Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2556
EURO
37,4964
IMKB
8.964,000
ALTIN
2.913,330
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
İNGİLTERE KRALİÇESİ 36 YIL SONRA TÜRKİYE'DE
İNGİLTERE KRALİÇESİ 36 YIL SONRA TÜRKİYE DE
 
İngiltere Kraliçesi Elizabeth ve eşi Edinburg Dükü Prens Philip, resmi ziyaret için Ankara'ya geldi. Elizabeth'in gelişi sırasında havalanındaki güvenlik önlemleri dikkat çekti.
 
13.5.2008 - 17:15

Kraliçe ve beraberindekileri, Esenboğa Havalimanında Devlet Bakanı
Mehmet Aydın ve eşi Nihal Aydın, Ankara Valisi Kemal Önal, Ankara
Garnizon Komutanı Korgeneral Aslan Güner, İngiltere'nin Ankara
Büyükelçisi Nick Baird, Türkiye'nin Londra Büyükelçisi Yiğit Alpogan ve eşi ile diğer yetkililer tarafından karşılandı.

Kraliçe Elizabeth'in gelişi sırasında Esenboğa Havalanında çok sıkı
güvenlik önlemleri alındığı dikkati çekti. Gazetecilerin çantaları ve
kameraları özel eğitimli köpeklerle kontrol edildi.

RAHMAN SURESİ OKUNACAK

BURSA Valiliği Kraliçe 2'nci Elizabeth ile eşi Edinburgh Dükü Prens Philip'i ağırlamak için tüm hazırlıklarını tamamladı. Kentte 5 saat kalacak olan Kraliçe ve eşine, Yeşil Türbe'de Kuran-ı Kerim'deki Rahman suresini, Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyelerinden Prof.Dr. Mehmet Emin Ay okuyacak.

Kraliçe 2'nci Elizabeth ile eşi Prens Philip'in Bursa'da kusursuz ağırlanması için protokoldeki isimlere asalet dersi verildi. Kraliçe 2'nci Elizabeth için ilk tören saat 12.00'de Yenişehir Havaalanı'nda yapılacak. Burada karşılanacak olan Kraliçe ve eşi saat 12.30'da Kozahan'a gelecek. Burada, Mehter takımının gösterileri ile karşılanacak olan İngiltere Kraliçesi 2'nci Elizabeth'e sepet içersinde taze meyve ikram edilecek. Kozahan'ı gezecek olan İngiltere Kraliçesi, öğle yemeğini burada yiyecek. Türk mutfağından zeytinyağlı yiyeceklerin ağırlıklı olduğu menüde, enginar ve brokoli de olacak. Yemek sonrası aynı yerde ebru sanatının yapımını izleyecek olan İngiltere Kraliçesi'ne fırça verilerek üzerine ebru yapması istenecek ve kendisine eşarp hediye edilecek.

Daha sonra Ankara Olgunlaşma Enstitüsü öğrencilerinin sunacağı defileyi izleyecek olan Kraliçe Elizabeth, Kozahan'ın hemen yanında bulunan Sami Güner Karagöz Evi'ne geçerek burada `Hacivat ve Karagöz' gölge oyununu izleyecek. Ardından 20 dakika dinlenmek için Büyükşehir Belediyesi'nin tarihi binasına gidecek olan İngiltere Kraliçesi 2'nci Elizabeth ve eşine burada sıkma portakal suyu ikram edilecek.

EŞİ İLE PROGRAMLARI AYRI AYRI

İngiltere Kraliçesi 2'nci Elizabeth, bundan sonra TOFAŞ Fabrikası'nı ziyaret edecek olan eşi Prens Philip'ten ayrı sürdürecek. Yeşil Camii'ye gidecek olan Kraliçe Elizabeth'e burada bilgiyi Topkapı Sarayı Müdürü Prof.Dr. İlber Ortaylı verecek. Kraliçe daha sonra Yeşil Camii'ne geçerek burada Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakütesi Öğretim Üyeleri'nden Mehmet Emin Ay'ın okuyacağı Kuran-ı Kerim'deki evrensel mesajları içeren Rahman Suresi'ni 10 dakika dinleyecek, Kraliçeye burada Bursa Müftülüğü tarafından İngilizce'ye çevrilen Kuran- ı Kerim hediye edilecek. Daha sonra Yeşil Türbe'ye geçecek olan Kraliçe 2'nci Elizabeth, ziyaret ardından bahçede kurulacak olan çini yapımının anlatıldığı platformda tarihi İznik çinilerinin yapımını seyredecek. İngiltere Kraliçesi ve eşi 4.5 saat süren gezinin ardından kentten ayrılacak

KRALİÇE İÇİN OLAĞANÜSTÜ ÖNLEM

Türkiye ziyareti kapsamında yarın Bursa'ya gelecek olan İngiltere KraliçeSİ II. Elizabeth ile eşi Prens Philip, toplam 1300 polis tarafından korunacak. Kraliçe'nin 4.5 saatlik Bursa ziyaretinin 2.5 saatini geçireceği 102 işyerinin bulunduğu Kozahan'da, işyeri sahipleri sadece birer kişi bulunduracak. Bu kişilerin güvenlik soruşturmaları Emniyet Müdürlüğü tarafından yapıldı. Emniyet Müdürlüğü, İngiltere Kraliçesi ve eşinin programında görev alan belediye, Yeşil Camii ve Türbe'de görev yapanların da özgeçmişini araştırdı.

