Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1097
EURO
38,0997
IMKB
9.928,000
ALTIN
2.864,820
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
SAVCI ÖZ'ÜN"OSMANIM"DEDİĞİ GİZLİ TANIK O OSMAN MI?
SAVCI ÖZ ÜN OSMANIM DEDİĞİ GİZLİ TANIK O OSMAN MI?
 
Cumhuriyet Gazetesi’ni bombalama olayını 500 bin dolar karşılığında üstlendiğini söyleyen Osman Yıldırım’ın ifadesi ile ’9 numaralı gizli tanık’ olan kişinin anlattıklarının neredeyse aynı olduğu görülüyor. Savcı Zekeriya Öz, polisin ifadesini alırken "Osmanım" diye hitap ettiği bu kişinin sözleriyle, Osman Yıldırım’ın ifadesini desteklemiş.
 
11.11.2008 - 20:55
ERGENEKON Davası’nın iddianamesini hazırlayan Savcı Zekeriya Öz, Cumhuriyet Gazetesi’ni bombalama olayını 500 bin dolar karşılığı üstlendiğini söyleyen Osman Yıldırım’ın iddialarını, ’9 numaralı’ gizli tanığın ifadeleri ile destekledi. Bu duruma göre, polisin "Osmanım" diye hitap ettiği ’9 numaralı gizli tanık’la, Osman Yıldırım’ın ifadeleri neredeyse birbirinin aynı.

Ek iddianameye konmayan ’9 numaralı’ gizli tanığın polis ifadesi, 9’ncu duruşmada, sanık avukatlarının isteği üzerine mahkeme tarafından avukatlara verildi. Bu tanık, Cumhuriyet Gazetesi’nin bombalanması için kendisine 500 bin dolar teklif edildiğini, organizasyonu yaptığını, bombayı atacak iki kişi nasıl bulduğunu anlatıyor. Danıştay saldırısından müebbet hapis cezasına çarptırılan, Cumhuriyet Gazetesi’ni bombalama olayını, 500 bin dolar karşılığı üstlenen Osman Yıldırım’la ifadeleri örtüşüyor.

İddianame: 469. sayfa

Savcı Zekeriya Öz, 1.5 yıl süren bir çalışmadan sonra kaleme aldığı Ergenekon iddianamesinin 469’ncu sayfasında Danıştay saldırısının sanıklarından Osman Yıldırım’ın verdiği ifadelerin, gizli tanığın ifadeleri ile doğrulandığını ve desteklendiğini belirterek şu ifadelere yer veriyor: "Osman Yıldırım, yukarıda anlatılan nedenlerle Cumhuriyet Gazetesi saldırıları konusunda itibar edilen beyanlarında, kendisinin Veli Küçük ve Ergenekon terör örgütü ile bağlantısını kabul etmiş, Cumhuriyet gazetesi saldırılarının Veli Küçük ve Muzaffer Tekin’in talimatı ve Muzaffer Küçük’ün verdiği bombalar ile gerçekleştirildiğini beyan etmiştir. Sıralanan tespitler, Cumhuriyet Gazetesi saldırılarının Veli Küçük ve Muzaffer Tekin’i talimatı ile gerçekleştirildiği anlaşılmaktadır. Danıştay saldırısının ise Cumhuriyet Gazetesi saldırılarından hemen sonra olması, her 2 eylemin de yukarıda açıklanan deliller ile aynı amacı gerçekleştirmeye yönelik olması, eylemlerde de aynı kişilerin istihdam edilmesi bu eylemin de Veli Küçük ve Muzaffer Tekin’in talimatı ile gerçekleştirildiğini göstermektedir. Gizli tanık da görüntü ve ses kayıtlı ifadesinde bu tespiti doğrulamıştır."
/_np/0612/6790612.jpg
İfadelerdeki ’Osman’lar

9 numaralı gizli tanığın ifade metninin 35’nci sayfasında ifadeyi alan emniyet görevlisinin gizli tanığa samimi bir şekilde ismi ile hitap ettiği ortaya çıkıyor.

Görevli: Şimdi Osmanım bu kamuoyu ve Ergenekon operasyonunu filan takip ediyorsun herhalde.

9 numaralı gizli tanık Alparslan Arslan ve kendi arasındaki diyologdan bahsederken kendi ismini bir cümle içinde 4 kez geçiriyor.

Gizli tanık: Şimdi bunlar Osman için şunu yap. Osman için bunu yap, şunu yap. İşte kahvede bir kavga olmuş. Bir silah patlamış ya da bir şey olmuş ya da geçmişe dayalı alacaklarım var da yani gayriresmi tahsilat nedeniyle şimdi Alparslan’ı buna yönlendiriyorum. Geçmişte şu şahısta bu kadar alacağım kalmış falan filan, şimdi Alparslan’da bunlara danışıyor. Onlar Alparslan’a diyor, Osman için bunları yap, Osman’ı borçlu bırak, manevi olarak Osman’dan para alma.

9 numaralı gizli tanığın verdiği ifadenin 75’nci sayfasında da, Danıştay saldırısı sanıklarından Alparslan Arslan ile gizli tanığın aynı cezaevlerinde bulunduğu gözler önüne seriliyor. Burada kendi ismini görevlinin sorduğu sorulara kendi ismini zikrederek cevap veren 9 numaralı gizli tanık şöyle konuşuyor:

Görevli 2: Ermeni’yi halledeceğiz diye kim acaba ondan bahsetti mi?

9 numaralı Gizli tanık:
Yok. Ondan sonra demiş yani size konuştuklarım herşeyi Osman’a söylemeyin.

