Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2641
EURO
37,6277
IMKB
9.045,000
ALTIN
2.874,230
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
MECLİS'TE TÜRBAN HAFTASI
MECLİS TE TÜRBAN HAFTASI
 
Meclis, üniversitelerde türbanı serbest bırakacak anayasa değişikliği ve Meclis Genel Kurulu gündeminde bulunan Vakıflar Kanunu nedeniyle yoğun bir haftaya hazırlanıyor.
 
3.2.2008 - 12:30
 Meclis Genel Kurulu’nda Salı günü Vakıflar Kanunu’nun görüşmelerine devam edilecek. Türbanla ilgili anayasa değişikliğinin ilk turu 6 Şubat Çarşamba ikinci tur oylaması da 9 Şubat Cumartesi günü gerçekleştirilecek. AKP ve MHP, oylamalarda fire vermemek için işi sıkı tutarken, AKP, milletvekillerinin Ankara dışına çıkmalarına engel olmak ve firelerin önüne geçmek için Meclis’i 8 Şubat Cuma günü de çalıştırma kararı aldı.

Meclis Anayasa Komisyonu’nda AKP ve MHP’lilerin oyları ile kabul edilen anayasanın 10 ve 42’nci maddelerinde değişiklik öngören anayasa değişikliği teklifi Meclis Genel Kurulu’nda bu hafta oylanacak. Anayasa değişikliğinin ilk tur oylaması 6 Şubat Çarşamba günü gerçekleştirilecek. Teklif oylamalarının, Anayasa Komisyonu’nda olduğu gibi gergin bir ortamda yapılması beklenirken, önce teklifin tümü üzerindeki görüşmeler yapılacak. Görüşmelerin ardından da teklifin maddelerine geçilmesi için gizli oylama yapılacak. Anayasa’nın 10 ve 42’nci maddeleri üzerindeki değişiklikler ayrı ayrı görüşülerek yine gizli oylama ile ilk tur sonuçlanacak. İlk turun ardından 48 saat geçtikten sonra 9 Şubat Cumartesi günü ikinci tur oylama yapılacak.

-330 REFERANDUM SINIRI-
AKP ve MHP’nin Meclis Genel Kurulu’ndaki oylamalara firesiz katılmaları halinde oy sayıları, 410’u bulurken, anayasa değişikliği teklifinin maddelerinin ve tümünün kabulü için de üye tamsayısının beş üç çoğunluğu olan 330 oy gerekiyor. Anayasaya göre, birinci turda 330’u bulamayan bir madde, ikinci turda da en az 330 oy alamazsa reddedilmiş sayılıyor. Üniversitelerde türban serbestisi sağlayan anayasa değişikliği paketinde, AKP ve MHP’nin uzlaşma sağlaması nedeniyle böyle bir risk bulunmazken, 330 oy referandum sınırını da oluşturuyor. Anayasa değişikliğinin referandum ihtimaline takılmaması için 367 oyla kabul edilmesi gerekiyor.

-VAKIFLAR KANUNU GÖRÜŞMELERİ DE GERGİN GEÇECEK-
Görüşmelerine geçen hafta başlanan Vakıflar Kanunu da bu haftanın önemli gündem maddeleri arasında bulunuyor. 5 Şubat Salı günü Meclis Genel Kurulu’nda kanunla ilgili görüşmelere devam edilecek. Türbanda anlaşan ancak, Vakıflar Kanunu’nda araları açılan AKP ile MHP en çok tartışılan vetolu 25. maddesinde anlaşma yoluna gitmeyi deneyecekler. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, parti yönetimine verdiği talimatla, MHP’nin istemediği düzenlemelerin Vakıflar Kanunu’nun 25. maddesinden çıkarılabileceği öne sürülüyor.

Meclis Genel Kurulu’nda Vakıflar Kanunu’nun vetolu maddelerinin görüşülmesinin tamamlanması halinde ise 7 Şubat Perşembe ve 8 Şubat Cuma günleri Sağlık Hizmetleri Temel Kanunu’nda değişiklik yapılmasına ilişkin kanun teklifi ile AR-GE faaliyetlerinin teşvik edilmesini düzenleyen kanun tasarıları Genel Kurul gündemine getirilecek.

-TARTIŞMALI YARGITAY KANUNU YİNE MECLİS GÜNDEMİNDE-
Vakıflar Kanunu ve Anayasa değişikliği teklifinin yanı sıra Meclis’in bir başka önemli gündem maddesini ise 22. dönemde CHP’nin engellemeleriyle görüşülemeyen Yargıtay Kanununda değişiklik öngören tasarı oluşturacak. Tasarı 6 Şubat Çarşamba günü Meclis Adalet Komisyonu’nda görüşülecek. İktidar ve muhalefet partili milletvekilleri arasında Komisyon'da sert tartışmaların yaşanması bekleniyor. CHP’liler komisyon toplantısına toplu halde katılarak çalışmaları kilitlemeyi planlıyor.(ANKA)


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


TÜRKİYE'NİN NÜFUSUNU EN İYİ CİA TAHMİN ETTİ!

"MENDERES'İ DE 555 K İLE İNDİRMİŞLERDİ"

'GİZLİPROTOKOL' , MHP'Yİ RAHATSIZ ETTİ
»  İLHAN SELÇUK, MHP'Yİ YERDEN YERE VURDU
»  "DIŞARI ÇIKMA, ÇIKARSAN DA KIRITMA"
»  AKP, HOCALARA KAPIYI GÖSTERDİ
»  160 BİN KİŞİNİN KREDİ KARTI İPTAL EDİLECEK
»  ARINÇ, SESSİZLİĞİNİ TÜRBAN'LA BOZDU
»  HÜSEYİN ÇELİK, 43 BİN DERSLİĞİ KAYBETTİ!
»  TEFTİŞ KURULLARI NİÇİN KAPATILIYOR?
»  TSK'DA EMEKLİLİK SÜRESİ DEĞİŞİYOR,
»  126 BİN KİŞİ "TÜRBAN" İÇİN ANITKABİR'DE BULUŞTU
»  TAHLİYE EDİLEN ASKERİN ANNESİNE KAVUŞMA SEVİNCİ
»  ABD BÜYÜKELÇİSİ'NİN ALEVİ VE HATAY MERAKI!
»  DTP'NİN ÇADIRLI EYLEMİNE İZİN YOK...
»  "KARDEŞLERİ BOMBALANAN HALK, SEÇİMDE CEVABINI VERİR"
»  TOPBAŞ MI, YALAN SÖYLÜYOR ESNAF MI?
»  300 POLİSLE 11 İLDE DEV BASKIN
»  ANKARA'NIN SUYU NE ZAMAN GELECEK?
»  NAMAZ ODASI GENELGEYE GÖRE
»  FLAŞ..FLAŞ.. 8 ASKERE TAHLİYE KARARI
»  SAĞLIK BAKANI REKTÖRLERİ HEDEF ALDI
»  BAŞKENT'TE ATA'YA TÜRBAN ŞİKAYETİ
»  İZMİR'DE KARA ÇARŞAF MİTİNGİ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.