULUSALCILARIN PATALYA ZİRVESİ
ULUSALCILARIN PATALYA ZİRVESİ
 
Ulusalcı isimler, geçtiğimiz günlerde Patalya Oteli'nde bir araya geldi. Bir çok ismin bir araya geldiği bu zirve, bazı çevreleri heyecanlandırdı, kimileri, darbe girişimi için toplanıldığını dile getirirken, kimileri de "ulusalçılar, yerel seçimler için" harekete geçti şeklinde yorumlandı. Yeni Çağ Gazetesi'nden Sebahattin Önkibar, ulusalcıların, bu tartışılan zirvesini kaleme aldı. İşte Önkibar'ın heyecanlandıran yazısı...
 
17.1.2008 - 11:45

Önce Ufuk Söylemez ardından Kamran İnan aradı.
İkisinin ortak mesajı şuydu:
-  “Patalya Oteli’ndeki toplantıya mutlaka katılmanızı istiyoruz.”
Ve önceki gün öğle sonrasında bu davete icabet için Gölbaşı’nda bulunan Patalya Oteli’ne gittik.
Organizasyonun büyük destekçisi, Başkent Üniversitesi’nin Rektörü Prof. Mehmet Haberal’ın karşıladığı 100’ün üstündeki davetli, toplantı salonuna alındı.
Önce mini bir kokteyl ve ardından toplantı.
Konuşulanların içeriğine geçmeden önce katılımcılardan bir kesit sunalım:
Gülsüm Toker Bilgehan, Mümtaz Soysal, Doğu Perinçek, Yaşar Okuyan, Hurşit Tolon, Yusuf Halaçoğlu, Tuncer Kılınç, Anıl Çeçen, Armağan Kuloğlu, Hasan Ünal, Necdet Pamir, Hulki Cevizoğlu, Mustafa Balbay, Güler Kömürcü, Rıza Zelyut, Çetin Yetkin, Vural Savaş, Şükrü Sina Gürel, Gökhan Çapoğlu, Ali Ilıksoy, Sina Akşın, Sadi Somuncuoğlu, Ayfer Yılmaz, Hasan Korkmazcan, Talat Şalk, Bilal Şimşir, Alpaslan Işıklı, Yaşar Hacısalihoğlu, Zerrin Başer, Abdülkadir Çevik, Fethi Bolayır, Naci Ünver, Ender Arkan, Ahmet Mumcu, Mete Akyol ve daha bir çok isim.
Bu arada Melih Aşık’dan Can Ataklı ve Sabih Kanadoğlu’an kadar pek çok davetlinin mazeretleri sebebiyle katılamadığını ve mesaj gönderdiklerini de belirtelim.
Gelelim toplantının gerekçesi ve konuşulanlara:
Çok sayıda davetlinin görüş bildirdiği toplantının amacı, AKP’ye muhalefet için metot ya da yöntem belirlenmesiydi.
Acil bir siyasi oluşum ya da partileşmenin gerekip gerekmediği sorgulandı ve AKP’ye karşı yapılacak muhalefetin stratejileri seslendirildi.
Yok, bazılarının umduğu gibi toplantıda değil çığırtkanlık, darbe ile ilgili olarak emin olun zerre bir imada dahi bulunulmadı.
Salon ya da katılımcı profili, ihtiras tramvayına binmiş heyecanlı tiplerden ziyade, Cumhuriyet için gerçekten samimi olarak endişelenen insan portrelerini yansıtıyordu... Paranoya, ya da gerçek, katılımcılarda müthiş bir  endişe hakimdi. Davetlilerin pek çoğu toplantıyı, Kurtuluş öncesindeki Sivas ve Erzurum kongreleri hüviyetinde algıladı ve kendilerini de bu kongrelere katılan delegeler gibi gördü.
Hülasa toplantıyı ulusalcıların sahaya inmek için harekete geçmesi  olarak yorumlamak mümkündür.
Hayır, atılacak adımlar için alınan somut bir karar henüz yoktur. Dahası, hemen bir parti ya da oluşum görüşü de ağırlık kazanmamıştır. Yapılan, arayış sürecinin fiiliyata dökülmesidir.
Kuşkusuz bu toplantı ve organizasyonun eleştirilecek yanları da vardı ki, bendeniz ve pek çok katılımcı da bunların altını çizdi.
Mesela katılımcılar arasında milli kimlikli İslamcılar yoktu. Keza milliyetçiler de çok çok azınlıktaydı. Salonun genel profilinde Kemalistler göze çarpıyordu. Oysa AKP ve Erdoğan’ı Kemalist bir halk hareketi ile devirmenin imkanı yoktur. Tersine Kemalist bir çıkış, AKP’yi daha da büyütür ve bir arada tutar.. Dolayısı ile ulusalcıların bu toplantısındaki katılımcıların kimliklerine baktığımda, bu hareketin mevcut kompozisyonla bir yere varmasını hiç mi hiç mümkün görmüyorum. Çünkü, eğer öyle bir şey  mümkün olsaydı Perinçek’le Mümtaz Soysal’ın partileri birazcık olsun oy alırlardı.
Tam bu noktada bir parantez açıp start alan bu Uluslacı dalga ya da heyecanın sadece ve sadece merkez bir harekete dinamo olabileceğini söylemek durumundayız.. Bu hareket de şu haliyle ancak Prof. Dr. Mehmet Haberal önderliğinde gerçekleşebilir.. Haberal Hoca’nın böyle bir niyeti var mı bilmiyorum ama onun ismi bütün topluma güven verip referans olabilir.. Tıp’ta mucize adam olan Prof. Haberal, merkez sağdan gelen kimliği ve muhafazakar değerlere olan gerçekten samimi bakışı nedeniyle, her kesim tarafından kucaklanabilir ve ulusalcı dalga ya da endişenin halka inmesi veya o endişelerin halk tarafından da benimsenmesine vesile olabilir. Haberal isminin böyle bir kredisi var... Bu ve benzer yöntemlerin dışında ulusalcıların halka inmeleri ve kendini kabul ettirmeleri çok zordur.
Sonuç olarak söyleyeceğimiz şudur:
Ulusalcıların önceki günkü zirvesi öyle suya tirit bir toplantı  değildi. Devamları gelecek olan bu buluşmaların mutlak bir sonucu olacak gibi görünüyor... Ulusalcıların dışında da pek çok çevre tarafından desteklenen ve politik arenaya davet edilen Prof. Haberal ismine dikkat diyoruz...

