Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2641
EURO
37,6277
IMKB
9.045,000
ALTIN
2.874,230
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
TAHLİYE OLAN ASKERLERİN BİRLİKLERİ DEĞİŞTİ
TAHLİYE OLAN ASKERLERİN BİRLİKLERİ DEĞİŞTİ
 
Dağlıca Taburu'na PKK tarafından yapılan saldırıda kaçırılan ve açılan davada tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilen askerlerin birlikleri değiştirildi.
 
3.2.2008 - 17:14

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi Dağlıca Taburu'na PKK'lı teröristler tarafından yapılan saldırıda kaçırılan ve haklarında açılan davada tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilen askerlerin birlikleri değiştirildi.

21 Ekim 2007 tarihinde Hakkari'nin Yüksekova İlçesi Dağlıca Taburu'na yapılan saldırıda 12 asker şehit olmuş, 16'sı yaralanmış 8'ide PKK'lı teröristler tarafından kaçırılmıştı. 14 gün PKK'lı teröristelerin elinde kalan 8 asker serbest bırakıldıktan sonra askeri savcı tarafından yapılan soruşturmanın ardından hazırlanan 19 sayfalık iddianameyle dava açılmıştı. Er Ramazan Yüce hakkında ömür boyu, 1'i uzman çavuş 7 asker için de 1 ile 10 yıl arasında hapis istemiyle açılan davanın ilk duruşması dün yapıldı. Duruşmanın ardından 8 askerde tahliye edilirken, Er Ramazan Yüce askerliği bittiği için terhis olup serbest bırakıldı. Halen Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı'nda bekleyen askerler, yeni birliklerine hafta içinde gönderilecek.

Askerlerin yeni birlikleri

Askerlerin avukatları Dincel Aslan, Zahir Soğanda ve Deniz Kurtoğlu, müvekkilerinin birliklerinin değiştiğini söyledi. Avukatlar, tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilen askerlerden Uzman Çavuş Halis Çağan'ın yeni görev yerinin Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı, Er İrfan Beyaz'ın Ağrı Merkez Komutanlığı, Fatih Atakul'un Ağrı'nın Patnos İlçe Jandarma Komutanlığı, Er İlhami Demir'in Kars Merkez Komutanlığı, Er Fuat Başoada'nın Erzurum Merkez Komutanlığı, Er Mehmet Şenkul'un Van'ın Erciş İlçesi Jandarma Komutanlığı olduğunu belirttiler.

Askerliği biten Er Özhan Şabanoğlu'nun ise Ağrı'nın Doğubeyazıt İlçesi'ne giderek oradan terhis belgesini alacağını kaydeden avukatlar, askerlerin gittikleri yeni yerlerden başka bir birliğe dağıtılıp dağıtılmayacağının ise önümüzdeki günlerde belirleneceğini söyledi. Avukatlar askerlerin bu hafta içinde yeni birliklerine katılacağını da ifade etti.

ER RAMLAZAN YÜCE BASINLA GÖRÜŞTÜRÜLMÜYOR

Dün yargılandıkları davada tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilen 8 askerden Ramazan Yüce, askerliğinin bitmesi nedeniyle Van'dan Diyarbakır'a geldi. Diyarbakır'da amcasının evinde kalan ve yakınları ile hasret gideren Ramazan Yüce'nin devam eden duruşma ve kamuoyu hassasiyeti nedeniyle kimse ile görüştürülmediği belirtildi. Amca Bedri Yüce, yeğenini hiç bir basın kuruluşu ile görüştürmeyeceklerini ifade ederek, "Devem eden bir yargılama süreci var. İnsanların hassasiyetlerini gözönüne alarak konuşmasını istemiyoruz"dedi.