Görevli 2:
Senden gizliyor bazı şeyleri

Benden gizliyor. Osman’a söylemeyin.

Görevli 2:
Sen Alparslan ile aynı koğuşta olmak istedin mi hiç?

Osman sizin geleceğinizi engelliyor falan. Bir şeyler onlara söylemiş yani.

Görevli 2:
Sen hiç talepte bulundun mu? Alparslan ile aynı koğuşta kalalım birlikte kalalım

Talep ettim

İşte şaşırtan benzerlik

9 numaralı Gizli tanık: Bunu bizzat Oktay Yıldırım verdi. İki tanesini orada bana verdiler. Bir tanesini Alparslan Arslan’a dediler. Bu sende kalsın. Ben de Erhan Timuroğlu’na. Ben bunları mahkemede inkar ettim.

Osman Yıldırım: Danıştay olayı ile ilgili yargılanırken Muzaffer Tekin’in ve Oktay Yıldırım’ın da bulunduğu ortamda Ataşehir’de bize bombaları verdiğini söylemedim. O toplantıdan ve toplantıda bulunan isimlerden hiç bahsetmemiştim.

9 numaralı Gizli tanık:
Yok, adliyelere emniyete intikal eden olaylar var. Ben yapmışım Yani Mustafa Süzer’le ortaklığımız olmuş. Mustafa Süzer diyor ben savcılığa bildireceğim. E bende bildir diyorum. Benim kaybedecek bir şeyim yoktur. Sen bir daha bu memlekete ne banka kurabilirsin ne hiçbir şey yapabilirsin. Anlatabiliyor muyum? Şimdi kendisi çekinmiyorsa devlete bildirebiliyorsa ben niye çekineyim. Yani kaybedecek neyim var.

Osman Yıldırım: Osman Yıldırım Ankara Cumhuriyet Savcılığı’na Mustafa Süzer, Mehmet Tural ile birlikte 1995-1996-1997 suç tarihinde işlediği bazı suçları ihbar ederek kendisi ve bu şahıslar hakkında takibat yapılmasını talep etmiş. Bu talepe mahkeme tarafından 28 Kasım 2007’de takipsizlik kararı verilmiş. Ankara Cumhuriyet Savcılığı’nın 2007/6440 tarihli kararı.

9 numaralı Gizli tanık:
Mahkeme heyeti de kusurum olan attırdığım 2 bombadan dolayı bana ceza vermiyor. Katılmadığım 3’ncü bombadan dolayı bana ondan ceza veriyor. Şimdi o 2 bombanın cezası mı çok, o 3’ncü olayın mı çok.

Osman Yıldırım: Ben hiç alakam olmayan Danıştay olayından dolayı müebbet hapis cezası aldım

9 numaralı Gizli tanık:
Emniyette, sadece emniyette. Ankara’yla bir ilişkim yok. Emniyet ifadelerimde de ben İstanbul’u doğruladım. (Kendisinin Ankara’daki olayla hiçbir ilgisi ve alakası olmadığını, beraat etmesi gerektiğini söylüyor.)

Benzerlik: Danıştay saldırısı Ankara’da olmuştu. Osman Yıldırım o davanın sanıklarındandı.

9 numaralı Gizli tanık:
Hiçbir şeyden çekinmediğini sadece eşi ve çocuklarına zarar gelmesinden çekindiğini söylüyor.

Benzerlik: Danıştay saldırısında yakalanan ve yargılanan saldırganlardan çocuğu olan tek sanık Osman Yıldırım.
HÜRRİYET


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


SUSURLUK DAVASI SANIK AĞAR'I HASTA ETTİ

DENİZ FENERİ NOTERİ DE MALI GÖTÜRMÜŞ

VEKİLLERE VERİLEN KIYAK ÇİPURALARIN AKİBETİ NE OLDU
»  AKP GRUP TOPLANTISINDA VEKİLİN KALBİ DURDU
»  GÜL VE ERDOĞAN'IN SİTELERİNİ ÇÖKERTEN HACKER YAKALANDI
»  BAŞBUĞ'DAN ASTSUBAYLARA İKİNCİ GÜZEL JEST
»  CAN DÜNDAR'A BİR DARBEDE BAHÇELİDEN
»  ERGENEKON HUKUK SKANDALI
»  İŞTE O MASA TÜRKİYE'DE
»  GİZLİ TANIKTLARA MAKYAJ YA DA MASKE HAKKI
»  "SAP GİBİ DURURKEN ANITKABİR'DE "
»  "ORASI BENİM YERİM DEĞİL"
»  ERGENEKON ŞAKASINA BAYKAL YORUMU
»  OĞUL GÖKÇEK'TEN MECLİS'TE ADAYLIK KULİSİ
»  ERDOĞAN'A TEPEDEN BAKAN ADAM!
»  BAYKAL:"ERUYGUR, ERGENEKON KURBANI"
»  ERGENEKON DAVASINDA BOMBA AÇIKLAMA
»  AKP GRUBUNDA GÖZLER FIRAT'I ARADI AMA O YOKTU!
»  AĞAR'INN DOSYASINDA GÖREVSİZLİK KARARI
»  "YA SEV YA TERKET'İN PATENTİ MHP'YE AİT"
»  BAHÇELİ, OBAMA ALKIŞINA KIZDI
»  TSK'DA ASTSUBAY DEVRİMİ
»  KONUŞURSA PANDORA'NIN KUTUSU AÇILACAK
»  BAKAN'DAN ÇOK TEHLİKELİ SÖZLER
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.