 

 

 



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ERDOĞAN'A VERİLEN SON SEÇİM ANKETİ

ASKER'İ DE YÜCE DİVAN'A GÖNDERELİM MADDESİ

MİT'E ÇALIŞAN SANATÇILAR?
»  ELEŞTİRİLEN KOMUTAN SORGUYA'DA GİRMİŞ
»  MAĞARA HASTANE YERLE BİR EDİLDİ.
»  DTP : "TÜRKİYE'Yİ PARÇALAYALIM"
»  DEMİREL'İN DOKTORUNDAN AKP'LİLERE SAĞLIK RECETESİ
»  GÜL'DEN TERÖR İTİRAFI
»  HAŞİM KILIÇ: 'YENİ ANAYASA SIKINTI YARATIR'
»  YENİ ANAYASA'DA YÜCE DİVAN RÖTUŞU
»  DİYANET''TRANSSEKSÜELLER TÜRBAN TAKABİLİR''
»  BAHÇELİ'DEN 'BÜYÜK ÇATI' PROJESİ
»  ''BAŞÖRTÜSÜNÜ TEK CÜMLE İLE ÇÖZEBİLİRİZ''
»  PROF. CENGİZ YALÇIN, "TORYUM ABARTILIYOR"
»  ERDOĞAN'DAN MERKEL VE SARKOZKY'E "YEMEYİZ"
»  VAKIFLAR KANUNU KABUL EDİLDİ..
»   DAĞLICA OLAYI TELSİZ KAYITLARI SİLİNMİŞ
»  AVUKATLARA ÖĞRETMENLİK YOLUNU AÇMA TEKLİFİ
»  ALEVİ'LERDEN AKP'YE KARŞI MİTİNG
»  AHMET TÜRK'TEN OLAY YARATACAK AÇIKLAMALAR
»  ERDOĞAN YİNE ÇOK KIZACAK
»  THY UÇAKLARINA BİR HALLER OLDU
»  İSPANYOL BASINI KORUMA KAVGASINI Tİ'YE ALDI
»  CEMİL İPEKÇİ, TÜRBANA DOLANDI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.