Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1623
EURO
38,1653
IMKB
9.777,000
ALTIN
2.918,510
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ZAHİT AKMAN'IN BAŞKANLIĞI TEHLİKEDE
ZAHİT AKMAN IN BAŞKANLIĞI TEHLİKEDE
 
Almanya’daki Deniz Feneri davasında adı geçen RTÜK Başkanı'nın, RTÜK Kanunu'na aykırı olarak, RTÜK üyesi ve Başkanı seçildikten sonra da, Radyo-TV alanındaki dört şirkette hissedar olduğu ve Genel Müdürlük yaptığı belirlendi.
 
7.9.2008 - 07:51
Almanya’da açılan Deniz Feneri davasında kuryelik ile suçlanan RTÜK Başkanı Zahit Akman’ın, RTÜK üyesi ve Başkanı seçildikten sonra da, faaliyet alanı Radyo-TV de olan dört şirkette hissedar ve Genel Müdür olduğu ortaya çıktı. RTÜK kanunu ise RTÜK üyelerinin bu tür faaliyette bulunmasını yasaklıyor.

Yasaya aykırılığın tespiti durumunda da, hiçbir bildirime gerek olmaksızın RTÜK üyeliğinin düşmesi ve durumun TBMM’ye bildirilmesi gerekiyor. RTÜK’ün  9 Eylül Salı günü yapacağı toplantıda bu konunun gündeme gelmesi ve Akman’ın üyeliği konusunun tartışılması bekleniyor.

Alman savcıların iddianamesinde, Deniz Feneri Derneği'nin yakın ilişki içinde bulunduğu sermaye şirketleri, sermaye yapıları ve yöneticilerine de yer verildi. Bu şirketler arasında direk olarak TV yayıncılığı ile bağlantılı şirketler de bulunuyor. Zahit Akman’ın hissedar ve yönetici olarak yer aldığı şirketlerdeki görevi ise, 13 Temmuz 2005 tarihinde seçildiği RTÜK üyeliği ve başkanlığı görevinden sonra da devam ediyor.

HANGİ ŞİRKETLER?
Ancak RTÜK Kanunu'nun 9. maddesi  ‘’Üst Kurul üyeleri ile üçüncü dereceye kadar (dahil) kan ve sıhri hısımları, özel radyo ve televizyon şirketlerinde, bu şirketlerle doğrudan veya dolaylı ortaklık bağı bulunan şirketlerde ortak ya da yönetici olamazlar; Üst Kurul üyeliği süresince resmi veya özel başkaca hiçbir görev alamazlar, özel veya kamu yayın kuruluşlarının görev ve yetki alanına giren konularda doğrudan doğruya veya dolayısıyla taraf olamaz ve bu konularda hiçbir menfaat sağlayamazlar, aksine davrananlar görevlerinden çekilmiş sayılırlar ‘’ hükmünü öngörüyor. Akman’ın durumu ise yasanın bu maddesine aykırılık teşkil ediyor. İddianamede, Akman’ın bir bölümünde 13 Temmuz 2005 sonrası da görevini sürdürdüğü şirketler, hisseleri şöyle belirtildi:

WEİSS HANDELSUND İNVESTMENT GMBH:
17 Ocak2003 tarihinde, ‘’European Food & Marketing GmbH’’ olarak ve 500 bin Euro sermayeli şirket olarak kuruldu. Faaliyet alanı, yurtiçi ve yurtdışında her türlü mallarla ithalat, ihracat, sanayi, radyo ve televizyon program yayıncılığı ve basın yayın temsilciliği olarak belirtildi. Hisedarları, Mehmet Balıkçı Mehmet Gürhan, Zekeriya Karaman, Mustafa Çelik, İsmail Karahan  ve Zahid Akman olarak belirlendi.

Akman bu şirkete 84 bin 350 euro sermaye yatırdı. 29 Aralık 2004’de ise şirket sermayesi arttırıldı. Akman’ın hissesi 200 bin Euro oldu. Akman şirkete 08 Aralık 2005 tarihine kadar ortak kaldı ve 16 Nisan 2003’den, 30 Eylül 2005’e kadar Genel Müdürlük yaptı. Böylelikle 13 Temmuz 2005’de RTÜK üyesi seçilmesine rağmen bu şirkette iki ay daha sorumluluk aldı.

EURO 7 FERNESH MARKETİNG: 
23 Mayıs 2001’de 50 bin Euro sermaye ile kuruldu. Faaliyet alanaı TV-Çekim,  Reji ve Teknik olarak belirtildi. Şirketin hissedarları arasında  Zekeriya Karaman, Mehmet Gürhan, Mustafa Çelik, İsmail Karahan, Zahid Akman vardı. Akman’ın sermayesi  9 bin 500 Euroydu. Şirketin sermayesi 19 Haziran 2002’de 500 bin euroya yükseldi. Akman’ın sermayesi de 100 bin euro oldu.

