Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2576
EURO
37,6118
IMKB
9.045,000
ALTIN
2.881,920
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
"KARDEŞLERİ BOMBALANAN HALK, SEÇİMDE CEVABINI VERİR"
 KARDEŞLERİ BOMBALANAN HALK, SEÇİMDE CEVABINI VERİR
 
DEMOKRATİK Toplum Partisi (DTP) Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici, partisinin Şanlıurfa İl Kongresi’nde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a tepki göstererek, “Halk kardeşlerinin bombalanmasını kabul etmez, cevabını seçimlerde verir” dedi. İmralı'da ömür boyu hapis cezasını çeken bölücübaşı Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan’ın da katıldığı kongrede, Türk bayrağı koli bandıyla duvara yapıştırıldıb. Kongrede, İstiklal Marşı okunmazken, ‘özgürlük ve demokrasi şehitleri' adına saygı duruşunda bulunuldu, ‘Apo’ sloganı atıldı.
 
2.2.2008 - 18:42

DTP Şanlıurfa İl Kongresi, Çamlık Parkı'nda yapıldı. 22 Temmuz seçimlerinde DTP'nin desteği ile Şanlıurfa bağımsız milletvekili adayı olduğu halde kazanamayan İbrahim Ayhan'ın tek aday olduğu kongreye, DTP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici, Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Sarıkaya ile bazı sivil toplum örgütü temsilcileri ve partililer katıldı.

Kürtçe müziklerin çalındığı kongre, divanın oluşturulması ardından ‘Özgürlük ve demokrasi şehitleri’ adına 1 dakikalık saygı duruşu ile başladı. İstiklal Marşı okunmayan kongrede, Türk Bayrağı da koli bandıyla duvara yapıştırıldı, ‘Demokratik Özerklik ile Demokratik Cumhuriyet'e' yazılı pankart asıldı. Bölücübaşı Öcalan'ın kardeşi DTP Parti Meclis Üyesi Mehmet Öcalan, salona gelişi sırasında kadınların zılgıtlarıyla karşılandı. Kongrede konuşan DTP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Sarıkaya, 2008'in çatışma ve gerginliğin tırmandığı bir yıl olduğu kadar ‘çözüm yılı' olacağı inancını taşıdığını söyledi.

AKP’Lİ 75 MİLLETVEKİLİ KÜRT DEĞİL

DTP milletvekili İbrahim Binici, son dönemde bölgede ppartileri ve Kürt halkının iradesi üzerine zalimane şekilde gelindiğini iddia etti. Başbakan Erdoğan'ın Kürt sorunun çözümü için beraberindeki 75 Kürt milletvekili bulunduğunu söylediği halde bunları kendilerinin Kürt kimliğiyle tanımadıklarını söyleyen Binici, şöyle konuştu:
“Başbakan, ‘bu ülkeyi demokratikleştireceğiz, Kürt sorununu çözeceğiz’ söylemleriyle bu halka yalan söyledi, oylarını aldı. Ama ne yaptı, arkasına aldığı sözüm ona 75 Kürt milletvekili var. Sizlere soruyorum bu 75 milletvekili Kürt ise, Kürt kimliği, kültürüyle ilgili bölgede süren haksızlıklarla ilgili hangi gün bize dönük mesaj verdiler. İşte ben bunlara Kürt milletvekili demem.”

İnsani ve barışçıl istemleri olduğunu, AKP iktidarının bunun tersi politika sürdürdüğünü ileri süren Binici, şöyle devam etti:
“Onların bölgeye mesajı kan, gözyaşı, bombalama ve yoksulluktur. Peki kim bu ülkeyi seviyor? Kim ülkenin birlik beraberliğinden yana? Bu ülkede, türban sorunu var. Ama inanç özgürlüğü çerçevesinde bölgeyi bombaya tutmasını biliyorlar. Başbakan Erdoğan, DTP'li belediyelerin kazanılması yönünde talimat verdi. Diyarbakır Sur İlçe Belediye başkanımız hak ve özgürlükler çerçevesinde Kürt diliyle iletişim noktasında karar almıştı. Hükümet belediye başkanını ve meclisi üyelerini görevden aldı. Erdoğan ve ekibi; işte Sur Belediyesi, cesaretin varsa bugün seçime gidelim. Bu halk kardeşlerinin bombalanmasını kabul etmez, sana orada cevap verir. Kardeşleri bombalanan halk, cevabını sandıkta verir. Ama bunlar cesur değildir, bunlar yalancıdır. Bu halk senin 1 torba kömürüne, 1 teneke yağına, 30 YTL çocuk harcılığına muhtaç olmayacaktır.”

Binici’nin kürsüden inmesinin ardından salonda bulunanlar ‘zafer işareti' yaparak Kürtçe, ‘Yaşasın Başkan Apo' sloganı attı.(hürriyet)



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


TOPBAŞ MI, YALAN SÖYLÜYOR ESNAF MI?

300 POLİSLE 11 İLDE DEV BASKIN

ANKARA'NIN SUYU NE ZAMAN GELECEK?
»  NAMAZ ODASI GENELGEYE GÖRE
»  FLAŞ..FLAŞ.. 8 ASKERE TAHLİYE KARARI
»  SAĞLIK BAKANI REKTÖRLERİ HEDEF ALDI
»  BAŞKENT'TE ATA'YA TÜRBAN ŞİKAYETİ
»  İZMİR'DE KARA ÇARŞAF MİTİNGİ
»  PKK DAĞLICA'YA 400 KİŞİYLE SALDIRDI!
»  "İSTEYEN MİNİ ETEKLE, İSTEYEN BAŞÖRTÜSÜYLE OKUSUN"
»  ERDOĞAN'DAN BAYKAL'A, 'YENİ BİR PEYGAMBER'CEVABI
»  2008'E DAMGASINI BU OTOMOBİLLER VURACAK
»  SON HAMLELER, MHP'YE NE KAZANDIRDI?
»  ERDOĞAN:'İMTİYAZ DEĞİL ADALET'
»  TÜRBAN KONUSUNDA NERDEN,NEREYE?
»  AKP İLE CHP ARASINDA YENİ İLÇE KRİZİ BAŞLADI
»  ERDOĞAN, AHMET ÇAKAR'LA NOSTALJİ YAPTI
»  ABD BÜYÜKELÇİSİ'NDEN ŞAŞIRTAN AÇIKLAMA
»  "SİLAH ÜZERİNE YEMİN ETSEYDİNİZ"
»  REKTÖRLER KARIŞMAZSA KİM KARIŞACAK
»  ÖCALAN İÇİN AÇLIK GREVİ BAŞLATTILAR
»  "222 A" EYLEMCİLERİ BUGÜN ANITKABİR'DE
»  ERDOĞAN, AKADEMİK MUHTIRA İÇİN NE DEDİ?
»  TÜRBAN, ANAYASA KOMİSYONU'NDAN GEÇTİ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.