Dün Van'da yargılandıkları Askeri mahkemede sürpriz şekilde tahliye edilen askerlerden Er Ramazan Yüce, terhis kararı nedeniyle Van'dan annesi ve yakınları ile birlikte Diyarbakır'a geldi. Bugün Van'dan sabah saatlerinde annesi Fatma ve amcası Bedri Yüce ile birlikte yola çıkan Er Ramazan Yüce, öğleden sonra Diyarbakır'a amcası Bedri Yüce'nin evine ulaştı.

Diyarbakır'da amcası Bedri Yüce'nin evinde yakınları ile hasret gideren Er Ramazan Yüce'nin hiç bir basın yayın kuruluşu ve TV ile görüştürülmediği belirtildi. Amca Bedri Yüce, yeğeni Ramazan Yüce'nin akrabaları ile şu anda hasret giderdiğini ve kendisini hiç bir basın yayın kuruluşu ile görüştürmek istemediklerini belirterek, "Bilindiği gibi söz konusu olayda bir çok kişi yaşamını yitirdi ve olay günlerce kamuoyunda konuşuldu. Yani insanlarımızın ve kamuoyunun hassasiyetleri vardır. Ramazan için yazılanlar ve yapılan yorumlar ortada. Bu nedenle hem devam eden yargılamayı etkilememek hemde kamuoyu hassasiyeti nedeniyle kimse ile görüştürmek istemiyoruz"diye konuştu.

Van'da 90 gün tutuklu kalan sanık askerler, Uzman Çavuş Halis Çağan, Erler Ramazan Yüce, Fuat Başoda, İlhami Demir, İrfan Beyaz, Özhan Şabanağlu, Fatih Atakul, Mehmet Şenkul dün tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmışlardı. Er Ramazan Yüce, askerliğinin bitmesi nedeniyle terhis edilmişti.

(Milliyet)



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


TBMM'YE, 'SAYIN ÖCALAN'LI MEKTUP

FIRAT'TAN AÇIKLAMA YAPAN ÖĞRETİM ÜYELERİNE GÖZDAĞI

VATANDAŞ CUMHURBAŞKANI GÜL'DEN İŞ VE PARA İSTEDİ
»  TÜRBANLILARA:"DIŞARI ÇIKINCA KIRITMAYIN"
»  SINIRLAR İÇİŞLERİNE BAĞLANIYOR
»  MECLİS'TE TÜRBAN HAFTASI
»  TÜRKİYE'NİN NÜFUSUNU EN İYİ CİA TAHMİN ETTİ!
»  "MENDERES'İ DE 555 K İLE İNDİRMİŞLERDİ"
»  'GİZLİPROTOKOL' , MHP'Yİ RAHATSIZ ETTİ
»  İLHAN SELÇUK, MHP'Yİ YERDEN YERE VURDU
»  "DIŞARI ÇIKMA, ÇIKARSAN DA KIRITMA"
»  AKP, HOCALARA KAPIYI GÖSTERDİ
»  160 BİN KİŞİNİN KREDİ KARTI İPTAL EDİLECEK
»  ARINÇ, SESSİZLİĞİNİ TÜRBAN'LA BOZDU
»  HÜSEYİN ÇELİK, 43 BİN DERSLİĞİ KAYBETTİ!
»  TEFTİŞ KURULLARI NİÇİN KAPATILIYOR?
»  TSK'DA EMEKLİLİK SÜRESİ DEĞİŞİYOR,
»  126 BİN KİŞİ "TÜRBAN" İÇİN ANITKABİR'DE BULUŞTU
»  TAHLİYE EDİLEN ASKERİN ANNESİNE KAVUŞMA SEVİNCİ
»  ABD BÜYÜKELÇİSİ'NİN ALEVİ VE HATAY MERAKI!
»  DTP'NİN ÇADIRLI EYLEMİNE İZİN YOK...
»  "KARDEŞLERİ BOMBALANAN HALK, SEÇİMDE CEVABINI VERİR"
»  TOPBAŞ MI, YALAN SÖYLÜYOR ESNAF MI?
»  300 POLİSLE 11 İLDE DEV BASKIN
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.