YEMEKLER ALMİRA'DAN, MÖNÜ GİZLİ

Kraliçe II. Elizabeth'in Bursa'ya yaptığı gezide, Kozahan'da yiyeceği Türk mutfağından oluşan öğlen yemeği 5 yıldızlı Almira Otel'de hazırlanıyor. Güvenlik soruşturmaları yapılan aşçıların hazırladıkları yiyecekler, güvenlik açısından sır gibi saklanıyor. Yemekler yapılırken, İngiliz güvenlik görevlilerinin de aşçıların başında bulunduğu öğrenildi. Yemekte Bursa'nın ünlü İskender Kebabı'nın bulunmayacağını belirten yetkililer, yemeklerin uzman kontrolünde yapıldığını sözlerine ekledi.

BELEDİYEDE HALILAR DEĞİŞTİRİLİYOR

İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth'in Bursa gezisinde dinleneceği Büyükşehir Belediyesi'ndeki özel oda yeniden boyandı, halıları değiştirildi. Bu odaya, özel ipek halı ve Türk motifleri taşıyan 12 özel kilim serildi, duvara ise ipekten yapılan lale motifli tablo asıldı. Kraliçe Elizabeth'in dinleneceği sırada portakal suyu, Bursa kirazı ve Orhaneli İlçesi'nde özel olarak yetiştirilen çilek, altında ipek örtü olan özel tabak ile ikram edilecek.

CEMİL İPEKÇİ, KRALİÇE'YE HEDİYELER VERECEK

Kraliçe II. Elizabeth'in gezisi nedeniyle Bursa'ya gelen modacı Cemil İpekçi, iki hediye vereceğini söyledi. İpekçi, İngiltere Kraliçesi'ne, pırlanta, yakut ve safirden oluşan, içersinde Osmanlılar'ın son dönemine kadar kullandığı, nazara ve kötülüğe karşı kullanılmış tılsımların olduğu inanılan, `çintemani' adı verilen bir bilezik hediye edeceğini açıkladı. İpekçi, Kraliçe'ye ayrıca, üzerinde Osmanlı ayları bulunan, İznik'te altın barakla basılmış kaftana bezeyen ceket palto vereceğini bildirdi.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


"ERGENEKON CUMHURİYET"NDE ŞOK İDDİA

ANAYASA MAHKEMESİ'NDE DİNLEME ŞOKU....

AKP MİLLETVEKİLLERİNE SOSYAL GÜVENLİK KİTAPÇIĞI
»  ŞENER'İ KIZDIRAN SORU
»  "DEVLETİN PARASIYLA TV ALMAK VAR MI"
»  ERDOĞAN'DAN MUHALEFETE, 'AB' ÖFKESİ
»  OSMAN DURMUŞ'TAN VATANDAŞA HAYATİ MÜDAHALE
»  HALUK KOÇ'A SUİKAST SÜPHESİ
»  "DÖRT ÇOCUĞUM VAR, KEŞKE BEŞ OLSAYDI"
»  BAHÇELİ: "AKP'NİN KAPATILMASI DÜNYANIN SONU DEĞİL"
»  CHP, KANALTÜRK'ÜN SATIŞI İÇİN NE DEDİ?
»  ARKA KOLTUKTA EMNİYET KEMERİ OLMAYAN ARACA CEZA
»  TUZLA'DA ÖLÜM SÖZLEŞMESİ
»  BAŞBAKAN'A KESKİN NİŞANCI MÜDÜR
»  FENER,BORSA ŞAMPİYONU
»  GENELKURMAY, CHP'Yİ DE FİŞLEMİŞ
»  BAŞBAKAN KORUMALARINA SUÇLAMA
»  BORDO BERELİLER KUZEY IRAK'TA ÇATIŞIYOR
»  RUHBAN OKULUNUN AÇILMASINA DA AZ KALDI
»  ÇİN'DE ÖLÜ SAYISI BİN BİN ARTIYOR
»  KAPATILMA DAVASI SONUNDA OLACAKLAR VE OLMAYACAKLAR!
»  BÖYLE YAĞMALAMA GÖRÜLMEDİ
»  BU BİR AŞAĞILAMADIR!
»  AKP'DE DAMAT OL KÖŞEYİ DÖN
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.