Akman bu şirkette 08 Aralık 2005 tarihine kadar ortak olarak kaldı ve  13 Kasım 2003 ile 30 Eylül 2005 tarihleri arasında Genel Müdürlük yaptı. Böylelikle RTÜK’e seçildikten sonra da beş ay daha şirket ortağı oldu ve RTÜK Başkanıyken de iki ay daha bu şirketin Genel Müdürlüğünü yaptı.

ATLAS MEDİA MARKETİNG: 
09 Mayıs 2003’de, 50 bin Euro sermaye ile kuruldu. 02 Haziran 2003’de,‘’European Food & Marketing GmbH’’,  29 Aralık 2004’de ise ‘’Atlas Marketing GmbH’’ olarak adını değiştirdi. 17 Şubat 2005’de bu kez adını ‘’Atlas Media Marketing GmbH’’ yaptı. Şirketin faaliyet alanı, gıda ürünleri ticareti, Radyo TV ürünleri üretme, kablo ve sateleat üzerinden yayına sokma, radyo TV hizmetleri biçiminde açıklandı.

Hissedarlar arasında İsmail Karahan, Mustafa Çelik, Zekeriya Karahan Mehmet Gürhan ve Zahid Akman vardı. Akman’ın sermayesi 10 bin Euro olarak yer aldı. Akman bu şirkette de sorumlu Genel Müdür olarak 09 Mayıs 2003 ile  04 Ekim 2005 tarihleri arasında görev yaptı. Böylelikle RTÜK Başkanı olduğu sırada, 3 ay da bu şirketin genel müdürlüğünü yaptı.

EUROPEAN CONSULTİNG MARKETİNG:
28 Mart 2003 tarihinde kuruldu. 10 Ekim 2003 günü şirketin adı ‘’Yeni Şafak Europa GmbH’’ olarak değiştirildi. Faaliyet alanı reklam klip üretimi, elektronik medya ve TV programları konsepsiyonları, reklam üretimi, internet sayfaları tasarım üretim ve hizmetleri, şirket logoları, CD, Plak, Kaset, Video, radyo TV yayınları ve basın yayın organları temsilciliği olarak belirtildi.

Hissedarları Sıddık Balıkçı, Firdevsi Ermiş ve Zahid Akman’dan oluştu. Akman’ın hissesi 80 bin Euro olarak belirlendi. Akman bu şirkette de, 28 Mart 2003 tarihinden 24 Ağustos 2006 tarihine kadar sorumlu Genel Müdürlük yaptı. Böylelikle RTÜK Başkanı olduğu dönemde 13 ay süreyle de bu şirketin Genel Müdürlüğünü yönetti.


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


BORCU ÖDEMEZSE 66 YAŞINDAKİ ADAMA KARI OLACAK

PROF.DR.MÜMTAZ TÜRKÖNE'NİN TSK DÜŞMANLIĞI

SARKİSYAN GÜL'Ü AĞRI DAĞI TABLOSU ALTINDA KABUL ETTİ
»  BAYKAL: ERDOĞAN KONTROLÜNÜ KAYBETTİ
»  AYDIN DOĞAN'IN ZEHİR ZEMBEREK AÇIKLAMASI
»  GÜL, SARKİSYAN'I DAVET EDECEĞİNİ AÇIKLADI
»  BAŞBUĞ'UN GÜNEYDOĞU GEZİSİ GENELKURMAY SİTESİNDE
»  İŞTE ABD'NİN MORTRÖ'YÜ DELME PLANI!
»  AKP'DEN BÜYÜKELÇİLERE İFTAR YEMEĞİ
»  ERMENİLER MİLLİMARŞIMIZI ISLIKLADILAR
»  AYDIN DOĞAN'A SAVAŞ İLANI
»  PKK'YI ŞOK EDEN BASKIN
»  SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN BELEDİYELERE İÇME SUYU UYARISI
»  MHP'DEN GÜL'E TEPKİ , AZERBAYCAN'A DESTEK ÇELENGİ
»  HAKİMEVİ'NDE EĞİTİM SKANDALI
»  KANADOĞLU: "DİYANET'İN VARLIĞI, LAİKLİĞİN GÖSTERGESİDİR"
»  ERDOĞAN, GÜNGÖREN'DE KONUŞTU
»  YİNE AKP, YİNE İMAR RANTI
»  OKULLARDA KRAVATSIZ DÖNEM
»  DENİZ FENERİ DAVASINDA İLGİNÇ TESADÜF!
»  LEFKOŞA'DA, 'GÜL, CAMİ İSTİYOR' KRİZİ
»  GÜL'ÜN ZİYARETİ VE BOĞAZLIYAN KAYMAKAMININ KIZI
»  KAMER GENÇ'DEN ERDOĞAN'A " FENER "SORUSU
»  SİLAHLI KUVVETLERDE KONSEPT DEĞİŞİYOR
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.